Vanspor, istikrarını kaybetti…

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, ilk 8 haftalık periyotta ortaya koyduğu istikrarını kaybetti. Dört hafta önce liderlik koltuğunda oturan kırmızı siyahlı ekip, farklı mağlubiyetler ve puan kayıpları ile altıncı sıraya kadar geriledi.

Vanspor, istikrarını kaybetti…

Sivas Belediyespor ve Bayburt Özel İdare mağlubiyetleri ile yara alan, son iki haftada Sarıyer galibiyeti ve deplasmanda Çorum beraberliği ile hanesine dört puan yazdıran Vanspor, hafta sonu sahasında konuk ettiği Bodrumspor ise 3-1 mağlup olmaktan kurtulamadı.

EVİNDE BODRUMSPOR'A KAYBETTİ

Güçlü rakibi Bodrumspor'a karşı kötü bir oyun ortaya koyan ve kademe hatalarıyla kalesinde 3 gol gören Van temsilcisi, ilk 6 haftalık performansının uzağında kaldı.

Son haftalarda istediği futbolu sahaya yansıtamayan ve rakip yarı sahada bir türlü organize olamayan Vanspor, taraftarını üzmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta içerisinde deplasmanda Çorum FK karşısında galibiyeti son dakikalarda kaçıran kırmızı siyahlı ekip, Pazar günü sahasında konuk ettiği Bodrumspor'a 3-1 mağlup olarak, ağır yara aldı. Son haftalarda inişli- çıkışlı bir grafik çizen Vanspor, liderin 5 puan gerisine düştü.

Son haftalarda kalesini gole kapatamayan Vanspor, Sivas Belediyespor'dan 3, Bayburt Özel İdarespor'dan 5, Bodrumspor'dan ise 3 gol yedi. Grupta averaj anlamında da sıkıntılar çeken Van temsilcisi, istediği istikrarı bir türlü yakalayamıyor.

Kırmızı-siyahlıların ortaya koyduğu istikrarsız futbol, Vanspor'lu taraftarlar tarafından da tepki çekiyor. Seyithan İzsiz'in istifasından sonra başkanlık görevini yürüten As Başkan Mehmet Avcı'nın yaşanan sorunları nasıl çözeceği merak konusu olurken, Van ekibini zorlu bir süreç bekliyor.

VANSPOR'UN ZORLU MAÇLARI BAŞLIYOR

Pazar günü sahasında Bodrumspor'a 3-1 mağlup olmaktan kurtulamayan kırmızı siyahlı takım, zorlu viraja giriyor. Cumartesi günü deplasmanda ligin 14. Hafta maçında Etimesgut Belediyespor'a konuk olacak olan Vanspor, ligin on beşinci hafta maçında ise Soma deplasmanına gidecek.

İki hafta üst üste deplasmana gidecek olan kırmızı-siyahlılar, ligin on altıncı hafta maçında ise sahasında ligin dişli takımlarından Ankaraspor'u misafir edecek. Ligin on yedinci hafta maçında yine ligin güçlü takımlarından Hekimoğlu Trabzon deplasmanına gidecek olan Van temsilcisi, on sekizinci hafta maçında ise sahasında İnegölspor'u konuk edecek.

Van temsilcisi, ilk devrenin son maçında ise deplasmanda Niğde Anadolu FK ile karşı karşıya gelecek.

SAKARYASPOR, LİDERLİK KOLTUĞUNA OTURDU

Hafta sonu Vanspor'un grubunda oynanan diğer maçlarda deplasmanda Diyarbekirspor'u 2-1 mağlup eden Sakaryaspor puanını 29'a yükselterek averaj farkıyla liderliğe yükseldi.

Hekimoğlu Trabzonspor sahasında Bayburt Özel İdarespor ile 1-1 berabere kalarak 29 puanla ikinci sıraya gerilerken, deplasmanda İnelgölspor'u 1-0 mağlup eden ve puanını 27'ye çıkaran Sivas Belediyespor, üçüncü sıraya yükseldi.

Deplasmanda karşılaştığı Somaspor ile 1-1 berabere kalan Çorum FK 26 puanla dördüncü sıraya gerilerken, Hekimoğlu ile 1-1 berabere kalan ve puanını 24'e çıkaran Bayburt Özel İdarespor ise beşinci sıraya yerleşti.

Sahasında Bodrumspor'a 3-1 mağlup olan Vanspor, 24 puan ve averaj farkıyla altıncı sıraya gerilerken, Bodrumspor ise puanını 23'e çıkardı ve yedinci sıraya yükseldi.

Çorum FK ile 1-1 berabere kalan Somaspor 22 puanla sekizinci sıraya gerilerken, Sarıyer ile 2-2 berabere kalan Ankaraspor ise 21 puanla dokuzuncu sıraya geriledi.

Sahasında konuk ettiği Turgutluspor'u 4-0 mağlup eden Turgutluspor 21 puanla onuncu sıraya yükselirken, Adıyaman FK'yı 4-0 mağlup eden Serik Belediyespor ise 19 puanla on birinci sıraya yükseldi.

Deplasmanda Ergene Velimeşespor'u 2-1'le geçen Etimesgut Belediyespor 18 puanla on ikinci sıraya yükselirken, sahasında Sakaryaspor'a 2-1 mağlup olan Diyarbekirspor ise 15 puanla on üçüncü sıraya geriledi.

Sahasında Sivas Belediyespor'a boyun büken İnelgölspor 15 puanla on dördüncü sıradaki yerinde kalırken, Başkent temsilcisi Ankara'dan 1 puan koparan Sarıyer ise 12 puanla on beşinci sıraya yükseldi.

Deplasmanda Afjet Afyonspor'a farklı bir şekilde mağlup olan Turgutluspor 11 puanla on altıncı sıraya gerilerken, Etimesgut'a 2-1 mağlup olan Ergene Velişeme ise 11 puan ve eksi 16 averaj farkıyla on yedinci sırada yer aldı.

Grupta son üç sıraya bakıldığında, 5 puanla Niğde Anadolu FK on sekizinci sırada, 4 puanla Adıyaman FK on dokuzuncu sırada yer alırken, 3 puanla Kahramanmaraşspor ise son sırada yer aldı.

VANSPOR'DAN 7 GALİBİYET, 3 BERABERLİK, 3 MAĞLUBİYET

Ligin açılış maçında evinde konuk ettiği Adıyaman FK'yı 2-1 mağlup eden Vanspor, ligin ikinci hafta maçında ise deplasmanda karşılaştığı Afjet Afyonspor ile 2-2 berabere kalmıştı.

3. hafta maçında sahasında konuk ettiği Diyarbekirspor'u 3-1'le geçen Kırmızı-Siyahlılar, dördüncü hafta maçında ise deplasmanda Ergene Velimeşespor'u 2-1'le geçmeyi başardı.

Ligin beşinci hafta maçında sahasında Sakaryaspor ile 0-0 berabere kalan Van temsilcisi, altıncı hafta maçında ise deplasmanda Turgutluspor'u 3-1'le geçmeyi başardı.

7. hafta maçında sahasında Serik Belediyespor'u 2-0'la geçen Saffet İşler'in öğrencileri, sekizinci hafta maçında ise deplasmanda karşılaştığı grubun zayıf takımlarından Kahramanmaraşspor'u 3-0 mağlup etti.

Ligin dokuzuncu haftasında sahasında Sivas Belediyespor'a 3-0 mağlup olan Kara Kobralar, onuncu hafta maçında ise deplasmanda Bayburt Özel İdarespor'a 5-0 gibi net bir skorla mağlup oldu.

Bu haftalarda sancılı bir süreç yaşayan Vanspor, ligin onbirinci hafta maçında sahasında konuk ettiği Sarıyer'i 1-0'la geçerken, 12. hafta maçında ise Çorum FK ile 1-1 berabere kaldı.

Van temsilcisi, ligin on üçüncü hafta maçında sahasında konuk ettiği Bodrumspor'a ise 3-1 mağlup oldu.

VANSPOR, 20 ATTI, 18 YEDİ

Kırmızı-siyahlı ekip, 13 haftalık periyotta 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet alırken, rakip filelere gönderdiği 20 gole karşılık kalesinde ise 18 gol gördü.

Vanspor, üst sıralara oynayan takımlar arasında en çok gol yiyen takım unvanını taşıyor. 13 haftalık periyotta ilk yedi sırada bulunan takımlara bakıldığında Vanspor en çok gol yiyen takım konumunda bulunuyor.

Vanspor bu periyotta 18 gol yerken, Bayburt Özel İdare 12, Bodrumspor 10, Hekimoğlu Trabzon 8, Çorum FK 7, Sivas Belediyespor 5, lider Sakaryaspor ise sadece 3 gol yedi.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER