Vanspor lidere boyun eğdi:0-2

Vanspor evinde konuk ettiği lider Eyüpspor’a ilk yarı ve ikinci yarıda yediği gollerle 2-0 mağlup oldu. 6 puanlık maçta ev sahibi ekip iyi oynamasına rağmen maçtan mağlubiyetle ayrıldı. Lider Eyüpspor ise puanını 47’e yükselterek, en yakın rakibi olan Vanspor’a on puanlık bir fark attı.

Vanspor lidere boyun eğdi:0-2

  Misli.Com 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, evinde lider Eyüpspor ile karşı karşıya geldi. Maç Eyüpspor'un 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

   Vanspor Futbol Kulübü Serhat Gülpınar teknik sorumluluğunda sahaya; Aydın Bağ, Rüştü Hanlı, Yakup Demir, Barış Gök, Üzeyir Ergün, Abdulkadir Özdemir, Oktay Aydin, Sefa Küpeli, Burhan Arman, Sedat Cengiz ve Utku Şen onbiri ile çıktı.

   Eyüpspor ise Zafer Turan teknik sorumluluğunda sahaya; Emrullah Şalk, Serdar Cansu, Muharrem Doğan, Doğan Can Otman, Taha Can Velioğlu, Muhammed Akarslan, Taşkın İlter, Timur Temeltaş, Sadık Baş, Onur Eriş ve Taha Balcı onbiri ile çıktı.

   Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda saat 13.00’da başlayan karşılaşmayı Mustafa İlker Coşkun, Çağlar Mehmet Uludağ, Caner Kurt ve Taner Tuncer hakem dörtlüsü yönetti.

  EYÜPSPOR, GOLÜ ERKEN BULDU

  Maça ev sahibi takım başladı.

  3. dakikada Eyüpspor golü buldu. Muhammed korner kullandı, Sadık Baş, kafa ile dokundu ve takımını öne geçirdi:0-1

  9. dakikada Vanspor atağında Utku yerde kaldı, serbest vuruş kazanıldı. Sedat Cengiz kullandı, kaleci son anda golü önledi.

  Maçın oynandığı bu dakikalarda, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez de protokoldeki yerini aldı.

  20. dakikada Eyüpspor Muhammet ile serbest vuruş kullandı, savunma topu uzaklaştırdı.

  21. dakikada Vanspor atağında Sedat Cengiz yerde kaldı, faul yapan Muharrem sarı kart gördü.

  24. dakikada Vanspor atağında Abdülkadir uzaktan kaleyi yokladı, top auta gitti.

  31. dakikada konuk Eyüpspor atağında Taha ceza sahası içinde yerde kaldı, hakem devam dedi.

  34. dakikada konuk takım atağında eski Vanspor'un oyuncu Serdar Cansu sağdan ortaladı, Onur gelişine vurdu, top üstten auta gitti.

  38. dakikada Vanspor atağında Sedat Cengiz yerde kaldı, serbest vuruş kazanıldı. Sedat'ın kullandığı serbest vuruşta, Yakup kafa ile dokundu, top az farkla auta gitti. Bu pozisyonda Yakup faul bekledi.

  44. dakikada Eyüpspor net bir golden yararlanamadı. Ceza sahası içine gönderilen topa Onur dokundu, kaleci Aydın son anda gole izin vermedi.

  Hakem ilk yarının bitimi için 1 dakika uzatma gösterdi.

  Maçın ilk yarısı Eyüpspor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

  VANSPOR, NET ATAKLARDAN FAYDALANAMADI

  İkinci yarıya konuk takım başladı.

  49. dakikada gelişen Eyüpspor atağında, Sadık sağ çaprazdan vurdu, top yan filelere çarparak auta gitti.

  52. dakikada Vanspor atağında Sedat Cengiz ortaladı, Utku istediği gibi kontrol edemedi.

  60. dakikada Vanspor net bir golden yararlanamadı. Sefa ve Sedat'ın paslaşması sonrası top ceza sahası içinde Utku'nun önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci son anda gole izin vermedi.

  65. dakikada Eyüpspor’da Timur Temeltaş yerini Mikail Okyar’a bırakırken, Talha Balcı ise yerini Artun Akçakın’a bıraktı.

  67. dakikada Vanspor net bir ataktan daha yararlanamadı. Sedat Cengiz kendi yarı sahasından topu taşıdı, soldan Burhan'a bıraktı, tekrar aldığı topu ortaladı. Sefa penaltı noktasında uygun pozisyonda topa istediği gibi vuramadı.

  71. dakikada Eyüpspor’da Sadık yerini Uğur Akdemir’e bıraktı.

  77. dakikada ev sahibi Vanspor'da iki oyuncu değişikliği birden yapıldı. Burhan Arman yerini Zafer Şensoy’a bırakırken, Rüştü Hanlı ise yerini İsmail Güner’e bıraktı.

  79. dakikada kırmızı siyahlı takım bir ataktan daha yararlanamadı. Sedat sağdan Sefa'yı gördü, bu oyuncunun ortasında Utku kötü vurdu ve top az farkla auta gitti.

  81. dakikada Vanspor bu kez Sefa ile net bir ataktan yararlanamadı.

  85. dakikada Vanspor atağında Utku yerde kaldı. Hakem serbest vuruş kararı verdi. Sedat Cengiz topun başına geçti, vuruşunda top savunmadan döndü, tekrar vurdu, ama top az farkla auta gitti.

  87. dakikada Eyüpspor farkı ikiye çıkardı. Kontratak sonucu gelişen atakta Muhammet Akarslan ayak içi ile dokundu ve takımının ikinci golünü attı: 0-2

  89. dakikada Eyüpspor'da Muhammet yerini Yasin'e bırakırken, Onur ise yerini Muhammed Yeşil'e bıraktı. Vanspor'da ise aynı dakikada Oktay yerini Sedat Komi'ye bıraktı.

  Hakem maçın bitimi için 5 dakika uzatma gösterdi.

  İlk uzatma dakikasında konuk takımdan Serdar Cansu sarı kart gördü.

  Maçta başka gol olmadı, Eyüpspor sahadan 2-0 galibiyet ile ayrıldı.

  Maç bitiminde bazı oyuncular arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Hakem Sedat Cengiz'e sarı kart gösterdi.

  Maçta başka gol olmadı ve Eyüpsor sahadan 2-0 galibiyetle ayrılarak, 47 puanla zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

  Vanspor ise aldığı mağlubiyetle, ilk devreyi, 37 puanla ikinci sırada kapattı.

  Gruptaki diğer maçlarda ise Turgutluspor deplasmanda Bodrumspor’a 4-1 yenilerek, 36 puanla üçüncü sırada kalırken, Kırşehir Belediyespor evinde Karabükspor’u 4-0 yendi ve 36 puanla dördüncü sıraya yükseldi.

  Evinde 1922 Konyaspor’u 2-0 yenen Pazarspor 32 puanla beşinci sıraya yerleşirken, Sakaryaspor ise evinde Kastamonuspor’a 2-1 mağlup olarak 31 puanla altıncı sıraya geriledi.

  Bodrumspor aldığı galibiyetle 29 puanla yedinci sıraya yükselirken, Serik Belediyespor ise deplasmanda Mamak’a 2-1 mağlup olarak 28 puanla sekizinci sırada yer aldı.

  Kırlarelispor evinde Tarsus İdman Yurdu ile 1-1 berabere kalarak 27 puanla dokuzuncu sırada yer alırken, Sivas Belediyespor ise evinde Elazığspor’a 2-1 yenilerek 26 puanla onuncu sıraya geriledi.

  Evinde Etimesgut Belediye ile 1-1 berabere kalan Karacabey Belediyespor 26 puanla onbirinci sırada yer alırken, Tarsus İdmanyurdu da 24 puanla ardından geldi.

  Etimesgut Belediyespor 24 puanla on üçüncü, evinde Bayburt Özel İdare’yi 2-0 ile geçen Pendikspor ise 19 on dördüncü sırada yer aldı.

  1922 Konya, Kastamonu ve Mamak ise 19’ar puanla sıralandı.

  Grubun son üç sırasında ise 18 puanlı Elazığspor, 14 puanlı Bayburt Özel İdare ve -1 puanlı Karabükspor sıralanıyor.Van Bölge Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER