Yöresel Ürünler Fuarı, 8'inci kez kapılarını açtı

Van'da bu yıl 8. kez düzenlenen Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı kapılarını açtı. Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde 04-13 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 8. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı, ilk günden yoğun ilgi gördü.

Yöresel Ürünler Fuarı, 8'inci kez kapılarını açtı

Fuarda Ege zeytinyağından Afyon sucuklarına, Maraş baharatlarından Hatay künefesine, Isparta gül ürünlerinden Beypazarı unlu mamullerine kadar, 81 ilden yöresel ürünler, 8. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'nda Vanlılarla buluşuyor.

Türkiye'nin birçok ilinden üreticiler, yöresel ürünlerini, 8. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'nda sergiliyor.

 Karadeniz'in peynir ve tereyağlarından, Ege'nin zeytin ve zeytinyağlarına, Adıyaman'ın peynirli helvasından, Aydın'ın incirlerine, Giresun'un fındık ezmelerinden, Maraş'ın baharatlarına, Isparta'nın gül ürünlerinden, Hatay'ın sabunlarına, Mardin'in gümüşlerinden, Gaziantep'in bakırlarına varana kadar birçok yöresel ürün ve hediyelik eşya bu fuarda sergileniyor.

Van Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde 8. düzenlenen Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'nın açılışına; Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer, Van ESOB Başkanı İsa Berge, YYÜ Rektör Yardımcısı Şenay Baydaş, KOSGEB Van İl Müdürü Bilal Emre Yörük, Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, Van Terziler Odası Başkanı Çetin Karaduman, Van Marangozlar ve Keresteciler Odası Başkanı Necmettin Toprak, İpekyolu Expo Fuar AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yetkilisi Veysi Uygun ve çok sayıda davetli katıldı.

"FUARLARLA ŞEHRİMİZE DEĞER VE RENK KATTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ"

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yetkilisi Veysi Uygun, 2022 yılının son fuarını düzenlediklerini belirterek, "Van'da geleneksel hale gelen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'mızın açılışını yaptık. Bu fuar bilindiği üzere 4 yıl önce Van'a geldi. Bu yıl bu fuarımızın 8'ncisini düzenleniyoruz. Pandemi döneminde dahi fuarımıza ara vermedik. Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı, şehrimizde bir beklenti haline geldi. Çok ciddi bir rağbet gören ve yoğun bir ziyaretçisi olan bir fuar. Fuarımızda 60 tane standımız mevcut. Fuarımızda 120 marka sergileniyor. Fuarımız 9 gün sürecek. 81 ilden lezzetler fuarımızda yer alıyor. Fuar boyunca etkinliklerimiz olacak. Tüm halkımızı bu anlamda fuarımıza bekliyoruz. Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'mız bu yılın son fuarı. Fuarlarla şehrimizi değer ve renk kattığımızı düşünüyoruz. İnşallah başarılı bir fuar bekliyoruz" dedi.

"FUARLARIMIZ BAŞARIYA VE HEDEFİNE ULAŞTI"

Van'ın Türkiye'de en çok fuar düzenleyen iller arasında beşinci sırada yer aldığını belirten Uygun, "Bugün Diyarbakır'dan bile fazla fuar düzenliyoruz. Bu aslında halkımızın da, esnafımızın da fuarlara olan ilgisini gösteriyor. Sektörler fuarları artık bireysel olarak götürüyoruz. Van'da artık her sektör kendi başına fuar yapabilecek hale geldi. Gıdayı yılda 2 kez yapıyoruz. Diğer anlamda bütün fuarlarımız başarıya ve hedefine ulaştı. 2023 yılı takvimini de yakında açıklayacağız. 2023 yılında daha güçlü, sektörlerin daha fazla katılım sağladığı, ziyaretçilerden daha fazla ilgi gören, yurt dışından da daha fazla katılım olan fuarlar düzenleyeceğiz. Fuarlarımız birebir çok sayıda sektöre etki ediyor. İnşaat Fuarını yaptığımızda hemen hemen şehirdeki bütün dinamikleri etkiliyor. Gıda fuarı keza herkesi ilgilendiriyor. Bu anlamda istihdama da ciddi katkımız var. Stantlarımızda yüzlerce insan çalışıyor. Birçok sektörü birebir etkiliyoruz. Fuarımızla ekonomiye direkt etki ediyoruz. Birçok fuarımızın ciroları tartışılmazdır. Ekonomiye de katkımız devam edecektir. Daha da geliştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, davetliler ve fuara katılan vatandaşlar stantları gezdi. Birçok vatandaşın ilk günden farklı yöresel ürünlerden aldığı görüldü.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2022, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER