Vanspor- Karacabey maçının detayları…

Vanspor, evinde konuk ettiği ve rahat kazanacağını düşündüğü maçta Karacabey Belediyespor'a 2-1 mağlup oldu. Kırmızı siyahlı takımın maçın son 25 dakikasını bir eksikle tamamladığı maçta, konuk takım 34. Dakikada öne geçti. Vanspor Sedat Cengiz'le penaltıdan eşitliği sağladı. Ancak 75. Dakikada Onur takımına galibiyet golünü kazandırdı.

Vanspor- Karacabey maçının detayları…

  Misli.com 2. Futbol Ligi Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, 25. Hafta maçında evinde konuk ettiği Karacabey Belediyespor'a karşı şok bir mağlubiyet aldı. Maçın kırılma noktası ise ev sahibi ekibin eşitlik golünü bulduktan sonra Emre Özkan'ın kırmızı kart görerek oyun dışı kalmasıydı.

  Yine Vanspor'da penaltıyı Sedat Cengiz ve Ömer Yıldız'ın aynı anda kullanmak istemesi ve kısa süreli tartışma da dikkatlerden kaçmadı. Kırmızı siyahlı takımın aldığı mağlubiyet, lider Eyüpspor'un 4-0'lık galibiyeti sonrası gözler artık play-off'a çevrildi.

  Vanspor Serhat Gülpınar Teknik sorumluluğunda sahaya; Aydın Bağ, Emre Özkan, Yakup Demir, Barış Gök, Üzeyir Ergün, Abdulkadir Özdemir, Oktay Aydin, Berkan İbrahim Çakır, Burhan Arman ve Ömer Yıldız onbiri ile çıktı.

  Karacabey Belediyespor ise Erdoğan Yılmaz Teknik sorumluluğunda sahaya; Veysel Sapan, Hasan Güleryüz, Sergen İlhan, İlyas Yılmazer, Alper Karaman, Gökhan Cingirt, Onur Özcan, Rasimcan Değirmenci, Berk Ali Nizam, Sadık Arda Yılmaztürk ve Ömer Çetinbaş onbiri ile çıktı.

  Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda saat 12.00'de başlayan karşılaşmayı Ozan Ergün, Mücahit Değermenci, Ali Uğurtan Demirtaş ve Aykaç Geçgel hakem dörtlüsü yönetti.

  Pandemi tedbirleri kapsamında sadece akredite edilenlerin stada alındığı görülürken, maçı tribünlerde; İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Gençlik Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, TFF Bölge Müdürü Cengiz Polater, ASKF Temsilcisi Ramazan Kıvanç, Vanspor Sportif Direktörü Feyyaz Uçar ve yöneticiler izledi.

  İLK YARIDA TEK GOL KARACABEY'DEN…

  1. dakikada Vanspor kalesinde bir tehlike yaşandı. Kaleci Aydın geri pasta topu uzaklaştırmak isterken rakibe çarpan top az farkla auta gitti.

  4. dakikada Vanspor direğe takıldı.

  Vanspor atağı faulle kesildi. Kazanılan serbest vuruşu Sedat Cengiz kullandı. Top savunmanın da müdahalesi sonrası direğe çarparak kornere gitti.

  9. dakikada konuk Karacabey Belediyespor atağında Berk ceza alanı içine girmeden şutunu çekti, top az farkla auta gitti.

  12. dakikada gelişen Vanspor atağında Sedat Cengiz güzel bir pas çıkardı, Berkan topu ceza sahası dışına kadar taşıdı, vuruşunda top az farkla auta gitti.

  17. dakikada gelişen Karacabey Belediyespor atağında Alper ortaladı, Sadık ayak içi ile dokundu, top direğe çarparak oyun alanına döndü.

  23. dakikada konuk takım atağında Alper ceza alanı içinde yerde kaldı, hakem devam dedi.

  26. dakikada ev sahibi takım sağdan atağa kalktı. Oktay'ı pasında topla buluşan Üzeyir ortaladı, Ömer Yıldız penaltı noktasında topa dokunamadı.

  31. dakikada Vanspor'da Berkan sarı kart gördü.

  34. dakikada Karacabey öne geçti. Ceza sahasına yapılan ortada, Sadık ayak içi güzel bir vuruş yaptı ve topu filelerle buluşturdu:0-1

  36. dakikada ev sahibi ekipten Berkan yerini Ali Say'a bıraktı.

  43. dakikada Barış Gök'ü düşüren konuk takımdan Sadık sarı kart gördü.

  Hakem ilk yarının bitimi için 1 dakika uzatma gösterdi.

  İlk yarı konuk takımın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

   PENALTI GOLÜ VANSPOR'A YETMEDİ

  İkinci yarıya Vanspor oyuncu değişikliği ile başladı. Abdülkadir yerini Selim Kayacı'ya bıraktı.

  Vanspor 46. dakikada net bir golden yararlanamadı. Sedat Cengiz'in pasında topla buluşan Selim ara pası ile Ali Say'ı gördü. Ali uygun pozisyonda topu auta yolladı.

  52. dakikada Vanspor net bir pozisyonu harcadı. Selim, Oktay paslaşmasının ardından top Burhan'da kaldı,  bu oyuncu uygun pozisyonda topa istediği gibi vuramadı.

  54. dakikada ev sahibi ekipten Burhan yerini Utku'ya bıraktı.

  55. dakikada kırmızı siyahlı takımdan Emre ve Yakup sarı kart gördü.

  64. dakikada Vanspor Sedat ile serbest vuruş kullandı, savunmadan dönen topu yine Sedat kaleye yolladı, ama top bir kez daha geri döndü.

  68. dakikada Vanspor atağında ceza sahası dışında Ömer pasını çıkardı, Utku vurdu, top az farkla auta gitti.

  69. dakikada Vanspor eşitliği sağladı. Gelişen atakta Ömer yerde kaldı, hakem penaltı noktasını gösterdi.

  Sedat Cengiz penaltıdan fileleri havalandırdı:1-1

  Bu dakikada Karacabey Belediyespor'da Alper Karaman yerini Temel Taşkın'a bıraktı.

  71. dakikada, Vanspor'da Emre Özkan ikinci sarı kart sonrası kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

  İtirazları sonrası Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar da aynı dakikada sarı kart gördü.

  74. dakikada ev sahibi ekipten Ömer yerini Rüştü Hanlı'ya bıraktı.

  75. dakikada konuk takım öne geçti. Yakup savunmada hata yaptı, Onur kaleci ile karşı karşıya kaldı ve plase vuruşla takımını öne geçiren golü attı:1-2

  78. dakikada Vanspor'da Ali Say sarı kart gördü.

  Bu dakikalarda hakem Vanspor aleyhine düdükler çalınca, maçı izleyenler de hakeme tepki gösterdi.

  81. dakikada ev sahibi takım bulduğu pozisyonu değerlendiremedi. Barış ortaladı, penaltı noktasında Utku kafa ile dokundu, ama kaleci gole izin vermedi.

  84. dakikada Vanspor atağında Utku kaleci ile çarpıştı. Kısa süreli sakatlık yaşandı. Bu pozisyonda Vanspor'lu oyuncular penaltı bekledi. Utku oyuna devam edemedi ve ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  85. dakikada Karacabey Belediyespor'da iki oyuncu değişikliği birden yapıldı. Hasan Güleryüz yerini Ömer Faruk Gümüş'e bırakırken, Berk Ali Nizam ise yerini Arda Suat Bulut'a bıraktı.

  88. dakikada Karacabey atağında top direkten döndü.

  89. dakikada Vanspor'da bu kez Sedat Cengiz sakatlandı. Ama yeniden oyuna dahil oldu.

  90. dakikada Karacabey Belediyespor'da Ömer Çetinbaş ise yerini Abdullah Dijlan Aydın'a bırakırken, Gökhan Cingirt ise yerini Taşkın Kartal'a bıraktı.

  Hakem maçın bitimi için 7 dakika uzatma gösterdi.

  Maçta başka gol olmadı ve Vanspor evinde 2-1 kaybetti.

  Karacabey Belediyespor puanını 33'e yükseltirken, Vanspor 47 puanda kaldı.

   GRUPTA DİĞER MAÇLAR…

  Lider Eyüpspor, evinde Mamak FK'yı 4-0 mağlup ederek, 59 puanla zirvedeki yerini sağlamlaştırırken, Vanspor aldığı mağlubiyetle ikinci sırada yer aldı.

  Bodrumspor deplasmanda Kırklarelispor'u 2-1 mağlup ederek, 45 puanla üçüncü sıraya yükselirken, Sakaryaspor deplasmanda Pazarspor'u 3-2 yendi ve aynı puanla dördüncü sıraya çıkmayı başardı.

  Kırşehir Belediyespor deplasmanda Tarsus İdmanyurdu'na 2-1 yenilerek 43 puanla beşinci sıraya gerilerken, Turgutluspor evinde Serik Belediyespor ile 1-1 berabere kalarak aynı puanla altıncı sırada yer aldı.

  Serik Belediyespor ise aldığı beraberlikle 39 puanla yedinci sıraya yükseldi.

  Kırklarelispor 38 puanla sekizinci sıraya gerilerken, Etimesgut Belediyespor evinde Bayburt Özel İdarespor'u 3-1 yenerek 37 puanla dokuzuncu sırada yer aldı.

  Tarsus İdmanyurdu aldığı galibiyetle 36 puanla onuncu sıraya yükselirken, Pendikspor deplasmanda 1922 Konyaspor'u 3-1 mağlup etti ve 32 puanla on birinci sıraya yükseldi.

  Pazarspor 34 puanla on ikinci sıraya gerilerken, Sivas Belediyespor deplasmanda Karabükspor'u 2-1 mağlup ederek 33 puanla on üçüncü sıraya yükseldi.

  Karacabey Belediyespor Van galibiyeti sonrası 33 puanla on dördüncü sırada yer alırken, 1922 Konyaspor da on beşinci sıraya geriledi.

  Bayburt Özel İdare 26 puanla on altıncı sırada yer alırken, Kastamonuspor evinde Elazığspor'u 2-0 yenerek 24 puanla on yedinci sıraya yükseldi.

  Mamak FK 23 puanla on sekizinci, Elazığspor 21 puanla on dokuzuncu ve Karabükspor ise 2 puanla son sırada yer aldı.

  Vanspor haftaya Çarşamba günü deplasmanda Bodrumspor'la karşılaşacak.

  Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29