Yenitürk: Vanspor'daki ani istifalar doğru değil!

Vanspor Kulübü'nün önceki başkanlarından Servet Yenitürk, Vanspor'da yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yenitürk, Vanspor'da ani istifaların doğru olmadığını belirterek, "Keşke kongre sürecine kadar bekleseydiler. Ben en son aday olmadığımı açıkladığım kongre sürecinde bile, kulübümü terk etmedim" dedi.

Yenitürk: Vanspor'daki ani istifalar doğru değil!

İstifaların yersiz olduğunu belirten Servet Yenitürk, "Ani istifalar bizi üzdü. Ama kongre sürecine kadar kulübün başında kalınabilirdi. Ben de daha önce istifa ettim, ama kulübümü terk etmedim. Kulübümün başında oldum. Son kongre sürecinde bile aday olmayacağımı açıklamama rağmen, ben o dönem Erzurum'da kampta kaldım ve transferin yüzde seksenini yaptım. Sezon için tüm malzemelerin, formaların siparişini verdim ve malzemeleri yeni yönetime teslim ettim. Bu ani istifalar elbette bizleri üzdü" ifadelerini kullandı.

"GEÇEN YIL VANSPOR'UN KASASINA 30 MİLYON TL PARA GİRDİ"

Kulüp Başkanı Mehmet Avcı'nın Van Valiliği'nden destek almadı diye istifa etmesinin kesinlikle yanlış olduğunu ifade eden Yenitürk, "Bizim dönemimizde Büyükşehir ve Valilik tarafından Vanspor'a pek destek verilmedi. Kanunen Büyükşehir ve Valilikler destek veremiyor zaten. Bakın benim başkanlık yaptığım 3.5 yılda 30 milyon tl harcandı. 15 milyon TL'sini ben ve arkadaşlarım karşıladık. Ama geçen yıl çok büyük paralar geldi. Sadece 13.5 milyon Bitexen'den geldi. Sadece bu para değil. Bakın Spor Toto ve Federasyon'dan 4 milyon TL para geldi. Benden sonraki Başkan Seyithan İzsiz göreve geldikten sonra kampanyalar ve işadamlarından alınan 6 milyon TL para var. Üç yıllık göğüs sponsorluk parası 3 milyon TL. Valilikten 2 milyon ödeme yapıldı. Silahtaroğlu'ndan 350 bin TL çek verildi. Toplamda 30 milyon TL para kasaya girmiş. Yönetimden bazı arkadaşlar da para verdiğini söylüyor. Yöneticilerin ismini de söyleyelim; Vedat Cankurtaran, Veysel Ürüm, Abdulkadir Çetin, Akın Dinçer, Oktay Ukay, Özcan Kara gibi isimler... Ayrıca 16 milyon TL borç gözüküyor. Bu saatten sonra kulübü götürmek zor. Mutlaka yeni adımlar atılması gerekiyor" diye konuştu.

"KULÜPTEKİ BİR KİŞİNİN BİLE GÜNLÜK SİGORTASI YATIRILMAMIŞ"

Kendisinden sonra yönetime gelenlerin, kulüpteki tek bir kişinin bir günlük bile sigortasını yatırmadığını anlatan Başkan Yenitürk, "Bizim dönemimizde sigorta borçları yapılandırıldı. Borçlar düzenli ödendi. Ama benden sonra gelenler borç ödemedi. Bakın Vergi borcu 600 bin TL. 6 milyon 400 TL ise sigorta borcu vardır. Kulübe geldikleri günden itibaren bir futbolcunun, bir çalışanın günlük SGK borcunu ödememişler" dedi.

Eski futbolcuların 2 milyon TL borcunun hala ödenmediğini belirten Yenitürk, "Bizimle ilişkisi olan efendi birçok kişi henüz mahkemeye gitmedi. Ama bunlar dava açarsa sonuçta paralarını alır. Benden sonra gelen yönetim borçların ödeneceğini açıkladı, ama borçlar ödenmedi. Esnaf, çalışanlar bunları hesaplasak 1 milyon 600 bin tl borç söz konusu. Elektrik, su, tesis kirası geldikleri günden beri yatırılmamış. 300 bin TL de bu borç görünüyor. Bu borçlar bilinen borçlar. Toplam 16 milyon TL borç var. Geçen yıl kasaya 30 milyon TL girmiş. Ama borç ödenmemiş. Bunların iyi bilinmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Van Valisi Dr. Ozan Balcı'dan 15-20 milyon TL bir kalemde istendiğinin, bunun doğru olmadığını anlatan Yenitürk, "Elbette Sayın Valimizin Vanspor'a destek olmasını isteriz. Ama siz gidip de bir defada 15-20 milyon TL validen para isteyemezsiniz. Bu, doğru değildir. Şimdi tüm bunlar bence kaçmak için bahanedir. Yönetim asil ve yedek 40 kişiden oluşuyor. Hepsinin elini taşın altına koyması gerekiyor. Demek ki para gitti, onlar da gitti" dedi.

Kendisinin, kızının, arkadaşlarının ve bazı çalışanların araçlarının Vanspor adına ipotek edildiğini anlatan Servet Yenitürk, kendisi döneminde fedakârlık yaptığı 10 milyon TL'nin, şimdiki 40 milyon TL'ye eşdeğerde olduğunu dile getirdi.

Başkanlık yaptığı dönemde kurum ve kuruluşların destek vermesi halinde Vanspor'un şu an TFF 1. Lig'de olacağını söyleyen Yenitürk, istenen desteği göremediklerini sözlerine ekledi.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER