Yenitürk: Van’da icraat yok, konuşma var

Geçtiğimiz hafta yönetime aday çıkmadığı için ertelenen Vanspor kongresinde, bir kez daha yönetime aday çıkmadı. Mevcut yönetim bir hafta içinde istifalarını verecek ve Vanspor'a kayyum atanacağı belirtildi. Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, gelecek olan kayyumun hesapların şeffaf olduğunu ortaya koyması açısından önem arz ettiğini belirtti.

Yenitürk: Van’da icraat yok, konuşma var

TFF 2. Futbol Ligi'nde mücadele eden ve sezonu play-off'larda elenerek kapatan Vanspor ertelenen olağanüstü kongresini yaptı. Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da yönetime aday çıkmadı ve Vanspor'a kayyum yolu göründü.

Divan Başkanlığına Spor Hizmetleri Müdürü Yalçın Özdemir'in seçildiği kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

Yönetim ve Denetim Kurulu seçimi için herhangi bir liste verilmediği için kongre tamamlanmış oldu. Böylece Vanspor'a kayyum yolu görünmüş oldu.

Konuyla ilgili konuşan Mevcut Başkan Servet Yenitürk, oldukça sert açıklamalarda bulundu.

Yenitürk, kendilerine iftira atanlara, 'namussuz' ve 'şerefsiz' ifadelerini kullanarak, hiçbir zaman için Vanspor'a yanlış yapmadıklarını anlattı.

Yenitürk, birkaç haftadır Vanspor'u destek olmadan tek başlarına yönetmenin zor olduğunu açıkladıklarını, buna rağmen herhangi bir destek veya adayın çıkmadığını ifade etti.

 "KENDİ İMKÂNLARIMIZLA TAKIMI GÖTÜREMEYECEĞİMİZİ AÇIKLAMIŞTIK"

Kongre sonrası açıklamalarda bulunan Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, "Göreve gelince, elini taşın altına koyacak ve bu sorumluluğu taşıyacak kimse yok. Ama konuşmaya gelince çok konuşurlar. Bugün umudumuz vardı. Güzel bir yönetim oluşur ve bizler de elimizden geldiğince onlara destek oluruz, Vanspor'u birlikte götürürüz diye umut ediyorduk. Ama maalesef olmadı. Geçtiğimiz yıl da aynı sıkıntıları yaşamıştık. Geçtiğimiz yıl da kayyuma gitmesin diye yönetimimizle bir istişare yapmıştık.  Tekrar elimizi taşın altına koyduk. Bu yıl ciddi sıkıntılar yaşadık. Sezonun hemen sonunda zaten açıklamamızı yapmıştık. Kendi imkânlarımızla takımı götürme şansımız çok zor. Ciddi destekler gerekiyor. El birliği ile bu işin götürülebileceğini söylemiştik. İşadamlarından oluşan güzel bir yönetimle bu işin götürülebilir. Buda olmayınca bizim de tek başımıza bu işi götürme şansımızın olmadığını söylemiştik. Bugün de aday olmadık ve aday olamadık. Çünkü olsak da tek başımıza götürümeyiz. Çok ciddi sıkıntılarla boğuşuyoruz. Sıkıntılara girip de kendimizi daha da perişan etmenin bir anlamı yok. Kayyuma gitmesi Vanspor için çok üzücü, Van için çok üzücü, taraftarlarımız için çok üzücü. Fakat biz dışarıda halen konuşan insanların lafını boşa çıkarmak için kayyum gelip burada en azından bütün hesapları kontrol etmesin ki bir daha bizlere ve Vanspor'a zarar vermesinler. Keşke gelseler Servet Yenitürk'ün onda birini burada harmış olsalardı da bende günde iki kez onların elini öpseydim. Ama bizlerin on katı kadar para harcamamıza rağmen, halen iftira ile yalanla, dolanla, çekememezlikle bizlere ve bu kulübe zarar vermeye devam ediyorlar. Boş konuşan insanların tamamı Vanspor'a zarar vermek için uğraşıyor. Bakın kimse çıkmadı. Bizde yokuz. Kulüp kayyuma gidecek. Kayyuma gittiği zaman Van için, Vanspor için, taraftar için bir yıkımdır. Bir sezon bitiyor. Kayyum sadece burada bir sahiplik yapacak ve bu sene belki hiç maçlara çıkarmayacak. Hesabını, kitabını kontrol edecek ve varsa bir usulsüzlük, yanlış bir şey mahkemelere sunacak" ifadelerini kullandı.

 "BİZ İSTİFAMIZI VERDİĞİMİZ ZAMAN, KAYYUM ATANACAK"

Vanspor'un bu duruma gelmesinin çok üzücü olduğunu belirten Yenitürk, "İçimiz yanıyor. Şahsım için seviniyorum. Kayyum gelirse, en azından boş konuşan insanların da laflarını ağızlarına tıkamış oluruz. Kayyuma gitmeden mülki amirlerimiz, valimiz, milletvekillerimiz, sivil toplum örgütlerinin bu duruma el atmaları gerekiyor. Halen süre var. Halen istifa etmemişiz. Bir haftalık süre var. İstifa dilekçemizi kulüp müdürümüz götürüp dernekler masasına verilecek ve onlarda o mahkemeye sunacaklar. Mahkemede devlet memuru olarak birini kayyum olarak buraya atacak. İnşallah o duruma gelmez ve sahip çıkarlar. İnşallah yine güzel bir yönetim oluşturup, bu saatten sonra da yine kongreye gitme şansı var. Yeter ki sahip çıksınlar. Aksi takdirde bizlerde bir hafta sonra istifa edip, dernekler masasına teslim edeceğiz. Bu duruma bizler de üzülüyoruz. Çocuğumuz gibi gördük. Vanspor, Van'ın beyni, kalbidir. En önemli etkinliklerinden bir tanesidir. Vanspor demek, Van demektir. Bunu defalarca vurguladık. Ama herkes bu söylediklerimizi kulak arkası etti. Nasıl olsa birisi çıkmış sahipleniyor. Ama bizde bir yere kadar götürebiliriz. Vanspor'u asla sahipsiz bırakmam. Yine de bırakmamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Fakat bizi şuanda aşıyor. Şuanda başlasak bile lige hazırlık yapmak için en az 22 tane futbolcu almamız gerekiyor. En azından 3-4 milyona ihtiyaç var. Bu imkânlarımız da şuanda yoktur. Kendi kendimizi mağdur ettik ve sıkıntıya soktuk. Geçtiğimiz sezon aynı şartlarda kendimizi zorladık ve daha kötü duruma gittik. Maddi olarak, şahsi olarak kötü duruma düştük. O şartlarda Vanspor'u yine bir noktaya taşıdık. En azından bir play-off oynattık. Vanspor'a çok şeyler kattık. Bu kente heyecan yaşattık. Ama kendimizi sıkıntıya soktuk. Bu saatten sonra burayı tek başımıza götürme şansımızın olmadığını, defalarca açıkladık" dedi.

 "KİMLERİN BİZİ YARI YOLDA BIRAKTIĞINI TEK TEK AÇIKLAYACAĞIZ"

Başkan Yenitürk konuşmasının devamında, "İstifa aşamasına kadar görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Halen uğraşlarımız var. İstifa edeceğimiz güne kadar sahip çıkılmadığı takdirde, kimlere gittiğimizi, kimlerden olumsuz, kimlerden olumlu cevaplar aldığımızı açıklayacağız. Kimlerin bizi yarı yolda bıraktığını tek tek açıklayacağız. Van halkı da, Van taraftarı da bunu bilsin. Buradaki bütün yük şahsıma ve yönetimdeki bazı arkadaşlara düştü. Yönetimimizin bile birçoğu, para vermemek için kulübün kapısını bile açmadılar. Çok ciddi sıkıntılar yaşadığımızı herkes biliyor. Siyasilerimizle, milletvekillerimizle görüştük. AK Parti MKYK üyeleri ile görüştük. Onlarda elimizden ne geliyorsa yardımcı olmaya çalışalım dediler. Tek talebimiz Gençlik Spor Bakanımızla görüşmekti. Randevu talep edildi, randevu bekliyoruz. Pandemiden dolayı Sayın Bakanımız çok fazla randevu vermiyor. Ama bizlerle görüşeceğini söylemiş. İsterse kayyum atansın, kim gelirse gelsin yine biz bu mücadeleyi verip, bir proje karşılığı veya Spor Toto kanalı ile bir katkı sunup, Vanspor'u en azından ligde tutabilmek için mücadele veriyoruz. İstifa etsek de bir yere gitmedik. Burası bizim evladımız. Yine o mücadeleyi vereceğiz ki lige çıkabilsin. Belki iddialı olmayabilir ama düşmemesi için mücadeleye devam edeceğiz. Burada yine bazı iş adamlarımız var. Yönetime girmek için bir bütçe oluşturmuşlar. Ama o bütçe yetmiyor. O bütçe ile yine bir yere gidilemez. Bakanlıktan, vekillerimizden gelecek olan desteklerle belki yine bir yönetim oluşturulabilir. Kayyuma da gitse yine en azından lige çıkarılabilir" diye konuştu.

Kongreye katılanlar ise takıma mutlak suretle destek çıkılması gerektiğini belirterek, "Servet Yenitürk iki dönemdir kendi imkanları ile bu takımı bir yerlere getirdi. Ancak destek şart" yorumlarında bulundu.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş - Salih Deniz

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2021, 12:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
haydar
haydar - 3 yıl Önce

Haklısın, başkan. Vanlılığı başkasına bırakmayan bazı zevat hiç bir zaman iş yapmadı. Vanlılıktan maksat varsa yemek, yoksa gitmek. Bunca sanayicisi, işletmecisi olan bir memlekette takım sahipsiz kalıyorsa düşündürücü. Bir söz de mangalda kül bırakmayanlara. Ya iş yapın ya engel olmayın.

SIRADAKİ HABER

banner29