VEAH Obezite Merkezi'nde 5 ayda 30 kilo verdi

Kiloları nedeniyle sağlık problemleri yaşayan Mihriban Işık, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Obezite Merkezi'nde uygulanan tedavi yöntemiyle beş ayda 30 kilo verdi. Öte yandan Kadir Özdemir ise Van SBÜ uzmanlarının tetkikleri sonucu kendisi için hazırlanan hareket ve uygulanan diyet programıyla beş ay sonunda 126 kilodan 80 kiloya düştü.

VEAH Obezite Merkezi'nde 5 ayda 30 kilo verdi

  Zamansız ve hızlı yemek yeme, hareketsiz yaşam nedeniyle kilo alan ve sağlık problemleri yaşayan Mihriban Işık 6 ayda kendisine uygulanan tedavi yöntemiyle 30 kilo vererek sağlığına kavuştu. VEAH Obezite Merkezi Kliniğinde uygulanan tedavi yöntemiyle, hastalar sağlıklarına kavuşmaya devam ediyor.

  Fazla kilo şikayetiyle VEAH Obezite Merkezi Kliniği'ne başvuran Mihriban Işık, Kadir Özdemir ve diğer hastaların tedavileri kısa bir sürede tamamlanarak, sağlıklarına kavuştular. 126'a ulaşınca sağlık problemleri yaşamaya ve zayıflamak için çareler aramaya başlayan Kadir Özdemir, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Obezite Merkezi kliniğine başvurdu.

  Van SBÜ Uzmanlarının tetkikleri sonucu kendisi için hazırlanan hareket ve diyet programını uygulayan Özdemir, beş ay sonunda 126 kilodan 80 kiloya düştü. Eski kıyafetlerini görünce şaşkınlığını gizleyemeyen ve sağlığına kavuşan Kadir Özdemir, kilo verme programını sürdürmeye devam edeceğini ifade etti.

  "AMELİYATSIZ BU KADAR KİLO VERMEK BENİ MUTLU ETTİ"

  Zayıfladıktan sonra hayatında pek çok şeyin değiştiğini belirten Özdemir, "Şu an kendimi çok rahat hissediyorum. Kısa bir zaman diliminde sağlıklı şekilde ve bu kadar kiloyu vermek beni mutlu etti. Fit kiloya inebilmek. Bunu da obezite merkezimizin doktorlarıyla oldu" dedi.

  Van SBÜ Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, hastanelerinde kurulan Obezite Merkezi Kliniği'nin bölgede ilk ve tek olan obezite merkezi kliniği olduğunu anımsattı.

  "VANLI ERKEKLER VE KADINLAR KİLO HAFİFLEDİ"

  Mihriban Işık da merkezde 6 ay boyunca 30 kilo verdiğini söyleyerek ,"Azimli danışanlarımızdan. Burada yaptığımız tüm etkinlikleri takip ederek  ve hayatına uyguladı. Sağlıklı ve kontrollü zayıflamak isteyen herkes merkezimize başvurabilir. 180 kilodan 80 kiloya bir mucizedir" ifadelerini kullandı.

  Bölgenin ve Van'ın tek merkezi olan ''Obezite Merkezinde  ''Yemenin Psikolojisi'' üzerine eğitim verilerek, beslenme alışkanlığı ve bilinci oluşturuldu.

  Eğitim toplantısının açılış konuşmasını yapan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Sabahattin Çelik, depresyonu bulunan insanların obezite gelişimi açısından sürekli olarak risk altında olduğunu söyledi.

  Dr. Çelik, obez kişilerde psikiyatrik hastalıkların ve depresyon görülme riskinin daha fazla olduğuna dikkat çekerek, "Depresyon ve obezite, toplumsal ve bireysel açıdan, ekonomik ve tıbbi maliyeti olan iki yaygın bozukluktur. Her iki bozukluk arasında nedensel bir bağlantı olduğu düşünülmektedir. Bu konuda yapmış olduğum çalışmalarım mevcuttur. Obezite depresyona yol açabilir veya depresyonun bir sonucu olabilir. Depresyonu olan kişiler, obezite gelişimi açısından sürekli olarak risk altındadırlar. Obezitenin en önemli risk faktörlerin, fiziksel aktivitede azalma, beslenme alışkanlıkları, yaş, cinsiyet, eğitim düzeyi, evlilik, doğum sayısı ve genetik oluşturmaktadır. Kalıtsal olarak da geçebilen obezite özellikle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde hızla yayılmaktadır. Ülkemizde ise kadınların yüzde 20,9'unun obez olduğu görülmektedir. Erkeklerde ise bu oran yüzde 13,7'dir. Toplamda ise Türkiye'de obezite oranı yüzde17'dir" diye konuştu.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER