Vanspor'un ilk devre karnesi…

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, ilk 18 haftalık periyotta ortaya koyduğu futbolla kimi taraftarını mutlu ederken, kimi taraftarını ise memnun edemedi. Kırmızı-Siyahlı ekip, 18 haftalık periyotta, 34 puan toplayarak beşinci sırada yer aldı.

Vanspor'un ilk devre karnesi…

Son haftalarda üst üste aldığı mağlubiyet ve beraberliklerle gerileyen Vanspor, 18 haftalık periyotta 10 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet alırken, attığı 26 gole karşılık, kalesinde 21 gol gördü.

İlk mağlubiyetini 4-0'lık mağlubiyetle 1461 Trabzon FK karşısında alan akabinde oynadığı son 3 lig maçını kazandı. Daha sonra deplasmanda karşılaştığı Yeni Mersin İdmanyurdu'na 3-0 mağlup olan Vanspor, akabinde oynadığı 7 resmi maçta galibiyetle tanışamadı.

Son haftalarda istediği oyunu oynayamayan ve rakip yarı sahada bir türlü organize olamayan Vanspor, ortaya koyduğu performansla kimi taraftarını mutlu ederken, kimi taraftarını ise memnun edemedi.

Grupta Esenler Erokspor ilk devreyi liderlik koltuğunda tamamlarken, 1461 Trabzonspor, Bucaspor, Ankaraspor, Vanspor ve Yeni Mersin İdmanyurduspor play-off hattında tamamladı.  Kırşehirspor, Bursaspor, Zonguldak Kömürspor ve Adıyamanspor ise ilk devreyi küme düşme hattında tamamladı.

VANSPOR 18 HAFTADA, 34 PUAN TOPLADI

Ligin açılış maçında deplasmanda karşılaştığı Bucaspor'u 1-0 mağlup eden Vanspor, ligin ikinci hafta maçında ise sahasında konuk ettiği Adıyaman FK'yı 2-1 mağlup etti.

3. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Serik Belediyespor'u 2-0 mağlup eden Van temsilcisi, dördüncü hafta maçında ise sahasında Kırşehir Futbol Spor Kulübü'nü 2-0'la geçti.

Beşinci hafta maçında deplasmanda Kırklarelispor'u 2-1'le geçen Kırmızı- Siyahlı takım, altıncı hafta maçında sahasında Zonguldak Kömürspor'u 1-0'la geçti.

Akabinde ligin yedinci hafta maçında deplasmanda karşılaştığı 1461 Trabzon FK'ya 4-0 mağlup olan ve ligdeki ilk mağlubiyetini alan Vanspor, sekizinci hafta maçında sahasında konuk ettiği Esenler Erokspor'u 1-0 mağlup etti.

Ligin dokuzuncu hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Afyonspor Kulübü'nü 1-0 mağlup eden Van temsilcisi, ligin onuncu hafta maçında ise sahasında konuk ettiği Diyarbekirspor'u 2-1'le geçti.

On birinci haftayı BAY geçen Vanspor, on ikinci hafta maçında deplasmanda Yeni Mersin İdmanyurdu'na 3-0 mağlup oldu ve ligdeki ikinci mağlubiyetini aldı. Vanspor, bu maçtan sonra oynadığı 7 resmi maçtan da galibiyet alamadı.

Ligin on üçüncü hafta maçında sahasında konuk ettiği Karacabey Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Vanspor, ondördüncü hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Ankaraspor ile 2-2 berabere kaldı.

Ligin on beşinci hafta maçında sahasında konuk ettiği Nazilli Belediyespor'la 2-2 berabere kalan Van temsilcisi, ligin on altıncı hafta maçında ise deplasmanda karşılaştığı Altınordu ile 1-1 berabere kaldı.

Ligin on yedinci hafta maçında sahasında konuk ettiği Beyoğlu Yeni Çarşı'ya 2-1 mağlup olan ve ligdeki üçüncü mağlubiyetini alan Vanspor, on sekizinci hafta maçında ise deplasmanda karşılaştığı Ankara Demirspor'a 3-2 mağlup olarak dördüncü mağlubiyetini aldı.

Vanspor, ilk devrenin son maçında sahasında konuk ettiği Bursaspor'u ise 3-0 mağlup ederek, haftalar sonra galibiyetle tanıştı.

VANSPOR 26 ATTI, 21 YEDİ

Kırmızı-siyahlı ekip, 18 haftalık periyotta 10 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet alırken, rakip filelere gönderdiği 26 gole karşılık kalesinde ise 21 gol gördü.

Üst sıralara oynayan takımlar arasında en çok gol yiyen takım ünvanını elinde bulunduran Van temsilcisi, 18 haftalık periyotta ilk altı sırada bulunan takımlara bakıldığında en çok gol yiyen takım konumunda bulunuyor.

Vanspor bu periyotta 21 gol yerken,  Esenler Erokspor 11, 1461 Trabzon FK 13, Bucaspor 9, Ankaraspor 14, Yeni Mersin İdmanyurdu ise 14 yedi.

