Vanspor- Sivas Belediyespor maçının detayları…

Vanspor, deplasmanda karşılaştığı Sivas Belediyespor'u 2-1 mağlup ederek, puanını 43 yaptı ve ikinci sıradaki yerini korudu. Sivas'ın soğuk havasında önce 1-0 geriye düşen kırmızı siyahlı ekip, penaltıdan Sedat Cengiz ile skoru eşitledi. Ardından Ömer Yıldız'ın golü ile rakibini mağlup etmeyi başardı.

Vanspor- Sivas Belediyespor maçının detayları…

  Vanspor, 22. Hafta mücadelesinde deplasmanda Sivas Belediyespor ile karşılaştı.

  Rakibi karşısında ilk yarıyı 1-0 geride kapatan Van temsilcisi, ikinci yarıda daha iyi oynayarak kazanmayı başardı.

  Sivas Belediyespor Şenol Kürkçüoğlu teknik sorumluluğunda sahaya; Ahmet Doğan, Uğur Bulut, Muhsin Polat, Mustafa Aydın, Ozan Kılıçoğlu, Burak Aydın, Furkan Sağman, Volkan Egri, Barış Can Öztürk, Şevki Çınar ve Fatih Çolak onbiri ile çıktı.

  Vanspor ise Serhat Gülpınar teknik sorumluluğunda sahaya; Aydın Bağ, Abdulkadir Özdemir, Sedat Cengiz, Ömer Yıldız, Selim Kayacı, Üzeyir Ergün, Oktay Aydin, Ali Say, Emre Özkan, Barış Gök ve Yakup Demir onbiri ile çıktı.

  Sivas Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi'nde saat 13.00'te başlayan karşılaşmayı Erdem Mertoğlu, Akın Karabacak, Ahmetcan Akkoyun ve Bilal Köseoğlu hakem dörtlüsü yönetti.

   SİVAS BELEDİYE İLK YARIYI ÖNDE KAPATTI

  3. dakikada Vanspor'un Sedat Cengiz ile kullandığı serbest vuruşta, savunma topu uzaklaştırdı.

  9. dakikada Sivas Belediyespor'da Ozan'ın serbest vuruştaki sert şutunda, kaleci Aydın topu son anda kornere çeldi.

  11. dakikada Vanspor sol kanattan serbest vuruş kazandı. Sedat Cengiz'in ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

  18. dakikada Vanspor'un sol kanattan geliştirdiği atakta Ali'nin orta şut karışındaki sert şutunda, kaleci topu son anda yumruklayarak uzaklaştırdı.

  27. dakikada Vanspor'un sol kanattan geliştirdiği atakta, Sedat'ın ortasında Ömer Yıldız topa kafasıyla dokundu, top kalecide kaldı.

  29. dakikada Sivas Belediyespor 1-0 öne geçti. Sağ kanattan geliştirilen atakta ceza alanı içinde topla buluşan Furkan Sağlam, fileleri havalandırarak takımını 1-0 öne geçirdi.

  34. dakikada Vanspor'un geliştirdiği kontra atakta Ömer Yıldız'ın pasında ceza alanı içinde toplu buluşan Oktay'ın vuruşunda, kaleci topu ayaklarıyla uzaklaştırdı.

  40. dakikada Vanspor'da Ali'nin uzaktan sert şutunda, top az farkla yandan auta çıktı.

  41. dakikada Vanspor'da Selim sarı kart gördü.

  İlk yarı Sivas Belediyespor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

  VANSPOR, İKİ GOLLE MAÇI KAZANDI

  İkinci yarının başında Vanspor'da Oktay Aydin yerini Muhammet Mahmut Emir'e bırakırken, Selim Kayacı ise yerini Berkan İbrahim Çakır'a bıraktı.

  51. dakikada Vanspor'da Abdulkadir'in uzaktan sert şutu üstten uta çıktı.

  54. dakikada Sivas Belediyespor'da Ozan'ın ceza alanı öz çizgisinde sert şutunda top kaleci Aydın'da kaldı.

  58. dakikada Vanspor'da Ali Say yerini Burhan Arman'a bıraktı.

  59. dakikada Vanspor durumu 1-1 yaptı. Sedat Cengiz'in derin pasında ceza alanı içinde topla buluşan Burhan, savunma tarafından yere düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Sedat Cengiz, fileleri havalandırarak durumu 1-1 yaptı. Bu dakikada Sivas Belediyespor'da Uğur Bulut ve Ozan Kılıçoğlu sarı kart gördü.

  65. dakikada Sivas Belediyespor'da Volkan Egri yerini Hurşit Taşcı'ya bıraktı.

  67. dakikada Vanspor 2-1 öne geçti.

  Burhan'ın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Sedat, topu müsait pozisyondaki Ömer Yıldız'a çıkardı. Ömer topu kalecinin altından filelere göndererek durumu 2-1 yaptı.

  71. dakikada Sivas Belediyespor'da Burak Aydın yerini Tuğrul Yavaşçı'ya bıraktı.

  74. dakikada Vanspor üçüncü gole yaklaştı. Sedat ve Burhan paslaşmasında topla buluşan Ömer'in vuruşunda top önce üst direğe ardından yere çarptıktan sonra oyun alanına döndü. Vansporlu futbolcular topun çizgiyi geçtiği itirazında bulunurken, hakem devam kararı verdi.

  80. dakikada Sivas Belediyespor'da Ozan'ın serbest vuruştaki şutunda, top kaleci Aydın'da kaldı.

  81. dakikada Vanspor'da Ömer Yıldız yerini Sedat Komi'ye bırakırken, Sivas Belediyespor'da ise Mustafa Aydın yerini Pekin Köşnek'e bıraktı.

  82. dakikada Sivas Belediyespor'un atağında karambolde kalan top, direkten döndü. Daha sonra Vanspor savunması topu uzaklaştırdı.

  86. dakikada Sivas Belediyespor beraberlik golüne yaklaştı. Kullanılan kornerde topu önünde bulan Ozan'ın kafa vuruşunda, kaleci Aydın ne bir golü önledi.

  88. dakikada Vanspor'da Sedat Cengiz yerini Rüştü Hanlı'ya bıraktı.

    Hakem tarafından maç sonuna 5 dakika uzatma eklendi.

Uzatma dakikalarında Vanspor'da Muhammet Mahmut Emir sarı kart gördü.

  Maç Vanspor'un 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi ve kırmızı siyahlılar 43 puanla ikinci sıradaki yerini korumayı başardı.

 GRUPTAKİ DİĞER MAÇLAR

  Lider Eyüpspor deplasmanda Karacabey Belediyespor'u 2-0 mağlup ederek, 52 puanla zirvedeki yerini korurken, Vanspor 43 puanla takibini sürdürüyor.

  Kırşehir Belediyespor evinde Kastamonuspor'u 2-0 yenerek 40 puanla üçüncü sırada yer alırken, Sakaryaspor da evinde Tarsus İdmanyurdu'nu 3-1 mağlup ederek, aynı puanla dördüncü sıraya yerleşti.

  Pendikspor'a deplasmanda 3-0 yeniler Turgutluspor, 39 puanla beşinci sıraya gerilerken, Borumspor ise evinde 1922 Konyaspor'u 5-2 yenerek 38 puanla altıncı sırada yer aldı.

  Kırklarelispor deplasmanda Pazarspor'u 2-0 ile geçerek puanını 37 yaptı ve yedinci sıraya yerleşti. Rakibine mağlup olan Pazarspor ise 34 puanda kalarak, grupta sekizinci sıraya geriledi.

  Serik Belediyespor deplasmanda Bayburt Özel İdare'ye 4-1 yenilerek32 puanla dokuzuncu sırada yer alırken, Tarsus İdmanyurdu ise 30 puanla onuncu sırada yer aldı.

  Turgutluspor'u 3-0 mağlup eden Pendikspor 29 puanla on birinci, Mamak'ı 5-1 yenen Etimesgut Belediye ise 28 puanla on ikinci sırada bulunuyor.

  Vanspor'a mağlup olan Sivas Belediye 27 puanla on üçüncü, Karacabey Belediye ise aynı puanla on dördüncü sırada yer aldı.1922 Konya 23 puanla on beşinci, Mamak 22 puanla on altıncı, Elazığspor 21 puanla on yedinci sırada yer alıyor.

  Kastamonuspor 20 puanla on sekizinci, Bayburt Özel İdare ise 20 puanla on dokuzuncu sırada yer alırken, bu hafta Elazığspor'u deplasmanda 2-0 yenen Karabükspor ise 2 puanla son sırada yer alıyor.

 Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 18:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER