Vanspor'un grubunda son hafta...

Vanspor'un da yer aldığı Misli.com 2. Futbol Liginde ilk devrenin son karşılamaları yarın oynanacak. Son haftanın en kritik ve şampiyonluk yarışını çok etkileyecek maçında Vanspor, lider Eyüpspor'u konuk edecek.

Vanspor'un grubunda son hafta...

   Vanspor'un grubunda ilk yarının son karşılaşmaları kıran kırana geçecek.

   Lider Eyüpspor, grup ikincisi Vanspor ile mücadele edecek.

   Grupta şampiyonluk hesabı yapan Kırşehirspor, Sakaryaspor ve Turgutluspor  da bir yandan kendi maçlarına odaklanırken, diğer yandan da Van'daki kritik maçın sonucuna kilitlenecek.

  Vanspor ile Eyüpspor maçında kazanan kırmızı siyahlı takım olursa, bu takımların şampiyonluk yolundaki yarışları heyecanla devam edecek.

   Eyüpspor kazanırsa, aradaki puan farkı artacak ve şampiyonluk yarışı bu takımlar için belki de yerini play-offa kalma yarışına bırakacak.

   TARAFTARSIZ MAÇLAR PEK ZEVK VERMEDİ 

    Geride kalan 18 haftalık maç maratonu her ne kadar taraftarsız oynansa da, taraftarlar heyecanlarını sosyal medya aracılığıyla hep dile getirdi. Ama bu heyecan yine de seyircili oynanan maçlardaki heyecanın ve atmosferin yerini alamadı. 

    27 Ocak'ta başlayacak olan 2. Devre karşılaşmalarının seyircili oynanması beklenirken, futbolun güzel heyecanın statlarda yankılanması isteniyor.

   Geride kalan 18 haftalık maç maratonunda zaman zaman sürpriz sonuçlar alınsa da zirve hesabı yapan takımlar ilk 5'te yer almaya devam etti. 

   Eyüpspor, Vanspor, Kırşehirspor, Sakarya ve liderlik koltuğundan inmesine rağmen yarıştan kopmayan Turgutluspor'un yarışı kazanma mücadelesi sezon başından bu yana devam etti.

   Görünen o ki ligin ilk devresini bu 5 takım ilk 5'te kapatacak.

   Ligin ilk devresinin son karşılaşmaları yarın oynanacak. 

   Son hafta karşılaşmalarının da kıran kırana geçeceği belirtiliyor. Takımlar devreyi galibiyetle kapatıp rakipleriyle aralarındaki puan farkını koruyarak ligin 2. Devresine yapacakları transferlerle daha güçlü çıkmanın ve hedefe varmanın hesaplarını yapıyor.

   Lider Eyüpspor, Sivas Belediyespor deplasmanından aldı. Beraberliğin ardından yine kazanarak yoluna devam etti. 

   Ligin 18. Haftasında Tarsus ve erteleme maçında Kastamonuspor deplasmanından galip gelen Eyüpspor 44 puanla liderliğini korudu. 

   EYÜPSPOR, VAN'DA KAZANMAK İSTİYOR 

   Geride kalan 18 haftalık maratonda 14 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Eyüpspor, ilk devrenin son maçında takipçisi Vanspor deplasmanına geliyor.

   Zorlu ve kritik olan Van deplasmanında Eyüpspor 3 puanı hedeflese de Vanspor aradaki 7 puanı farkını 4'e düşürmek için kazanmak zorunda. Aksi taktirde Eyüp az da olsa işi bitirmiş olacak.

   Vanspor cephesine bakıldığında Kastamonuspor'a kaybedilen 3 puanla zirve yarışında yara alan kırmızı siyahlı ekip, 1922 Konyaspor deplasmanından aldığı 3 puanla bunu telafi etti ama Liderle arasındaki puan farkını koruyamadı. Lider

   Eyüpspor'la arasında 7 puanlık bir fark bulunan Vanspor, Çarşamba günü Eyüpspor maçını kazanarak aradaki puan farkını düşürmenin hesaplarını yapıyor. Haftanın en kritik, en zorlu ve belkide şampiyonu belirleyecek karşılaşması bu karşılaşma olacak. Bu kritik ve zorlu karşılaşmada Vanspor  galibiyet hesapları yaparken, özellikle Şampiyonluk hesabı yapan Sakaryaspor, Kırşehirspor ve Turgutluspor da bu kritik maçta şampiyonluğun kaçmaması için Vanspor'un kazanmasını istiyor. Vanspor kazanırsa bu takımların da Şampiyonluk şansları devam edecek, kaybederse belki de bu takımlar sezon sonuna kadar artık Play Offa kalma mücadelelerinde olacaklar.

   Geride kalan 18 haftalık maratonda11 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan kırmızı siyahlı ekip, Eyüpspor maçı galibiyetiyle ligin ilk devresini galibiyetle kapatmak için hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. 

   Şampiyonluk hesapları yapan Sakarya ve Turgutluspor'u evinde mağlup eden Vanspor, bu kritik maçta da galip gelip yarışa devam etmeyi istiyor.

    Kırşehirspor cephesinde ise son 2 haftada kaybedilen 5 puanın üzüntüsü yaşanıyor. 

    Bayburt ve Serikspor maçlarında Kaybedilen 5 puanla zirve yarışında yara alan yeşil beyazlı ekip, Teknik direktör Gürsel Kılıç'la yollarını ayırıp, Ercüment Coşkundere ile yola devam kararı aldı.

   30 puanla 5. Sırada yer alan Kırşehirspor geride kalan 18 haftalık maratonda 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet almış durumda. Kaliteli bir kadroya sahip olmasına rağmen kazanması gereken  maçlarda puan kaybı yaşayan

   Kırşehirspor, ilk devrenin son maçında yarin Kardemir Karabük'ü konuk edecek. 

   Kırşehirspor bu maçı kazanarak devreyi kapatmak istiyor, ama Şampiyonluk ve ya Play Off yarışı için takımın toparlanması ve devre arası takviye yapması şart. 

   Ligin 2. evresi artık telafisi olmayan maçlara sahne olacak.

   Bir diğer takım 2 maç eksiğiyle Sakaryaspor kazanarak yoluna devam ediyor. 

   31 puanla 4. Sırada yer alan yeşil siyahlı ekip, 9 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyetle yoluna devam ediyor. Şampiyonluk hesabı yapan ve liderle arasında bir türlü kapatamayan Sakaryaspor, şampiyonluk yarışında kopmamak için yarın Kastamonuspor'a karşı mücadele ederken, gözü kulağı da Vanspor ile Eyüpspor maçında olacak. 

   Ligin ilk devresinin ilk haftalarında aldığı başarılı sonuçlarla gündemden düşmeyen Turgutluspor, ilerleyen haftalarda liderliği kaybetti, ama ilk 5'i kaybetmedi.

   TURGUTLUSPOR, BODRUM DEPLASMANINDA...

   Son 2 hafta maçlarını kazanarak 36 puanla 3. Sırada yer alan Turgutluspor, 7. Sırada yer alan Bodrum Belediyespor deplasmanında olacak.

   İki takım açısından da zor bir karşılaşma. Turgutluspor bu karşılaşmaya kazanmak için çıkacak ama kaybetse bile ilk devreyi ilk 5'te kapatacak.

   Geride kalan 18 haftalık maç maratonunda zaman zaman alınan sürpriz sonuçlar sayesinde takımlar arasında puan farkı çokta açılmış olmadı.

   İlk devrede son haftaya girilirken Şampiyonluk hesabı yapan takımlar ve küme düşme potasında kurtulmak isteyen takımların şansları devam ediyor.  

   Ligin ilk devresinde telafisi olan maçlara çıkan takımların ligin 2. Devresinde bu şansları artık olmayacak. 

   O açıdan Şampiyonluk, Play Off ve Kümede kalma hesabı olan takımlar 2. transfer döneminde yapacakları takviyelerle ligin 2. Devresine daha güçlü girmek için şimdiden çalışmalar yapıyor. 

   Yarın oynanacak olan 19. Hafta maçlarının son düdüğüyle ligin ilk devresi tamamlanmış olacak ve ligin 2. Devresi 27 Ocak 2021'de başlayacak.

   İkinci yarının ilk maçında Vanspor evinde Tarsus İdman Yurdu'nu konuk edecek. Van Bölge Gazetesi Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER