Vanspor, kupada bir üst tura yükseldi

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur eleme maçında evinde konuk ettiği Zonguldak Kömürspor'u 1-0 mağlup ederek bir üst tura yükselirken, Zonguldak Kömürspor ise kupaya veda eden taraf oldu.

Vanspor, kupada bir üst tura yükseldi

Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur eleme maçında Vanspor, sahasında 2. Lig Beyaz Grup temsilcisi Zonguldak Kömürspor ile karşı karşıya geldi. Vanspor, Kubilay'ın ayağından bulduğu golle kupada bir üst tura yükselmeyi başardı.

Tek maç eleme usulüne göre Van'da oynanan karşılaşmada, Vanspor yakaladığı birçok net atağı golle sonuçlandıramazken, Zonguldak temsilcisi ise istediği futbolu ortaya koyamadı.

Özellikle ikinci yarıda rakip kalede ataklarını sıklaştıran Vanspor, üst üste önemli ataklar yakaladı. Oyuna girdikten hemen sonra takımına hareketlilik kazandıran Güney, 72. dakikada Kubilay'a güzel bir ara pası çıkardı. Güney'in derin pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Kubilay, fileleri havalandırarak takımı üst tura taşıyan golü kaydetti.

Az sayıda taraftar maçı izlerken, Vanspor Kulüp Başkanı Seyithan İzsiz ve birçok yöneticinin de tribünde olmadığı görüldü.

Vanspor Saffet İşler teknik sorumluluğunda sahaya; Onur Tekin, İlyas Ekiz, Berat Çetinkaya, Mete Yıldız, Aras Aydın, Emrah Tacir, İbrahim Bingöl, Fatih Somuncu, Kubilay Akyüz, Furkan Polat ve Hamza Küçükköylü onbiri ile çıktı.

Zonguldak Kömürspor ise Şenol Demir teknik sorumluluğunda sahaya; Yüksel Egemen Yaylı, Hakan Çevik, Ali Osman Karpanoğlu, Muhammed Ali Kol, Muhammet Çelik, Yilmaz Daler, Safa Gundak, Berat Vardal, Emre Kara, Oğuzhan Matur ve Mehmet Tuğrul Başkan onbiri ile çıktı.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda saat 13.00'te başlayan karşılaşmayı Metehan Alpat, Yusuf Şimşek, Nesim Karenfil ve Halil Erdoğan hakem dörtlüsü yönetti.

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

İlk yarıya Zonguldak Komürspor başladı.

3. dakikada gelişen Vanspor atağında Hamza sağ çaprazdan vurdu, ama top dışarı gitti.

7. dakikada Vanspor'un soldan geliştirdiği atakta Kubilay Akyüz sert vurdu, kaleci gole izin vermedi.

18. dakikada konuk takımın atağında Mehmet kaleyi yokladı, kaleci Onur’dan seken topu Berat iyi değerlendiremedi, top az farkla dışarı gitti.

27. dakikada Vanspor atağında Emrah ceza alanı dışında kaleyi düşündü, kaleci için kolay bir şuttu.

28. dakikada Zonguldak Komürspor'da Sefa kart gördü.

31. dakikada gelişen konuk Zonguldak Komürspor atağında, Muhammet rakiplerini geçtikten sonra pasını verdi, Berat Vardal ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu auta yolladı.

Bu dakikalarda Vanspor taraftarları desteğini arttırdı.

40. dakikada Vanspor Emrah ile serbest vuruş kullandı, ama savunma topu uzaklaştırdı.

41. dakikada ev sahibi ekibin atağında ceza sahası içinde Emrah yerde kaldı, ama hakem devam dedi.

İlk yarı 0-0 eşitlikle tamamlandı.

VANSPOR GOLÜ 72'DE BULDU

Vanspor'da ikinci yarının başında Fatih Somuncu yerini Oktay Aydın'a bıraktı.

İkinci yarı Vanspor'un vuruşu ile başladı.

47. dakikada Zonguldak Komürspor tehlikeli bir atak geliştirdi. Berat'ın uzaktan sert şutunda, kaleci Onur topu son anda uzaklaştırdı.

50. dakikada Zonguldak Komürspor'da Ali sarı kart gördü.

54. dakikada Vanspor'da Kubilay'ın ceza alanı dışındaki sert şutunda, top savunmadan döndü.

58. dakikada Zonguldak Komürspor 3 oyuncu değişikliği birden yaptı. Yılmaz, Oğuzhan ve Muhammet oyundan çıkarken, Eyüp Akcan, Ercüment Eray Ataklı ve Rıdvan Bingöl oyuna dahil oldu.

62. dakikada Zonguldak Komürspor'da sakatlanan Tuğrul yerini Osman'a bıraktı.

67. dakikada Zonguldak Komürspor gole çok yaklaştı. Gelişen atakta ceza alanı ön çizgisinde topla buluşan Berat'ın vuruşunda, top kalecide kaldı.

68. dakikada Vanspor'da İbrahim yerini Güney'e bıraktı.

72. dakikada Vanspor 1-0 öne geçti. Güney'in ara pasında ceza alanı içinde topla buluşan Kubilay, fileleri havalandırarak takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

77. dakikada Vanspor'da Oktay sarı kart gördü.

78. dakikada Zonguldak Komürspor'da Safa yerini Enes'e bıraktı.

82. dakikada Vanspor'un geliştirdiği atakta Güney'in ara pasında ceza alanı içinde topla buluşan Hamza'nın vuruşunda, savunmaya çarpan top kornere çıktı.

83. dakikada Vanspor'da Furkan Polat yerini Yusuf'a bırakırken, Kubilay ise yerini Furkan İnce'ye bıraktı.

Maç sonuna 5 dakikada uzatma eklendi

Uzatma dakikalarında Vanspor'da Yusuf'un pasında ceza alanı içinde topla buluşan Hamza'nın vuruşunda, top kaleciden döndü.

Son saniyelerde Vanspor'da Hamza'nın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Güney, müsait pozisyonda topu dışarı vurdu.

Maç, Vanspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Vanspor Ziraat Türkiye Kupası'nda bir üst tura yükselirken, Zonguldak Komürspor ise kupaya veda eden taraf oldu.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER