Vanspor lideri konuk ediyor

Temsilcimiz Vanspor, bugün saat 13.00'te evinde lider Eyüpspor'u konuk edecek. Kırmızı siyahlı ekip 37 puanla ikinci sırada yer alırken, lider Eyüpspor 44 puanla zirvede yer alıyor.

Vanspor lideri konuk ediyor

   Misli.com 2. Futbol Ligi Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, bugün evinde konuk edeceği Eyüpspor'u devirmek istiyor.

   Grupta şampiyonluk hesabı yapan Kırşehirspor, Sakaryaspor ve Turgutluspor  Van'daki maçta ev sahibi ekibin kazanmasını istiyor. Konuk Eyüpspor kazanması halinde, aradaki puan farkı artacak ve şampiyonluk yarışı ardından gelen takımlar için yerini play-offa kalma yarışına bırakacak.

   Söz konusu grupta; Eyüpspor, Vanspor, Kırşehirspor, Sakarya ve Turgutluspor'un yarışı kazanma mücadelesi sezon başından bu yana devam etti. Son hafta karşılaşmalarının da kıran kırana geçeceği belirtiliyor. Takımlar devreyi galibiyetle kapatıp rakipleriyle aralarındaki puan farkını koruyarak ligin 2. Devresine yapacakları transferlerle daha güçlü çıkmanın ve hedefe varmanın hesaplarını yapıyor.

   14 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Eyüpspor, ilk devrenin son maçında takipçisi Vanspor'u mağlup etmek istiyor.

    Vanspor cephesine bakıldığında Kastamonuspor'a kaybedilen 3 puanla zirve yarışında yara alan kırmızı siyahlı ekip, 1922 Konyaspor deplasmanından aldığı 3 puanla bunu telafi etti, ama Liderle arasındaki puan farkını koruyamadı. Lider Eyüpspor'la arasında 7 puanlık bir fark bulunan Vanspor, Eyüpspor maçını kazanarak aradaki puan farkını düşürmenin hesaplarını yapıyor. Haftanın en kritik, en zorlu ve belki de şampiyonu belirleyecek karşılaşması bu karşılaşma olacak. Bu kritik ve zorlu karşılaşmada Vanspor  galibiyet hesapları yaparken, özellikle Şampiyonluk hesabı yapan Sakaryaspor, Kırşehirspor ve Turgutluspor da bu kritik maçta şampiyonluğun kaçmaması için Vanspor'un kazanmasını istiyor. Vanspor kazanırsa bu takımların da Şampiyonluk şansları devam edecek, kaybederse belki de bu takımlar sezon sonuna kadar artık Play Offa kalma mücadelelerinde olacaklar.

   Lider Eyüpspor, 18 haftalık maratonda rakip kalelere 43 gol yollarken, kalesinde ise 14 gol görerek, 29 averaja sahip.

   Ev sahibi Vanspor ise 18 haftalık maratonda, rakip fileleri 30 kez havalandırırken, 16 gole engel olamayarak, 14 averajda bulunuyor.

  Van Atatürk Şehir Stadı'nda saat 13.00'te başlayacak ve seyirciden yoksun oynanacak olan maçı misli.com canlı olarak ekranlara taşıyacak.

   Karşılaşmayı yönetecek orta hakem Mustafa İlker Coşkun olarak açıklanırken, yardımcı hakemler Çağlar Mehmet Uludağ ve Caner Kurt. Maçın dördüncü hakemi ise Taner Tuncer olarak açıklandı.Van Bölge Gazetesi Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29