VEDAŞ, enerji altyapısını güçlendiriyor

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), Bitlis ilinde gerçekleştirdiği yatırımlarla şehrin enerji altyapısını güçlendiriyor.

VEDAŞ, enerji altyapısını güçlendiriyor

      Yatırım çalışmaları hakkında bilgi veren İl Müdürü Abdulmelik Özsoy; “Merkez, ilçe ve kırsal bölgelerimizde gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımızla, tüketicilerimize sunduğumuz hizmetin kalitesini sürekli geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda; Tatvan ve Adilcevaz ilçelerimizde devam eden yatırım çalışmalarımızla havadan geçen elektrik hatlarını yer altına alıyor, direk tipi trafo binalarının yerine teknolojiyle uyumlu yeni dağıtım merkezleri ve köşk tipi binalar inşa ediyoruz. Cadde ve sokaklarımızı ışıl ışıl hale getirmek için yeni aydınlatma tesislerini devreye alıyoruz. Merkezde olduğu gibi kırsal bölgelerde de gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımızla; eski hatları yeniliyor, dağlık alanlardan ağaç direklerle geçen hatlarımızı yol güzergahına taşıyarak galvanizli direklerle şebekemizi güçlendiriyoruz” dedi.

    Tarımsal faaliyetlerin sürdüğü alanların da enerji altyapısını güçlendirdiklerini ifade eden Özsoy; “İlimizin ekonomisinde önemli yer tutan tarım alanlarını enerjilendiren elektrik şebekemizde alternatif hatlar kurarak çiftçilerimizin sulama dönemlerinde enerji sorunu yaşamaması için yatırımlar gerçekleştirdik” ifadelerinde bulundu.

     2022 yılında da Bitlis genelinde elektrik şebekesini güçlendiren yatırımların artarak devam edeceğini belirten Özsoy: “Önceki yıllara nazaran daha yüksek bütçeli projelerimizi 2022 yılı yatırım programımıza aldık. Enerji sürekliliğini sağlamak ve tüketicilerimizin memnuniyetini daha da geliştirmek için hayata geçirdiğimiz yatırımlarımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2021, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER