Vanspor yeniden zirveye yaklaşıyor

Vanspor'un grubunda 17. Hafta maçlarının tamamlanması ile birlikte, sıralamalar da belirlendi. Deplasmanda Bucaspor'u tek golle geçen kırmızı siyahlı ekip 27 puanla sekizinci sırada yer alırken, grupta Kocaelispor yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

Vanspor yeniden zirveye yaklaşıyor

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta 17. hafta maçları geride kalırken, Van temsilcisi oynadığı son 5 lig maçından 10 puan çıkarmayı başardı.

Haftayı galibiyetle kapatan ve puanını 27'ye çıkaran Vanspor, grupta sekizinci sırada yer alırken, evinde Etimesgut Belediyespor'u 4-0 mağlup eden Kocaelispor ise, 38 puanla dört hafta sonra liderliği yeniden eline geçirdi.

Kırmızı Grupta, mücadeleler her hafta kıyasıya geçmeye devam ediyor. Önceki hafta grupta 2 gol atılırken, bu haftada fileler tam 26 kez havalandı.

Ligde oynadığı 17 maçta 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Vanspor, 27 puanla sekizinci sırada yer alıyor. Oynadığı son 5 lig maçında 3 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan Van temsilcisi, üst sıralarla arasındaki puan farkını eritmeye devam  ediyor.

Cumartesi günü deplasmanda karşılaştığı ligin güçlü takımlarından Bucaspor 1928 karşısında üstün bir futbol ortaya koyan Van temsilcisi, zorlu deplasmandan 3 puanla döndü. Özellikle maçın ikinci yarısında Bucaspor kalesinde üst üste önemli ataklar geliştiren Van temsilcisi, 80. dakikada Miraç- Sedat işbirliğinde bulduğu golle İzmir deplasmanından 3 puanla dönmeyi başardı.

Kırmızı Grupta son iki haftaya girilirken, Vanspor topladığı puanlarla play-off potasına yaklaştı. Son maçında Uşakspor ve Balıkesirspor'la karşılaşacak olan Van temsilcisi, iki maçını da galibiyetle tamamlamayı hedefliyor.

GRUPTA LİDER KOCAELİSPOR

Sahasında konuk ettiği Etimesgut Belediyespor'u 4-0 gibi net bir skorla mağlup eden ve puanını 38'e çıkaran Kocaelispor, yeniden liderlik koltuğunu eline geçirirken, Vanspor'a 1-0 mağlup olan Bucaspor ise, 35 puanla ikinci sıraya geriledi.

Deplasmanda Sarıyer'e 2-1 mağlup olan İskenderunspor, 35 puanla üçüncü sıradaki yerinde kalırken, konuk olduğu Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 1-1 berabere kalan Karacabey Belediyespor ise, 31 puanla dördüncü sırada yer aldı.

Deplasmanda Pazarspor ile 1-1 berabere kalan 1461 Trabzon FK 30 puanla beşinci sırada yer alırken, evinde GMG Kastamonuspor'a 1-0 mağlup olan Ankara Demirspor ise 27 puan +13 averajla altıncı sırada kendisine yer buldu.

Konuk ettiği Diyarbekirspor'u 4-1 mağlup eden Serik Belediyespor, 27 puan +4 averajla yedinci sırada bulunurken, Vanspor ise 27 puan +3 averajla sekizinci sıradaki yerinde kaldı.

Deplasmanda Uşakspor'u 3-2 mağlup eden Zonguldak Kömürspor, 27 puan -1 averajla dokuzuncu sıraya yükselirken, Fethiyespor'a 1-0 mağlup olan Kırklarelispor ise, 25 puanla onuncu sıraya geriledi.

Fethiyespor, 21 puanla on birinci sıraya yükselirken, Sarıyer ise 20 puan -4 averajla on ikinci sırada kendisine yer buldu.

GMG Kastamonuspor, 20 puan -6 averajla on üçüncü sırada bulunurken, Etimesgut Belediyespor ise 17 puanla on dördüncü sırada yer aldı.

Konuk olduğu Balıkesirspor ile 1-1 berabere kalan Adıyaman Futbol Kulübü, 16 puan -8 averajla on beşinci sırada yer alırken, Balıkesirspor ise 16 puan -9 averajla on altıncı sırada bulunuyor.

Kırşehir Futbol Spor Kulübü, 14 puanla on yedinci sırada yer alırken, Uşakspor ise, 13 puanla on sekizinci sırada yer aldı.

Grupta son iki sırada 9 puanlı Diyarbekirspor ve 8 puanlı Pazarspor bulunuyor.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER