Yöresel Ürünler Fuarı, kapılarını açtı

Van Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 7. Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı, kapılarını açtı. Anatolia Grup Organizasyon Reklam Tanıtım Limitet Şirketi tarafından organizasyonu yapılan fuar yoğun gördü.

Yöresel Ürünler Fuarı, kapılarını açtı

Van'da bu yıl 7. düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı kapılarını açtı. Bu yıl 7. düzenlenen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'nın açılışına; Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Van TSO Başkanı Necdet Takva, Anatolia Grup Organizasyon Reklam Tanıtım Limitet Şirketi Yetkilisi Özgür Can Çelik, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, parti temsilcileri, STK başkanları, firma yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Van'da Orta Doğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve 25 Şubat- 6 Mart tarihleri arasında Vanlıların ziyaretine açık olacak olan fuar, ilk günden büyük ilgi gördü.

81 ilden lezzetlerin yer aldığı fuarda, her gün çocukları eğlendirme amaçlı etkinlikler de düzenleniyor. Fuarda söz alan Anatolia Grup Organizasyon Reklam Tanıtım Limitet Şirketi Yetkilisi Özgür Can Çelik, 10 gün boyunca açık kalacak olan fuara tüm vatandaşları davet etti.

Fuarda Ege zeytinyağından Afyon sucuklarına, Maraş baharatlarından Hatay künefesine, Isparta gül ürünlerinden Beypazarı unlu mamullerine kadar, 81 ilden yöresel ürünler satışa sunuluyor.

"FUAR KÜLTÜRÜ VAN'DA OTURDU"

Fuarda konuşan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, "Yöresel Ürünler Fuarımızın bu yıl 7. düzenleniyor. Fuar sezonu ve kültürü ilimizde oturmaya başladı. Pandemi süreci denk geldi. Bu fuar kültürü Van'da oturdu. Bizden daha büyük illerde açılan fuarlarda ilgi neyse bizim ilimizde ilgi ondan daha fazla. Pandemi süreci geride kaldı. Nevroz sezonu yaklaşıyor. İnşallah İran'dan günlük 4-5 bin Kapıköy'den misafir bekliyoruz. Piyasamız inşallah yavaş yavaş canlanacak. İnşallah esnafımız zor günleri geride bırakacak. Bu fuarı düzenleyenleri, fuarda yer alan 170 firmayı, Vanlı firmaları tebrik ediyorum. Fuarın kentimize, esnafımıza, vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kentimizde fuar kültürünün tamamıyla oturduğunu, firmaların artık Van'daki fuarların da güzel olduğunun farkına vardılar. Kıştan yeni çıkıyoruz, pandemi sürecini inşallah de yavaş yavaş geride bırakıyoruz. Yöresel Ürünler Fuarı'nın 7. si düzenleniyor. Gördüğünüz gibi hem firma bazında hem vatandaş bazında çok güzel bir ilgi var. Biz de vesile olan, düzenleyen, katkı sunan, stant açan, yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"FUARIMIZ HEM LEZZETLİ HEM DE MODA DOLU BİR FUAR OLACAK"

Daha sonra söz alan Anatolia Grup Organizasyon Reklam Tanıtım Limitet Şirketi Yetkilisi Özgür Can Çelik ise, "Geçmiş yıllara göre stant açan firma sayısı yüzde 20 oranında arttı. Van'dan olan katılım ise yüzde 10 oranında arttı. Ziyaretçiler geçmiş yıllara göre yaklaşık yüzde 50 arttı. İlk gün için normalde bin 500, 2 bin kişi ağırlıyorduk. Sadece öğleden önce 2 bin kişi geldi. Akşama kadar 15-20 bin kişi gelecek. Fuarımız 81 ilden gelen lezzetlerin yanı sıra bu sene modayı da içine kattık. Fuarımızda moda için de özel bir bölüm var. Kadın kıyafetleri ve takıları üzerine fuar alanımızın sol tarafında çok güzel bir alan oluşturduk. Fuarımız hem lezzetli hem de moda dolu bir fuar olacak. Çocuk etkinliklerimiz yine var. 10 gün boyunca her gün çocuk etkinliklerimiz olacak. Çocuk etkinliklerimiz akşam saat 18.00'de başlayacak, hafta sonu da öğlen başlayacak. Bütün Van halkı buraya çocuklarıyla birlikte gelip, eğlenceli bir vakit geçirip, buradaki ikramlıklardan tadıp, kıyafetlerden alıp, çok keyifli şekilde gidebilirler. Fuar alanımıza gelmekte çok kolay. Fuar alanımıza gelmek için, Halk Eğitim Merkezi önünden her saat başı 12.00'den itibaren servislerimiz kalkacak. Bütün Vanlıları fuar alanımıza bekliyoruz. Pandemi sürecinin biraz yeni geçtiği bu dönemde, kafalarını dağıtmaları için güzel, lezzetli bir vakit geçirmeleri için buraya bekliyoruz" diye konuştu.

"VAN FUARLAR ŞEHRİ OLMA NOKTASINDA ÇOK EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR"

Yöresel Ürünler Fuarı'na 120 firmanın katılım sağladığını belirten Çelik, "İlk başladığımızda burada 50 tane stantla başladık. Şuanda 120'ye yakın standımız var. Geçmiş yıllara göre inanılmaz bir ilgi var. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde şu anda yapılan en büyük gurme ve tekstil fuarındasınız. Bu çok önemli bir şeydir. Van fuarlar şehri olma noktasında çok emin adımlarla ilerliyor. Önümüzdeki yıllarda da Van fuarlar şehri olma anlamında, çok güzel adımlar atacak. İnşallah bu fuar alanları yetmeyecek ve fuar alanlarını büyüteceğiz. Şuanda 120 yakın standımız var. 70'ye yakını yöresel ürünler ve gurme üzerine, 50'ye yakını ise tekstil ve moda üzerinedir. Bu firmaların %10'nu Vanlılardan oluşuyor. Van esnaflarında da fuar kültürü oturdu. Van esnafları da fuarlarımıza katılmaya başladı" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER