Yenitürk: Vanspor'un kapanmaması için adayız

Yarın yapılacak olan son olağanüstü kongre öncesi, istifa etmiş olan Vanspor Başkanı Servet Yenitürk ve yönetimi, kentte bulunan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Yenitürk yaptığı açıklamada, özellikle son iki üç gün içinde Vanspor'a destek çağrılarının karşılık bulduğunu belirterek, Vanlı işadamları, milletvekilleri, siyasetçiler ve Vanspor sevdalılarının katkısıyla takıma sahip çıkılacağını ifade etti.

Yenitürk: Vanspor'un kapanmaması için adayız

Akdamar Oteli’nde 14.00'te gerçekleşen toplantıda, Silahtaroğlu Vanspor Futbol Kulübü'nün istifa eden Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, Denetim Kurulu Başkanı Özer Polater ve istifa eden yöneticiler gazetecilerle bir araya geldi.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen olağanüstü kongrede çoğunluk sağlanamamış, söz konusu genel kurulu yarına ertelenmişti.

Yarın yapılacak olan son kongre öncesi Silahtaroğlu Vanspor Futbol Kulübü'nun istifa etmiş olan Vanspor Başkanı Servet Yenitürk ve yöneticiler, kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Yenitürk'ten önce kısa bir açıklama yapan Denetleme Kurulu Başkanı Özer Polater, kulübün kapısına kilit vurulmaması için gayret gösterdiklerini belirtti.

Daha sonra konuşan Önceki Başkan Servet Yenitürk, yarın yapılacak kongrede kulübün kapanmaması için tekrar yönetime aday olacaklarını söyledi. Yenitürk, tekrar alacakları kararla haftaya bir olağan üstü genel kurul toplantısı ile yeni bir yönetim kurulu oluşturulacağını, kendilerine görev verilse de verilmese de Vanspor'a her konuda destek olacaklarını belirtti.

Yenitürk, Pazartesi günü yapacakları ilk işin yeni olağan üstü genel kurul kararı almak olacağını söyledi ve 15 gün sonra yeni yönetimin şekilleneceğini dile getirdi.

“KULÜBÜMÜZ KAPANMAYACAK”

Toplantıda ilk olarak söz alan Denetleme Kurulu Başkanı Özer Polater, “Geçen hafta yapmış olduğumuz kongre sonrası Vanlılara bir çağrıda bulunduk. Tüm kesimlerin duyarlı olması ve Vanspor’a sahip çıkılması gerektiğini ifade ettik. Bu noktada çok sayıda isim ile görüştük ve Vanspor için destek talebinde bulunduk. Çok sayıda isim ile görüştük ancak net bir şey alamadık. Bundan dolayı da Servet Başkanımız ile görüştük. Başkanımız Vanspor için her şeyi yapmaya hazır olduğunu aktardı. Bu nedenle bugün bir basın toplantısı düzenledik. Vanspor’un kapanmaması için destek veren ve yanımızda olan herkese teşekkür ederiz. Şunu belirtmek isterim ki inşallah kulübümüz kapanmayacak” dedi.

Başkan Yenitürk, Vanspor’un sahipsiz kalmaması için önemli isimlerle görüşme yaptıklarını ve bu süreçte Burhan Kayatürk’ün ciddi girişimlerde bulunduğu belirten Yenitürk, her zaman Vanspor’un destekçisi olduklarını söyledi.

Kim aday olursa olsun kendisine destek vereceklerini belirten Yenitürk, Vanspor’un kapanmaması için çağrıda bulunan herkese teşekkür etti. Bu süreçte özellikle Burhan Kayatürk’ün ciddi görüşmeler yaptığını belirten Yenitürk, Van’ın yanı sıra İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm herkesin desteğini istediklerini söyledi.

Vanspor’un sahipsiz kalmaması için Delta Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz, Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Avcı, İkram Dinçer’in oğlu Akın Dinçer, Kimlik Mağazası ortaklarından Nasır Çetin’in Vanspor’a destek olacaklarını belirten Yenitürk, birçok isimle görüşme yaptıklarını ifade etti.

Yenitürk, “Bu arkadaşlar ile bir görüşme yaptık ve olumlu bir görüşme oldu. Vanspor’un kapanmaması için nasıl bir çalışma yapabiliriz derken, kongrenin ertelenmesi konusunda bir görüşme yaptık. Bu konuyu Dernekler Masası ve Vali Bey ile görüştük. Ancak kongrenin kesinlikle ertelenemeyeceği bize iletildi. Bizde bu konuyu yeniden masaya yatırdık. Bir şekilde erteleme durumumuz olsa bile takımın ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalacağı ortaya çıktı” diye konuştu.

Vanspor’un kapanmaması için yeniden aday olma kararı aldıklarını belirten Yenitürk, yarın yapılacak kongrede aday olduklarını ve Pazartesi günü tekrar kongre kararı alacaklarını belirtti. Bir sonraki kongreye kadar transfer çalışmaları yapacaklarını belirten Yenitürk, seçime kadar takımın iskeletini oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Bir sonraki seçime kadar takımın 70’ni kurmayı hedeflediklerini belirten Yenitürk, herkesi Vanspor’a destek olmaya davet etti. 2. Lig’de bulunan diğer takımların Valilik ve belediyeler tarafından ciddi anlamda desteklendiğini belirten Yenitürk, Vanspor’un da Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi tarafından ciddi şekilde desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in açıklamasından sonra kendisiyle milletvekilleri arıcığıyla görüştüklerini belirten Yenitürk, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından sponsorluk kapsamında verilecek olan desteklerin önümüzdeki hafta ödenmesini talep ettiklerini vurguladı. Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan ödemelerin bir seferde ve kısa sürede yapılmasının transfer açısından da önemli olduğunu belirten Yenitürk, Vali Bilmez’den fedakarlık beklediklerini ifade etti.

Yeniden fedakarlık yaparak Vanspor’a sahip çıktıklarını belirten Yenitürk, 15 gün sonra yeniden bir kongrenin yapılacağını ve bu kongrede yeni yönetimin seçileceğini söyledi. Yenitürk, 15 gün sonra yapılacak kongrede yeni yönetimde yer alıp, almayacaklarının belli olmadığını vurguladı.

Van Bölge Gazetesi 

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2021, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29