Yerel basın eğitim semineri bugün başlıyor

Basın İlan Kurumu (BİK) ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliği ile bugün Van'da yerel basına eğitim semineri düzenleniyor. Saat 13.00'te başlayacak olan seminere BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran da katılacak.

Yerel basın eğitim semineri bugün başlıyor

  Van'da bölgedeki yerel basın mensuplarına yönelik düzenlenecek "Yapısal ve Dijital Dönüşüm Sürecinde Yerel Gazeteler: Riskler ve Fırsatlar"  ve "Doğu Anadolu Bölgesi Yapısal ve Dijital Dönüşüm Sürecinde Yerel Gazeteler" semineri 2 gün sürecek.

  Van'da bölgedeki yerel basın mensuplarına yönelik düzenlenecek "Yapısal ve Dijital Dönüşüm Sürecinde Yerel Gazeteler: Riskler ve Fırsatlar" ve "Doğu Anadolu Bölgesi Yapısal ve Dijital Dönüşüm Sürecinde Yerel Gazeteler" seminerine Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Cavit Erkılınç, BİK Servis müdürleri ve BİK Van Şube Müdürlüğü ile yerel basın temsilcileri katılacak.

  Bugün Elite World Van Hotel'de başlayacak ve 2 gün boyunca devam edecek olan  "Yapısal ve Dijital Dönüşüm Sürecinde Yerel Gazeteler: Riskler ve Fırsatlar" ve "Doğu Anadolu Bölgesi Yapısal ve Dijital Dönüşüm Sürecinde Yerel Gazeteler" seminerinin Moderatörlüğünü İletişim Danışmanı Cihat Zafer Demirel, panelistler ise BİK İlan Hizmetleri Müdürü İdris A. Çam, BİK Kurumsal İletişim Müdürü Türker Çeltik ve BİK İnsan Kaynakları Şefi Cenk Koray Doğan olacak.

  Program kapsamında Bitlis, Hakkâri ve Muş'tan gelen basın temsilcilerinin katılımıyla, arama konferansı gerçekleştirilecek. Dr. İsmail Çağlar ve İletişim Danışmanı Cihat Zafer Demirel de yerel basına yönelik eğitimleriyle programda yer alacağı belirtildi.

  Program kapsamında bugün düzenlenecek olan eğitimde, son yıllarda ve özellikle pandemi sürecinde hızla yaygınlaşan internet ve ona bağlı gelişen teknolojiler ile küresel salgından kaynaklı ekonomik kayıplara karşı, dijital mecraların doğru kullanımı ve fırsatların değerlendirmelerini içeren "Yapısal ve Dijital Dönüşüm Sürecinde Yerel Gazeteler: Riskler ve Fırsatlar" konulu panel düzenlenecek.

  Eğitimin ikinci gününde ise "Doğu Anadolu Bölgesi Yapısal ve Dijital Dönüşüm Sürecinde Yerel Gazeteler" başlıklı arama konferansında Van, Bitlis, Hakkâri ve Muş illerinden resmi ilan yayınlama hakkını haiz yerel gazete temsilcileri; yerel gazetelerin ekonomik sorunlarının yanı sıra yetişmiş personel azlığı, teknolojik altyapı yetersizliği, mesleki ilke ve politikaların yıpranması, niteliksiz içerik üretimi, reklam potansiyelinin diğer mecralara yönelmesi gibi yapısal birçok ortak soruna dair görüş ve çözüm önerilerini sunacaklar.

  BİK'in, DAKA Teknik Destek programı çerçevesinde düzenlediği yerel basın buluşmasının hedefleri arasında yerel basının daha iyiye ulaşması, gelişmesi için yapılması gerekenler, Basın İlan Kurumu ve Kalkınma Ajansları, KOSGEB, İŞKUR gibi paydaşların sektörel destekleri, ortak hedefler belirlenmesi ve sektörün dijitalleşme sürecinde entegrasyonu ve güçlendirilmesi de bulunuyor.

  Elite World Van Hotel'de bugün saat 13.00'te başlayacak olan eğitim semineri, 2 gün sürecek.

  Eğitim sonrası katılımcılara sertifika verileceği ifade edildi.

  Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29