YSK son noktayı koydu: Takva kazandı

Van İl Seçim Kurulu tarafından ikinci kez iptal edilen Van Ticaret ve Sanayi Odası, Tarım ve Hayvancılık Grubu (1. Meslek Grubu) seçimleri, YSK tarafından kabul görmedi. Yüksek Seçim Kurulu kararıyla, yapılan seçimler sonrası 10 grupta galip gelen Necdet Takva, yeniden Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı oldu.

YSK son noktayı koydu: Takva kazandı

Uzun süredir kent gündemini meşgul eden Van Ticaret ve Sanayi Odası Tarım ve Hayvancılık Grubu (1. Meslek Grubu) seçimleri, Van İl Seçim Kurulu tarafından ikinci kez iptal edilmişti. Bu karar üzerine tüm gözler Yüksek Seçim Kurulu'nu çevrilmişti. YSK verdiği karar doğrultusunda Van İl Seçim Kurulu tarafından iptal edilen seçim geçerli sayıldı ve Necdet Takva yeniden TSO başkanı seçildi.

17 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilen Van Ticaret ve Sanayi Odası, Tarım ve Hayvancılık Grubu (1. Meslek Grubu) seçimlerinde mevcut Başkan Necdet Takva 79, Zahir Kandaşoğlu ise 77 oy almıştı. Seçim, seçim salonundaki güvenlik kameraları gerekçe gösterilerek İl Seçim Kurulu tarafından bir kez daha iptal edilmişti.

Bu kez devreye Yüksek Seçim Kurulu girdi ve kararını açıkladı. Yüksek Seçim Kurulu, Van İl Seçim Kurulu'nun iptal kararına red kararı verecek, kazanın Takva olduğunu vurguladı.

22 Ekim ve 17 Aralık'ta gerçekleştirilen seçimler sonrası, Necdet Takva 10, Zahir Kandaşoğlu ise 9 grupta galip gelmiş oldu. Yüksek Seçim Kurulu'nun bu kararı, Necdet Takva ile yarışan Mavi Liste ekibini sevindirirken, Beyaz Liste ile yarışan Zahir Kandaşoğlu'nun destekleyicileri tarafından ise tepkiyle karşılandı.

YSK'nın kararı sonrası Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda üçüncü kez başkan olan ve Mavi listeyle yarışan Necdet Takva, tarım ve hayvancılık, tarımsal ve hayvan ürünleri, otomotiv, beyaz eşya-mobilya, finans-sigorta, ulaşım-nakliye, dış ticaret, yaş sebze ve meyve ticareti, tekstil ve madencilik gruplarını kazanmış oldu.

Beyaz listeyle yarışan Zahir Kandaşoğlu ise, müteahhitlik, toptan ve perakende gıda, inşaat malzemeleri, turizm, petrol ürünleri, eğitim-bilişim, sağlık-medikal, mühendisler ve yap-sat ve taahhüt gruplarını kazanmış oldu.

KANDAŞOĞLU'NDAN YSK'NIN KARARINA TEPKİ

YSK'nın vermiş olduğu karar sonrası açıklamalarda bulunan Beyaz Liste Adayı Zahir Kandaşoğlu, "Türkiye'de bir ilki yaşıyoruz. TOBB yasasına göre İl Seçim Kurulunun vermiş olduğu karar kesin olmasına rağmen, YSK usule ve kanuna aykırı olarak inceleme yapıyor. Hukuki açıdan garabet bir kararı imza atıyor kınıyoruz ve kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2022, 08:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER