Vanspor, son 6 maçta 1 galibiyet alabildi

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, oynadığı son 6 maçta sadece 1 galibiyet alabildi. Kırmızı-Siyahlı ekip, 6 maçlık periyotta 3 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 1 galibiyet alabildi.

Vanspor, son 6 maçta 1 galibiyet alabildi

Son haftalarda istediği futbolu sahaya yansıtamayan Vanspor, üst sıralardan kopmaya devam ediyor. Van temsilcisi oynadığı son 6 maçta sadece 5 puan toplarken, 13 puan ise kaybetti.

Vanspor'daki istikrarsızlık devam ediyor. Son maçlarda oynadığı ve ortaya koyduğu performansla taraftarının üzen Kırmızı-Siyahlılar, ilk haftalardaki performansının uzağında kaldı.

Ligde oynadığı 14 maçlık periyotta 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Vanspor, rakip filelere gönderdiği 21 gole karşılık, kalesinde 19 gol gördü. Son haftalarda farklı mağlubiyetler alan Vanspor, averaj anlamında da rakiplerinin gerisinde kaldı.

Grupta oynadığı son 6 maçta Sivas Belediyespor'a 3-0, Bayburt Özel İdarespor'a 5-0, Bodrumspor'a ise 3-0 mağlup olan Vanspor, Çorum FK ve Etimesgut deplasmanlarından ise 1 puanla döndü. Kırmızı-Siyahlı ekip bu periyotta tek galibiyetini Sarıyer karşısında aldı.

Son haftalarda oynadığı maçlarda basit goller gören ve kalesini gole kapatamayan Vanspor, aldığı mağlubiyet ve beraberliklerle 25 puanla altıncı sıraya kadar geriledi. Lider ile arasında 7 puan fark bulunan Vanspor'un, bundan sonraki haftalarda ortaya koyacağı performans ise merak ediliyor.

Grupta son haftalara girilirken, Vanspor ez kayıpla devre arasına girmek istiyor. Devre arasına play-off potasında girmek isteyen Van temsilcisi, devre arasında kadrosunu güçlendirerek, ligi üst sıralarda tamamlamayı hedefliyor.

İLK DEVREDE SON 5 MAÇ

Kırmızı grupta ilk devrenin tamamlanması için son 5 maç kaldı. Van temsilcisi son 5 maçından 3'nü  deplasmanda, 2 maçını ise taraftarının önünde oynayacak.

Vanspor, Somaspor, Hekimoğlu Trabzon ve Niğde Anadolu FK deplasmanına giderken, içeride ise Ankaraspor ve İnegöl maçlarını oynayacak.

SAKARYA LİDERLİĞİNİ KORUDU

Grupta Sakaryaspor sahasında konuk ettiği Ergene Velimeşe 3-2 mağlup etti. Sakaryaspor bu galibiyetle 32 puan ve +22 averajla liderliğini korurken, Hekimoğlu deplasman karşılaştığı Sarıyer'i 1-0'la geçerek, 32 puanlı ve +19 averajla ikinci sıradaki yerini korudu.

Sivas Belediyespor sahasında konuk ettiği Niğde Anadolu FK'yı 6-1 mağlup ederek puanını 30'a çıkarak üçüncü sıradaki yerini korurken, sahasında Ankaraspor ile 1-1 berabere kalan Çorum FK ise 27 puanla dördüncü sırada yer aldı.

Sahasında Somaspor'u 3-1 mağlup eden ve puanını 26 yapan Bodrumspor beşinci sıraya yükselirken, Vanspor ise deplasmanda karşılaştığı Etimesgut Belediyespor ile 1-1 berabere kalarak, 25 puanla altıncı sıradaki yerinde kaldı.

Sahasında konuk ettiği İnegölspor'a 1-0 mağlup Bayburt Özel İdare 24 puanla yedinci sıraya gerilerken, Çorum FK ile 0-0 kalan Ankaraspor ise 22 puan ve +9 averajla sekizinci sıraya yükseldi.

Serik ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Afjet Afyonspor 22 puan ve +7 averajla dokuzuncu sıraya yükselirken, Bodrum deplasmanından eli boş dönen Somaspor ise 22 puan ve +3 averajla onuncu sıraya geriledi.

Sahasında Afjet Afyonspor ile golsüz beraber kalan Serik Belediyespor ile 20 puanla on birinci sıradaki yerinde kalırken, Vanspor'la 1-1 berabere kalan başkent temsilcisi Etimesgut Belediyespor ise 19 puanla on ikinci sıradaki yerinde kaldı.

Deplasmanda Bayburt Özel İdarespor'u 1-0'la geçen İnegölspor 18 puanla on üçüncü sıraya yükselirken, Turgutluspor'a 2-1 mağlup olan Diyarbekirspor ise 15 puanla on dördüncü sıraya geriledi. Turgutluspor ise bu galibiyetle puanını 14'de çıkararak on beşinci sıraya yükseldi.

Sahasında Hekimoğlu Trabzon'a 1-0 mağlup olan Sarıyer 12 puanla on altıncı sıraya gerilerken, deplasmanda lidere 32 mağlup olan Ergene Velimeşe ise 11 puanla on yedinci sıradaki yerinde kaldı.

Grubunda son sıralarına bakıldığında deplasmanda Kahramanmaraş'u 4-0 mağlup eden Adıyaman FK 7 puanla on sekizinci sırada yer alırken, Sivas'a 6-1 gibi net bir skorla mağlup olan Niğde Anadolu FK 5 puanla on dokuzuncu, Kahramanmaraş ise 3 puanla son sırada yer aldı.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29