Vanspor'un 4 haftalık karnesi çok zayıf…

Temsilcimiz Vanspor, oynadığı son 4 lig maçında sadece 1 puan alırken, 11 puan kaybederek rakiplerinin bile beklemediği bir başarısızlık örneği sergiledi. Puan kayıplarının sebebinin tam olarak bilinmediği ancak ortaya konan futbolda azim ve isteğin olmadığı görülüyor.

Vanspor'un 4 haftalık karnesi çok zayıf…

  Misli.com 2. Futbol Ligi Kırmızı Grupta mücadele eden Van temsilcisi Vanspor, sezona şampiyonluk hedefiyle başlamış, 4 haftalık kötü gidişat sonrası Teknik Direktör Serkan Afacan ile yollarını ayırmış, yeni Teknik Direktör Serhat Gülpınar ile anlaşmıştı.

  Gülpınar'ın teknik sorumluluğunda bazı maçlar kötü performans sergilese de kısa sürede toparlanan Vanspor, uzun süre lider Eyüpspor'u takibini sürdürmüştü.

  PAZARSPOR MAÇINDAN SONRA DÜŞÜŞE GEÇTİ

  23. Haftada Van'da oynanan maçta Pazarspor'u 3-0 gibi net bir skorla mağlup eden Vanspor, bir sonraki hafta deplasmanda Sakaryaspor ile 1-1 berabere kalarak 2 puan kaybetmişti. 25. Haftada evinde sürpriz denilebilecek bir sonuca imza atan kırmızı-siyahlılar evinde Karacabey Belediyespor'a 2-1 mağlup oldu.

  Kötü gidişatını sürdüren Van temsilcisi, deplasmanda Bodrumspor'a 1-0 mağlup olarak ikinci sıradan üçüncü sıraya gerilemişti.

  Son olarak geçtiğimiz Çarşamba günü evinde Kırşehir Belediyespor'a 2-1 mağlup olan Vanspor, 47 puanda kalarak, dördüncü sıraya geriledi.

  Vanspor, 27 haftalık maç periyodunda 14 galibiyet elde ederken, 5 maçta berabere kalıp, 8 maçta ise rakiplerine boyun eğdi.

  27 haftalık performansında rakip kaleleri 41 kez havalandıran kırmızı-siyahlı ekip, rakiplerinin 26 golüne ise engel olamadı.

  15 averajı bulunan Vanspor, Pazar günü deplasmanda karşılaşacağı Mamak FK'yı mağlup ederek kötü gidişata son vermek istiyor.

  GRUPTA KAZAN KAYNIYOR

  Sezonun son bölümlerinde istikrarlı çıkışını devam ettiren lider Eyüpspor, son maçında evinde 19'cu sıradaki Elazığspor'u 2-1 mağlup ederek puanını 65'e yükselterek en yakın rakibine 16 puan fark atmayı başardı.

  Yine son haftaların başarılı takımı olan Bodrumspor, Çarşamba günü deplasmanda Pazarspor ile 3-3 berabere kalarak puan kaybetmesine rağmen 49 puan +23 averajla ikinci sıradaki yerini korumayı başardı.

  Grubun en güçlü takımlarından biri olan ve uzun süredir play-off potasından uzaklaşmayan Sakaryaspor ise, evinde 12'ci sıradaki Karacabey Belediyespor'u 1-0 mağlup ederek 49 puan +16 averajla üçüncü sıraya yükseldi.

  Evinde Kırşehir Belediyespor'a mağlup olan Vanspor, 47 puanla dördüncü sıraya gerilerken, Turgutluspor evinde 13'cü sıradaki Sivas Belediyespor ile 0-0 berabere kalarak puanını 47'ye çıkardı ve beşinci sıradaki yerini korudu.

  Vanspor'a ağır darbe vuran Kırşehir Belediyespor puanını 46 yaparak altıncı sırada yer alırken, haftanın en gollü galibiyetini alan iki takımdan biri olan Kırklarelispor evinde 18'ci sıradaki Mamak FK'yı 7-0 gibi net bir skorla mağlup ederek puanını 44'e yükseltti ve yedinci sırada kalmayı başardı. Kırklareli temsilcisi aldığı bu galibiyetle play-off'a göz kırptı.

  Vanspor'un grubunda sekizinci sıradaki Etimesgut Belediyespor evinde ligin dibine demir atan Kardemir Karabükspor'u 7-0 mağlup etti ve puanını 43'e çıkardı.

  Serik Belediyespor deplasmanda 17'ci sıradaki Kastamonuspor ile 1-1 berabere kalarak puanını 40'a çıkardı ve dokuzuncu sırada yer aldı.

  10'cu sıradaki Tarsus İdman Yurdu evinde bir altında bulunan Pendikspor ile 3-3 berabere kalarak puanını 38 yaparken, Pendikspor'un puanı ise 36 oldu.

  VANSPOR, MAMAK'A KONUK OLACAK

  Vanspor 14 Mart Pazar günü deplasmanda saat 14.00'te Başkent takımı Mamak FK'ya konuk olacak. Mamak FK, geçtiğimiz hafta aldığı 7-0'lık ağır mağlubiyetin etkisini üzerinden atmak için puan veya puanlar almak isterken, Van temsilcisi ise kötü gidişata son verip, play-off potasından uzaklaşmak istemiyor.

  Vanspor 47 puanla dördüncü sırada yer alırken, Mamak FK ise 24 puanla 18'inci sırada yer alıyor.

  Grup lideri Eyüpspor deplasmanda Bayburt Özel İdarespor ile karşılaşırken, haftanın en önemli maçında ikinci sıradaki Bodrumspor ile üçüncü sıradaki Sakaryaspor kozlarını paylaşacak.

  Vanspor'la aynı puanda bulunan beşinci sıradaki Turgutluspor, evinde Etimesgut Belediyespor'u konuk ederken, Kırşehir Belediyespor ise evinde Pazarspor'u ağırlayacak. Birçok maçta grubun en güçlü takımlarından puanlar alan Pazarspor'un, Kırşehirspor'a karşı da sürpriz bir sonuca imza atması bekleniyor.

  Kırklarelispor deplasmanda Pendikspor'a konuk olurken, Serik Belediyespor ise evinde 1922 Konyaspor'la karşılaşacak. Sivas Belediyespor sahasında Karacabey Belediyespor'u konuk ederken, Tetiş Yapı Elazığspor ise evinde Tarsus İdman Yurdu'nu konuk edecek.

  Düşme hattından kurtulmak isteyen GMG Kastamonuspor ise deplasmanda son sıradaki Kardemir Karabükspor'un konuğu olacak.

  Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 13:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER