Vanspor için son şans…

Bu hafta oynayacağımız 1461 Trabzonspor maçı bizim için kırılma maçı olacak. Yani Ankaraspor beraberliğinin ardından play-off’a ya tamam ya devam diyeceğimiz bir maç olacak.

Vanspor için son şans…

Bu maçı galibiyetle kapattığımızda play-off için belki de son bir şansı elde edebiliriz. Tabi bu şansı elde ettiğimiz takdirde kalan son 2 maçımızı da kazanıp rakiplerimizin puan veya puanlar kaybetmelerini bekleyeceğiz.

Ligin 35. Hafta maçları tamamlanırken, ligin bitimine ise sadece 3 haftalık bir maraton kaldı. Son 3 haftalık maratona girilirken, Sakaryaspor liderliği, Bodrumspor ise play-off’u garantilemiş durumda.

Kalan son 3 haftalık maratonda play-off’a kalacak son 3 takım belli olacak. Grupta 5 takımın play-off şansı devam ediyor. 1461 Trabzon, Çorum, Vanspor, Sivas ve Afjet Afyon takımları play off’a kalacak 3 takımdan biri olmak için mücadele edecek.

Özellikle potada yer alan Sivas, Çorum ve pota dışında yer alan Vanspor ile Afjet Afyon takımları arasında çokta kopma yok. Puanlar birbirine çok yakın. Yani şanslar hemen hemen eşit. Önümüzdeki haftaların neler getireceği hiç belli olmaz. Çünkü oynanmamış hiç bir maçın garantisi yok. O yüzden son 3 haftalık maraton bu takımlar açısından çok zorlu geçecek. Bir maç bile Kaybeden takım veya takımlar potaya veda edecek.

Yani 3 puanlık sistemde kalan son 3 hafta da hangi takımlar ismini play-off yazar, şans kime güler bekleyip göreceğiz. Vanspor cephesine baktığımızda, Ankara deplasmanında kaybedilen 2 puanın elbette üzüntüsü var. Ankaraspor deplasmanına umutlu giden ekibimiz ne yazık ki alınan beraberlikle play-off’u riske atarak geri döndü.

Rakiplerimizin puanlar kaybettiği bir haftada ekibimiz Ankara'da galibiyetle dönseydi play-off için büyük bir avantajı elde etmiş olacaktı. Ama olmadı. Şimdi üzülmenin, sızlamanın, stres yapmanın kimseye faydası olmaz. Giden gitmiştir. Artık eldeki son şansı değerlendirmek için bu hafta ya tamam yada devam diyebileceğimiz bir maça çıkacağız. Bu maçı yani 1461 Trabzonspor maçını kazandığımızda yeni bir şansı elde etmiş olacağız.

Çünkü 60 puanla 6. sırada yer alan ekibimizin, 1461 Trabzon’la arasındaki puan farkı 7, Sivas'la 3, Çorumspor'la puan farkı 1 olarak görünüyor. Bu durumda ekibimiz önce 1461 Trabzon maçını kazanıp play-off şansını elde edecek, ardından kalan son 2 maçını da kazanıp rakiplerinin yani Çorum ve Sivas takımlarının puan veya puanlar kaybetmesini bekleyecek.

Olur mu? Olmaz mı? Bir şey söylemek elbette zor. Ama ekibimiz şansını sürdürebilmek adına son 3 maçını mutlaka kazanmalıdır. Bunu başarırsa inanıyorum ki rakiplerimiz puan kaybı yaşayacak ve play- off kapısı da bize açılacaktır.

Şimdiden takımımıza başarılar diliyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29