Vanspor, Pendikspor maçının detayları…

Vanspor evinde konuk ettiği Pendikspor'u Burhan Arman ve Sedat Cengiz'in golleriyle 2-0 mağlup ederek, 53 puanla ikinci sıraya yükseldi. Play-off potasında bulunan Sakaryaspor, Kırşehir Belediyespor'un berabere kalması, Bodrumspor'un da mağlubiyet yaşaması, kırmızı siyahlı takıma yaradı.

Vanspor, Pendikspor maçının detayları…

  Misli.com 2. Futbol Ligi Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, geçtiğimiz hafta Mamak galibiyetinin morali ile çıktığı maçta, Pendikspor'u 2-0 yenerek çok önemli bir galibiyete imza etti.

  Van Atatürk Şehir Stadı'nda saat 14:00'te başlayan karşılaşmayı, koronavirüs tedbirleri kapsamında sadece akredite olan isimler izledi. Maçı protokol tribünlerinde; İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Gençlik ve Spor Müdürü Nevzat İnanç, TFF Bölge Müdürü Cengiz Polater, Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ve ASKF Başkanı Ramazan Kıvanç ile yöneticiler izledi.

  Vanspor Serhat Gülpınar teknik sorumluluğunda sahaya; Aydın Bağ, Emre Özkan, Şiyar Kepir, Barış Gök, Abdulkadir Özdemir, Üzeyir Ergün, Selim Kayacı, Oktay Aydin, Ali Say, Burhan Arman ve Muhammet Mahmut Emir onbiri ile çıktı.

  Pendikspor ise Şaban Yıldırım teknik sorumluluğunda sahaya; Emre Aydın, Behlül Aydın, Süheyl Çetin, Ömer Can Sokullu, Göksü Türkdoğan, Kerem Kaya, Erdinç Pekgöz, Ömer Kandemir, Berat Ali Genç, Umut Sönmez ve Denis Taşkesen onbiri ile çıktı.

  Lütfullah Aslan, Emre Doğu, Burak Sami Şad ve Deniz Sercan Akgül hakem dörtlüsünün yönetti karşılaşma saat 14.00'te Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda başladı.

  İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

  İlk yarıya Pendikspor başladı.

  8. dakikada gelişen Vanspor atağında, Üzeyir uzaktan kaleyi yokladı, kaleci topu çıkardı. Dönen topu Burhan tekrar kaleye yokladı, ama top auta gitti.

  15. dakikada Vanspor atağında Abdülkadir uzaktan kaleyi yokladı, top az farkla auta gitti.

  17. dakikada Pendikspor atağını faulle durduran Vansporlu Abdülkadir sarı kart gördü.

  20. dakikada sakatlanan Vanspor'lu Barış Gök yerini Sedat Cengiz'e bıraktı.

  23. dakikada Pendikspor sağdan atağa kalktı. Sağ çaprazdan Berat sert vurdu, kaleci Aydın iki hamlede topu kontrol etti.

  29. dakikada konuk Pendikspor atağında, Vanspor savunması ofsayt gerekçesiyle durdu, Göksu kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda kaleciye de çarpan top az farkla auta gitti.

  32. dakikada Vanspor atağı faulle kesildi, hakem serbest vuruş kararı verdi.

  Serbest vuruşu Sedat Cengiz kullandı, yapılan ortada penaltı noktasında savunma topu uzaklaştırdı.

  Bu dakikalarda iki takım da vasat oynadı.

  43. dakikada Pendikspor atağında Umut soldan ortaladı, kaleci Aydın son anda topu uzaklaştırdı.

  44. dakikada Vanspor atağında Sedat ortaladı, Selim dokundu, yükselen top direğe çarparak auta gitti.

  Hakem ilk yarının bitimi için 1 dakika uzatma gösterdi.

  İlk yarı, iki takım da soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

  İKİNCİ YARIDA İKİ GOL DE VANSPOR'DAN…

  Vanspor, ikinci yarıya Selim Kayacı ve Sedat Komi değişikliği ile başladı.

  47. dakikada Vanspor golü buldu.

  Sedat Komi'nin ortasında Burhan Arman kafa ile dokundu ve fileleri havalandırdı:1-0

  52. dakikada Vanspor atağında Ali Say kaleyi yokladı, ama top kalecide kaldı.

  54. dakikada konuk Pendikspor atağı faulle kesildi, hakem serbest vuruş kararı verdi. Serbest vuruşu Behlül kullandı, top az farkla auta gitti.

  58. dakikada Vanspor'da sakatlanan Emre Özkan yerini Yakup Demir'e bıraktı

  59. dakikada Vanspor Sedat Cengiz ile farkı ikiye çıkardı.

  Orta sahadan topu alan Sedat Cengiz, ceza sahası dışına kadar topu taşıdı. Soldan sert ve düzgün vurdu, topu ağlara yolladı:2-0

  61. dakikada Pendikspor'da Erdinç'in yerine, Özgür Çelik oyuna dahil oldu.

  65. dakikada konuk takım serbest vuruş kazandı, Denis kullandı, top üstten auta gitti.

  66. dakikada Vanspor atağında Ali Say kaleyi yokladı, kaleci topu kornere yolladı.

  70. dakikada konuk takımdan Behlül yerini Atakan'a bıraktı.

  71. dakikada Vanspor atağında Sedat Cengiz ceza sahası dışından sert ve düzgün vurdu, top az farkla auta gitti.

  77. dakikada Ali Say yerini Berkan İbrahim Çakır'a bıraktı.

  80. dakikada Pendikspor'da Ömer yerini Mahmut'a bırakırken, Umut yerini Emirhan'a bıraktı.

  84. dakikada Pendikspor atağında Kerem kaleyi düşündü, ama kaleci Aydın için rahat bir top oldu.

  87. dakikada Pendikspor gole yaklaştı. Soldan gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Kerem kaleye paralel bir şut çekti, son anda top auta gitti.

  Hakem maçın bitimi için 4 dakika uzatma gösterdi.

  İlk uzatma dakikasında Pendikspor atağında hakem önce penaltı noktasını gösterdi. Ardından yardımcı hakemin uyarısı sonucu, faul yapılan yer ceza sahası dışında olduğu için, kararını serbest vuruş olarak değiştirdi.

  Kullanılan serbest vuruşta Vanspor savunması topu uzaklaştırdı.

  Maçta başka pozisyon olmadı ve kırmızı siyahlı takım sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

  Vanspor puanını 53 yaparak averaj farkıyla ikinci sıraya yükseldi.

  Maç bitiminde Vansporlu futbolcular ve yöneticiler tribünlere asılan, "Vatanın sol yanı Van'dır, Çanakkale'de yatan benim atamdır" pankartının altında fotoğraf çektirdi.

  GRUPTA DİĞER MAÇLAR

  Lider Eyüpspor sahasında konuk ettiği Serik Belediyespor ile 1-1 berabere kalarak puanını 69'a çıkarırken, temsilcimiz Vanspor ise evinde Pendikspor'u 2-0 mağlup ederek puanını 53'e yükseltti ve averaj farkıyla ikinci sıraya yükseldi.

  Üçüncü sırada bulunan Sakaryaspor evinde konuk ettiği Kırşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kalarak 53 puanla üçüncü sıraya gerilerken, Kırklarelispor ise evinde Elazığspor'u 2-1 mağlup ederek bu sonuçla 50 puanla lig sıralamasında dördüncü sıraya yükseldi.

  Sakayarspor'la son dakikada bulduğu golle 1-1 berabere kalan Kırşehir Belediyespor puanını 50 yaparak 5'ci sıraya yükselirken, Karacabey Belediyespor'a 2-1 mağlup olan Bodrumspor ise 49 puanda kaldı ve altıncı sıraya geriledi.

  Etimesgut Belediyespor evinde konuk ettiği Sivas Belediyespor'u 2-0 mağlup ederek, puanını 49 yaptı ve yedinci sıraya yükseldi.

  Turgutluspor deplasmanda Kastamonuspor ile 1-1 berabere kalarak, 48 puanla sekizinci sıraya gerilerken, liderle 1-1 berabere kalan Serik Belediyespor ise 44 puanla dokuzuncu sıradaki yerini korudu.

  Bodrumspor'u 2-1 mağlup eden Karacabey Belediyespor ise puanını 40 çıkararak, 10'cu sıraya yükselmeyi başardı.

  Evinde Bayburt Özel İdarespor'a 2-1 mağlup olan Tarsus İdman Yurdu ise 39 puanda kalarak 11'ci sıraya geriledi. Evinde Mamak FK'yı 6-1 gibi net bir skorla mağlup eden Pazarspor ise puanını 38'e yükselterek, 12'nci sıraya çıktı.

  Vanspor'a 2-0 mağlup olan Pendispor 36 puanla 13'cü sıraya gerilerken, Etimesgut'a 2-0 mağlup olan Sivas Belediyespor ise 36 puanla 14'cü sıraya geriledi.

  Bayburt Özel İdarespor, 33 puanla 15'ci sırada yer alırken, Kardemir Karabükspor'u evinde 2-0 mağlup eden 1922 Konyaspor ise 30 puanla 16'cı sırada yer aldı.

  Kastamonuspor 30 puanla 17'ci sırada yer alırken, Mamak FK 28 puanla 18, Tetiş Yapı Elazığspor 23 puanla 19, Kardemir Karabükspor ise 2 puanla son sırada yer aldı.

  Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş- Salih Deniz

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER