Van ve Vanspor

   Evet Van ve Vanspor başlığıyla başladım yazıma.

  Çünkü Vanspor Van'ın markası ve değeridir. Bugün gelinen bu başarılı süreçte Vanspor'a sahip çıkmasak, destek vermesek ne zaman sahip çıkacağız?

Bugün diyoruz.

 İnanın yarın çok geç olabilir.

Pazar günü Turgutluspor maçında mükemmel bir mücadele vererek Şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyete imza atan Teknik kadromuzu ve futbolcu kardeşlerimizi yürekten kutluyorum.

  Ligin 15. Hafta maçı, rakip grubun güçlü ekiplerinden Turgutluspor'du.

  Takım ve kent âdeta bu maça kilitlenmişti. Çünkü zirve yarışını yakından ilgilendiren karşılaşmayı kesinlikle kazanmamız gerekiyordu.

   Sokağa çıkma yasağından dolayı evlerindeki binlerce taraftarın gözü kulağı Van Atatürk Şehir Stadından gelecek güzel haberlere  çevrilmişti. Yayıncı kuruluşun böylesi önemli bir maçı yayınlamaması taraftarlar için ayrı bir sıkıntıydı.

  Hakemin düdüğüyle başlayan karşılaşmaya baskılı başlayan ekibimiz rakip kaleyi âdeta ablukaya aldı. Sergilediği baskılı futboluyla da galip geleceğini adeta gösterdi.

Gol perdesini Utku Şen'le açan kırmızı siyahlı ekip, ilk devreyi bu skorla kapatarak soyunma odasına gitti.

 Karşılaşmanın 2. Devresine yine aynı baskılı futbolu sahaya yansıtan rakip kaleyi ablukaya alan Vanspor, Sedat Cengiz'in penaltı golüyle skoru'2-0 yaparak rahat bir nefes aldı.

    Zaman zaman bulduğu gol pozisyonlarını değerlendiremeyen Vanspor, Sedat Cengiz'in güzel golüyle gol perdesini kapatarak kritik maçı 3-0 kazanıp sahadan altın değerindeki 3 puanla ayrıldı. Bu maça kilitlenenTakım ve kent maç sonrası galibiyetin sevincini yaşadı.

    Pandemiden dolayı evlerinden çıkamayan evde sıkılan Van halkının can sıkıntısını bile bu galibiyet aldı. Bu galibiyetle 31 puanla 2. Sıradaki yerini koruyan Vanspor, kentte de bu Pazar günü Şampiyonluk rüzgârlarını estirdi. Kime sorsanız bugün Van’da en çok konuşulan konu kesinlikle herkes Vanspor der. Çünkü orta da büyük bir başarı var.

    Hedefine kilitlenen ama yanlız bırakılan bir Vanspor var. Bu yanlızlığa artık son verilmeli bu takıma sahip çıkılmalı ve destek verilmelidir. Verilecek destek kesinlikle bugün lazım. Çünkü  Yarın geç olabilir.

   Temsilcimiz Vanspor son 7 haftalık maratonda yakaladığı istikrarlı çıkışla hedefine doğru yürürken, rakiplerinide korku sardı.

   Son 7 maçta 6 galibiyet ve 1 beraberlik alan kırmızı siyahlı ekip, 31 puanla 2. Sıradaki yerini korudu. 1 maç eksiği olan lider  Eyüpspor'la arasında 6 puanlık fark bulunan Vanspor, ilk devre için kalan 4 haftalık maratonda bu farkı kapatmayı hedefliyor. Ligin ilk devresinin son 4 haftasında çokta zor olmayan maçlarımız var.

    Deplasmanda, Etimesgut, 1922 Konya, içeride ise Kastamonu ve son hafta Eyüpspor. Bu takıma gerekli destekler gelirse ligin ilk devresini lider tamamlar, devre arası yapılacak bir kaç transferle hedefimize kesinlikle ulaşırız.

   Hep destek diyoruz, ne yazık ki ses seda yok.

İnanın bu şans elimizden giderse bir daha böyle bir fırsatın elimize geçmesi zor olur. Vanspor Van'ın en büyük değeridir.

   Bugün bu değere sahip çıkamasak yarın bu değeri kaybedebiliriz. O açıdan şu anda Kaliteli mükemmel ve şampiyonluğa inanan bir takımımız var.

   İstikrarlı bir şekilde hedefine doğru giderken bu kentin takımı sahiplenmesi ve gerekli maddi ve manevi desteği vermesi şarttı.

   Tekrar Turgutluspor galibiyetinden dolayı takımımızı kutluyor, önümüzdeki Etimesgutspor maçında başarılar diliyorum.

YORUM EKLE