Vanspor – Niğde Anadolu FK maçının detayları…

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, ligin son maçında evinde Niğde Anadolu FK'yı 4-2 mağlup etmesine rağmen, kendisiyle aynı puanda bulunan Bayburt Özel İdarespor'un sahasında Ergene Velimeşespor'u 1-0 yenmesi sonucu ikili averaj farkıyla play-off'a veda etti.

Vanspor – Niğde Anadolu FK maçının detayları…

TFF 2. Futbol Ligi Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, son hafta maçında sahasında konuk ettiği Niğde Anadolu FK'yı 4-2 mağlup etmesine rağmen, play-off'a veda etti.

Vanspor'un grubunda 34 haftalık periyot Cumartesi günü oynanan maçlarla tamamlanırken, Sakaryaspor şampiyon olurken, 1461 Trabzon FK, Bodrumspor, Sivas Belediyespor ve Bayburt Özel İdarespor ise play-off'a kalmayı başardı.

Grupta Turgutluspor, Ergene Velimeşe, Niğde Anadolu FK ve Kahramanmaraşspor ise lige veda eden takımlar oldu.

Ev sahibi Vanspor Zeki Yılmaz teknik sorumluluğunda sahaya; Onur Tekin, Miraç Acer, İsmet Kavuştu, Uğur Adem Gezer, Barış Gök, Barış Sağır, Fatih Somuncu, Ogün Özçiçek, Emrah Tacir, Mehmet Özdıraz ve Hamza Küçükköylü ilk onbiri ile çıktı.

Konuk Niğde Anadolu FK ise, Ceyhun Müderrisoğlu teknik sorumluluğunda sahaya; Mertcan Dağlı, Ferhat Katipoğlu, Yiğit Demir, Alperen Selvi, Hüseyin Solaklı, Polat Abay, Hüseyin Erkan, Emre Oymak, Eren Aydın, Atalay Yıldırım ve Ertuğrul Tekşen ilk onbiri ile çıktı.

Van Atatürk Şehir Stadı'nda saat 15.00'te başlayan karşılaşmayı Gürcan Hasova, Mehmet Dura, Muhammet Oğuzhan Öztaş ve Taner Tuncer hakem dörtlüsü yönetti.

VANSPOR İLK YARIDA 3 GOL BULDU

İlk yarıya ev sahibi Vanspor başladı.

6. dakikada Niğde Anadolu FK'nın Eren ile geliştirdiği tehlikeli atağı, Vanspor savunmasında Uğur Adem araya girerek kesti.

18. dakikada Vanspor gole çok yaklaştı. Hamza ile paslaşan Fatih, son olarak ceza alanı içinde topu önüne alarak sert vurdu. Savunmaya da çarpan top kalecide kaldı.

24. dakikada Vanspor 1-0 öne geçti. Mehmet Özdıraz'ın soldan ortasında savunmadan seken topu önünde bulan Emrah Tacir'in vuruşunda, fileler havalandı ve Vanspor 1-0 öne geçti.

29. dakikada Vanspor'da Mehmet Özdıraz'ın uzaktan sert şutunda, kaleci topu son anda parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

32. dakikada Vanspor durumu 2-0 yaptı. Mehmet Özdıraz'ın pasında sağ kanatta topla buluşan Miraç, rakiplerini geçerek topu Hamza'nın önüne bıraktı. Hamza sert ve düzgün vurarak takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

34. dakikada Niğde Anadolu FK'da Ertuğrul'un vuruşunda, top direğin dibinden auta çıktı.

37. dakikada Vanspor durumu 3-0 yaptı. Barış Gök'ün derin pasında topla buluşan Mehmet, rakiplerini çalımlayarak, sert ve düzgün vurdu. Top kalecinin üzerinden filelerle buluştu ve Vanspor 3-0 öne geçti.

43. dakikada Vanspor dördüncü gole yaklaştı. Miraç'ın ortasında topla buluşan Mehmet'in kafa vuruşunda, top kaleciden döndü. Devam eden atakta, savunma topu uzaklaştırdı.

İlk yarı Vanspor'un 3-0'lük üstünlüğü ile tamamlandı.

İKİNCİ YARIDA KARŞILIKLI GOLLER…

Konuk takım ikinci yarıya değişikliklerle başladı.

Hüseyin Erkan yerini Tayfun Tatlı'ya bırakırken, Ertuğrul Teksen ise yerini Sarper Çağlar'a bıraktı.

53. dakikada Vanspor, Mehmet ile önemli bir ataktan faydalanamadı.

61. dakikada Vanspor'da Mehmet'in orta-şut karışımı vuruşunda, kaleci topu son anda çeldi.

62. dakikada Niğde Anadolu FK'da Sarper'in vuruşunda, top üst direkten döndü.

64. dakikada Vanspor'da rakiplerini çalımlayarak ceza alanı ön çizgisine kadar inen Ogün'un vuruşunda top kalecide kaldı.

66. dakikada Vanspor durumu 4-0 yaptı. Mehmet Özdıraz'ın ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Fatih Somuncu, fileleri havalandırarak takımını 4-0 öne geçiren golü kaydetti.

72. dakikada Vanspor'da Miraç, Niğde Anadolu FK'da ise Alperen sarı kart gördü.

76. dakikada Vanspor'da Ogün yerini Furkan Polat'a bırakırken, Emrah Tacir ise yerini Yusuf Şengüler'e bıraktı. 

Niğde Anadolu FK'da ise Emre Oymak yerini Barışcan Işık'a bırakırken, Atalay Yıldırım'ın yerine ise Musa Bulut oyuna dahil oldu.

80. dakikada Niğde Anadolu FK, Barışcan'ın golüyle durumu 4-1 yaptı.

83. dakikada Niğde Anadolu FK durumu 4-2 yaptı. Ceza alanı ön çizgisinde topla buluşan Sarper, sert ve düzgün vurarak durumu 4-2 yapmayı başardı.

Maç sonuna 3 dakika uzatma eklendi.

90+1. dakikada Vanspor üç oyuncu değişikliği birden yaptı. Barış Sağır, Hamza Küçükköylü ve Mehmet Özdıraz kenara gelirken, Furkan İnce, Bahtiyar Yılmaz ve Eren Kiyağ oyuna dahil oldu.

Maçta başka gol ve önemli atak olmadı, Vanspor rakibini 4-2 yenmesine rağmen, kendisiyle aynı puanda bulunan Bayburt Özel İdarespor'un sahasında Ergene Velimeşespor'u 1-0 yenmesi sonucu ikili averaj farkıyla play-off'a veda etti.

GRUPTA DİĞER MAÇLAR

TFF 1. Lig'e çıkmayı haftalar önce garantileyen Sakaryaspor deplasmanda karşılaştığı Sivas Belediyespor'a 1-0 mağlup olarak, 84 puanla ligi ilk sırada tamamlarken, 1461 Trabzon FK ise deplasmanda Ankaraspor ile 0-0 berabere kalarak, ligi 74 puanla ikinci sırada bitirdi.

Sahasında Adıyaman FK'ya 2-1 mağlup olan Bodrumspor 72 puanla üçüncü sırada yer alırken, lideri 1-0'la geçen Sivas Belediyespor ise grubu 69 puanla dördüncü sırada tamamladı.

Evinde Ergene Velimeşe'ye 1-0 mağlup eden Bayburt Özel İdarespor ligi 66 puan +15 averajla beşinci sırada tamamlarken, ligin ikinci devresinde bir çok karşılaşmada önemli fırsatlar tepen Vanspor ise 66 puan +9 averajla altıncı sırada bitirdi.

Konuk ettiği Afjet Afyonspor'u 3-2 mağlup eden Çorum FK 65 puan toplarken, Afjet temsilcisi ise 62 puanla ligi sekizinci sırada bitirdi.

Ankaraspor 34 haftalık periyotta topladığı 55 puanla dokuzuncu sırada yer alırken, Somaspor ile 53 puanla onuncu sırada kendisine yer buldu.

İnegölspor bu periyotta 51 puanla ligi on birinci sırada tamamlarken, Etimesgut Belediyespor ise 47 puanla on ikinci sırada kendisine yer buldu.

Serik Belediyespor 45 puanla ligi on üçüncü sırada tamamlarken, Sarıyer ise 43 puanla on dördüncü sırada yer aldı.

Diyarbekirspor 41 puan -12 averajla on beşinci sırada yer alırken, Adıyaman FK ise 41 puan -24 averajla lige tutunmayı başardı.

Grupta düşen 4 takım olan Turgutluspor 37 puan, Ergene Velimeşe 35, Niğde Anadolu FK 29, Kahramanmaraşspor ise 19 puan topladı.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER