Vanspor- Turgutluspor maçının detayları…

Vanspor evinde Turgutluspor'u 1-0 mağlup ederek puanını 42'ye yükseltti ve yedinci sıraya yükseldi. Play-off potasındaki bazı takımların haftayı puan kayıpları ile kapatması sonrası, Vanspor'un aldığı galibiyet daha bir önem kazandı.

Vanspor- Turgutluspor maçının detayları…

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, evinde Turgutluspor ile karşılaştı. Maçın 18. Dakikasında Mehmet Özdıraz'ın ayağından bulduğu golle rakibini deviren Vanspor, Uğur Adem'in ikinci sarıdan gördüğü kırmızı kart sonucu maçın son 15 dakikasını bir eksikle tamamladı.

Vanspor, Erhan Altın teknik sorumluluğunda sahaya; Onur Tekin, Mete Yıldız, Uğur Adem Gezer, Miraç Acer, Oktay Gürdal, Barış Gök, Emrah Tacir, Oktay Aydın, Mehmet Özdıraz, Barış Sağır ve Hamza Küçükköylü ilk onbiri ile çıktı.

Konuk Turgutluspor ise sahaya; Fatih Demirlek, Emre Keskin, Sinan Büyüksakarya, Nuri Emre Akşit, Haşim Sarman, Hamit Kulya, Serhat Kot, Burak Güncal, Alper Ademoğlu, Mustafa Özyaşar ve Sinan Akaydın ilk onbiri ile çıktı.

Maç öncesi Vanspor Kadın Futbol Takımı sporcuları, Başkan Mehmet Avcı ile birlikte tribünleri selamladı.

Önceki hafta oynanan maçlara oranla taraftarların biraz daha yoğun olduğu görülen maç, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Taraftarlar hakemin düdüğünü çalmasıyla desteğini ve coşkusunu artırdı.

İLK YARIDA TEK GOL

Maçın ilk dakikalarında iki takım da kontrollü oynadı.

İlk ciddi atak Vanspor'dan geldi. Hamza'nın pası ile topla buluşan Oktay Aydın, orta sahadan ceza alanı dışına kadar topu sürdü. Pasını Oktay Gürdal'a verdi. Ancak hakem ofsayt gerekçesiyle oyunu durdurdu.

12 ve 13. Dakikalarda Turgutluspor iki köşe vuruşuyla golü bulmak istedi. İki pozisyonda da savunma oyuncuları gole izin vermedi.

15. dakikada Turgutluspor'un en ciddi atağı, kornerle sonuçlandı. Emirhan ceza dışından sert ve düzgün vurdu, kaleci Onur son anda uzandı ve topu kornere yolladı.

18. dakikada Vanspor Mehmet Özdıraz ile öne geçti. Bir anda sağ kanattan gelişen atakta, Emrah pasını Oktay'a verdi. Oktay, yeniden Emrah'ı gördü. Emrah'ın ortasında, sol çaprazdan Mehmet Özdıraz topun gelişine vurdu ve fileleri havalandırdı:1-0

20. dakikada gelişen Vanspor atağında Miraç ceza sahası içinde pasını Emrah'a verdi, Emrah plase bir vuruş denedi, kaleci topu kornere yolladı. Ama öncesinde ofsayt düdüğü çaldı.

28. dakikada Turgutluspor uzun bir topla Burak'ı golle buluşturmak istedi. Vanspor ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Burak, topa yetişemedi ve Onur topa sahip oldu.

31. dakikada Turgutluspor Burak, Sinan ve Alper ile organize bir atak geliştirdi. Son vuruşu Serhat yaptı, top az farkla auta gitti.

32. dakikada Vanspor'da Uğur Adem Gezer sarı kart gördü.

33. dakikada Turgutluspor Serhat ile serbest vuruş kullandı, ancak top üstten auta gitti.

41. dakikada Vanspor'da Oktay Aydın'ın şutu az farkla dışarı gitti.

Hakem ilk yarının bitimi için 1 dakika uzatma gösterdi.

Vanspor, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İKİNCİ YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

İkinci yarıya ev sahibi takım başladı.

55. dakikada Vanspor'da Oktay Gürdal'ın yerine Ali Aydemir, Oktay Aydın'ın yerine ise Ogün Özçiçek oyuna dâhil oldu.

65. dakikada konuk takımdan Mustafa Özyaşar sarı kart gördü.

70. dakikada Turgutluspor'dan Serhat, ceza sahası dışından sert ve düzgün vurdu, kaleci Onur topu son anda kornere yolladı.

73. daikkada Vanspor'da Mehmet Özdıraz'ın yerine Furkan Polat, Hamza Küçükköylü'nün yerine ise İsa Nalbant oyuna dahil oldu.

75. dakikada Vanspor atağında İsa Nalbant ceza alanı içinde yerde kaldı, ama hakem devam dedi.

76. dakikada Turgutluspor'da Burak yerine Hakan Turan'a bıraktı.

77. dakikada konuk takımdan Emre Keskin sarı kart gördü.

79. dakikada Vanspor'da Uğur Adem ikinci sarı kart ve ardından kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.

81. dakikada Turgutluspor'dan Alper ceza alanı içinde yerde kaldı, penaltı beklentisine karşılık hakem devam dedi.

Bu dakikalarda Turgutluspor, sağlı-sollu ataklarını artırdı.

88. dakikada Vanspor takımından İsa sarı kart gördü.

90. dakikada kırmızı siyahlı takımda sakatlanan Emrah Tacir yerini Kubilay Akyüz'e bıraktı.

Maçın hakemi karşılaşmanın bitimine 5 duraklama dakikası ekledi.

Uzatma dakikalarında Turgutluspor ataklarını hızlandırdı. Ancak Vanspor savunma oyuncuları gole izin vermedi.

Hakem, son düdüğü ile karşılaşmanın bittiğini ilan etti.

Maçın bitimi ile birlikte futbolcular arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Vanspor evinde Turgutluspor'u 1-0 mağlup ederek, çok önemli bir galibiyete imza attı ve puanını 42'ye çıkardı ve yedinci sıraya yükseldi.

Grupta oynanan diğer karşılaşmalarda ise lider Sakaryaspor deplasmanda Somaspor’u 2-1 mağlup ederek, 52 puan +32 averajla liderliğini sürdürdü.

1461 Trabzonspor ise evinde Diyarbekirspor’u tek golle devirerek, 52 puan +22 averajla ikinci sıradaki yerini korudu.

Sivas Belediyespor, Cumartesi oynanan karşılaşmada deplasmanda Sarıyer ile 1-1 berabere kalarak 45 puanla üçüncü sırada yer alırken, Bodrumspor da evinde Serik Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı ve 44 puanla dördüncü sırada bulunuyor.

Çorum FK evinde Kahramanmaraş’ı 2-1 yenerek 43 puanla beşinci sırada bulunurken, Bayburt Özel İdare ise Etimesgut Belediyespor’u 3-0 mağlup etti ve 43 puanla altıncı sırada yer aldı.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2022, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER