Yeni Van Valisi’nden güzel hareketler

Uzun bir süredir Van Valiliği önüne bırakılan demir bariyerlerden dolayı valilik yerleşkesine vatandaşlar giremiyordu. Yeni Van Valisi Dr. Ozan Balcı'nın talimatıyla demir bariyerler kaldırıldı. Yerleşkeye oturma bankları bırakılırken, öğleden sonra ise gençler valilik yerleşkesinde paten gösterisi yaptı.

Yeni Van Valisi’nden güzel hareketler

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Tokat'tan Van'a atanan Vali Dr. Ozan Balcı'nın talimatıyla güvenlik gerekçesi nedeniyle kapatılan valilik bahçesi 8 yıl aradan sonra halka açılırken, Vanlı sporcular ise açılışın ilk gününde gösteri yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi ile Tokat Valiliği'nden Van Valiliği'ne atanan Vali Dr. Ozan Balcı, dün sabah 8 yıl önce güvenlik gerekçesi ile Van Valiliği önüne bırakılan demir bariyerlerin kaldırılması talimatını verdi.

Demir bariyerlerin kaldırılması ile Vanlılar, Van Valiliği bahçesinde dinlenme fırsatı bulurken, Vanlı sporcular ise paten gösterisi yaptı. Sporcuların gösterisi, valilik bahçesinde oturan Vanlılar tarafından büyük beğeni toplarken, valilik bahçesinin tekrar halka açılması ise vatandaşları memnun etti.

VANLI SPORCULARIN GÖSTERİSİ BEĞENİ TOPLADI

Sporcuların gösterisi sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Türkiye Kayak Federasyonu Van İl Temsilcisi Harun Altair, "Sayın Valimiz Ozan Balcı'nın takdirleriyle valilik bahçesi 8 yıl aradan sonra halka açıldı. Bizde kayak sporcuları ve antrenörleri olarak bundan faydalanmak istedik. Bu alanın halka açılmasıyla beraber, kayak sporunu tanıtmak, gençlerimizi ve çocuklarımızı kayak sporuna yönlendirmek istiyoruz. Kayak sporu dışında da fiziksel aktiviteye dikkatlerini çekmek üzere kayak sporcularını bugün buraya topladık. Burada 2 farklı branşta sporcularımız var. Kayaklı koşu ve alp disiplini sporcuları bulunuyor. 2 farklı materyal kullanıyorlar. Kayaklı koşu sporcuları, kayaklı koşu malzemesi olan tekerlekli kayak malzemesini kullanıyorlar. Alp disiplini sporcularımızla yaz çalışmalarımıza patent antrenmanı yapıyoruz. Çocukların ve gençlerin dikkatini çekmek, vali beyin bu güzel öncülüğüne dikkat çekmek için sporcularımız burada topladık" ifadelerini kullandı.

"BU SPOR SAYESİNDE YAKLAŞIK 20-25 ÜLKE GEZDİM"

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Kayak Koşu Milli Takım ve Olimpiyat Sporcusu Ömer Ayçiçek ise, "Burası yaklaşık 8 yıldır kapalıydı. Biz buranın hem açılışını yaptık hem de sporumuzu tanıtmak için burada bulunduk. 8 yıl buranın hasretini sürüyorduk. İnsanlarımız artık buraya rahata bir şekilde gelip, oturabilecekler. Yaklaşık 10-12 sporcu ile burada gösteri yaptık. Güzel bir tanıtım oldu. Vanlı gençlere bu sporu öneriyorum. Bu işi yokluktan öğrenerek, buralara geldim. Bu spor sayesinde yaklaşık 20-25 ülke gezdim" dedi.

Öte yandan valilik bahçesinin 8 yıl aradan sonra açılmasıyla, Vanlılar sosyal medyada da Vali Balcı'ya destek mesajları yayımladı. Vatandaşlar, diğer kurumların önünde bulunan diğer bariyerlerin de kaldırılmasını istedi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2022, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29