VANSPOR'DA EN ÇOK GOLÜ HARUN ATTI

18 haftalık periyotta rakip fileleri 26 kez havalandıran Vanspor'da 5 gol Harun Kavaklıder'den, 4 gol Bertuğ Bayar'dan, 3 gol Emre Öztürk'ten, 3 gol Hasan Bilal'den, 2 gol Muhammed Ali Doğan'dan gelirken, Ahmet Ülük, Bekir Can Kara, Burak Kavlak, Erdem Seçgin, Furkan Saki, Kerem Çağatay, Mehmet Can Davarcıoğlu, Onurcan Güler ise birer gol kaydetti.

İLK DEVREDE 2 TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞTİRİLDİ

Öte yandan Vanspor ilk devrede 2 teknik direktör değiştirdi. Karacabey Belediyespor beraberliğine kadar Mustafa Sarıgül'le yola devam eden Vanspor, bu beraberlikten sonra hoca görevinden istifa etmişti.

Daha sonra Sarıgül'ün yerine Karşıyaka'dan gönderilen Ersin Aka getirilmişti. Ersin Aka'nın Vanspor serüveni ise 4 hafta sürdü.

MUSTAFA SARIGÜL'ÜN VANSPOR KARNESİ

Vanspor, Yeni Mersin İdmanyurdu mağlubiyeti ve Karacabey Belediyespor beraberliğinin ardından teknik direktör Mustafa Sarıgül'le yollarını ayırdı. Vanspor'un başında 12 resmi maçta gören alan Sarıgül, bu süreçte 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı.

Yeni Mersin İdmanyurdu maçı mağlubiyetinin ardından Vanspor'da Sportif Direktör Ali Kurt ve Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Bilici görevlerinden ayrılmıştı. Karacabey Belediyespor beraberliğinin ardından bu kez de Vanspor'da teknik direktör Mustafa Sarıgül'le yollar ayrıldı.

Vanspor'un başında 12 resmi maçta gören alan Sarıgül, bu süreçte 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı. Vanspor Mustafa Sarıgül teknik sorumluluğunda oynadığı 12 maçta, Bucaspor 1928'i 1-0, Adıyaman FK'yı 2-1, Serik Belediyespor'u 2-0, Kırşehir Futbol Spor Kulübü'nü 2-0, Kırklarelispor'u 2-1, Zonguldak Kömürspor'u 1-0, Esenler Erokspor'u 1-0, Hes İlaç Afyonspor Kulübü'nü 1-0, Diyarbekirspor'u 2-1 mağlup ederken, 1461 Trabzon FK'ya 4-0, Yeni Mersin İdmanyurdu'na ise 3-0 mağlup oldu. Van temsilcisi bu periyotta Karacabey Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı.

Vanspor'un başında 28 puan toplayan Mustafa Sarıgül, 2,33 puan ortalaması yakaladı.

ERSİN AKA'NIN VANSPOR PERFORMANSI!

Vanspor'un başında 4 resmi maçta görev alırken, bu periyotta 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Vanspor'un başında ligde 3, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 1 resmi maçta takımın başında görev alan Ersin Aka, bu periyotta Nazilli Belediyespor ile sahasında 2-2, deplasmanda Altınordu ile 1-1 berabere kalırken, ligde Beyoğlu Yeni Çarşı'ya 2-1, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Süper Lig takımlarından Kayserispor'a 4-0 mağlup oldu.

Bu periyotta 4 maçta ta sürekli farklı onbirlerle maçlara çıkmayı tercih eden Ersin Aka, beklenen başarıyı yakalayamayınca kendisiyle yollar ayrıldı.

Kırmızı Siyahlı takım Ersin Aka teknik sorumluluğunda oynadığı 4 maçta 2 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı.

MURAT YILDIRIM'IN KARNESİ

Öte yandan Vanlı Teknik Direktör Murat Yıldırım ise bu sezon Vanspor'un başında 3 resmi maçta görev yaptı. Ankaraspor, Ankara Demir ve Bursaspor maçlarında takımın başında görev alan Murat Yıldırım, bu periyotta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

9 YÖNETİM KURULU ÜYESİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

Bu sezon çalkantılı günler geçiren Vanspor'da 9 yönetim kurulu üyesi görevinden istifa etti. 2-1'lik Beyoğlu Yeni Çarşı mağlubiyetinin ardından Vanspor'da İkinci Başkan Halil Pektaş, Asbaşkan Erol Temel, Genel Sekreter Gökhan Hanoğlu, Basın Sözcüsü ve Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tunçdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri, Gürgin Kent, Eşref Ünal, Vedat Dursun ve Fehim Güney yaptıkları ortak basın açıklamasıyla görevlerinden istifa ettiklerini açıklamıştı. Vanspor Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Bayramoğlu ise daha sonra yaptığı açıklamada Vanspor'daki görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2023, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER