Vanspor, hem liderliği hem namağlup unvanını kaybetti

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, Cumartesi günü evinde konuk ettiği Sivas Belediyespor'a 3-0 mağlup olarak, hem liderliği hem de namağlup unvanını kaybetti. Gruptaki diğer maçlarda ise ilginç sonuçlar alındı.

Vanspor, hem liderliği hem namağlup unvanını kaybetti

Vanspor'un grubunda 9. Hafta maçları kıran kırana geçti. Cumartesi oynanan maçlarda sürpriz sonuçlar ve bol gollü karşılaşmalar oynandı.

Sivas Belediyespor karşısında vasatı aşamayan ve istediği futbolu sahaya yansıtamayan Vanspor, sahadan istemediği bir sonuçla ayrıldı.

Sivas maçı öncesi liderlik koltuğunda bulunan Kırmızı-Siyahlılar, aldığı bu mağlubiyetle liderlik koltuğunu rakibine devretti.

Ligde oynadığı 9 maçlık periyotta 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Vanspor, rakip filelere gönderdiği 17 gole karşılık, kalesinde 9 gol gördü. Kırmızı- Siyahlı ekip 20 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Vanspor'u 3-0 gibi net bir skorla mağlup eden Sivas Belediyespor ise oynadığı 9 maçlık periyotta 6 galibiyet ve 3 beraberlikle 21 puan toplayarak, grupta liderlik koltuğuna yerleşti.

GRUPTA DİĞER MAÇLAR KIRAN KIRANA GEÇTİ

Hekimoğlu Trabzon sahasında konuk ettiği Turgutluspor ile 2-2 berabere kalarak 19 puanla üçüncü sırada yer alırken, Çorum FK ise sahasında konuk ettiği Sarıyer'i 5-0 gibi net bir skorla geçerek, 18 puanla dördüncü sıraya yükseldi.

Ankaraspor sahasında konuk ettiği Serik Belediyespor'u 3-2 mağlup ederek beşinci sıraya yükselirken,  Serik Belediyespor ise on ikinci sıraya geriledi.

Deplasmanda karşılaştığı İnegölspor'u 5-0 gibi net bir skorla mağlup eden Sakaryaspor 17 puanla altıncı sıraya yükselirken, Bayburt Özel İdarespor deplasmanda karşılaştığı Bodrumspor'u 2-1'le geçerek 17 puanla yedinci sıraya yükseldi. Rakibi Bodrumspor ise aldığı mağlubiyetle 16 puanda kalarak, sekizinci sıraya geriledi.

Evinde Etimesgut Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Afjet Afyonspor, 14 puanla dokuzuncu sıradaki yerinde kalırken, son sıradaki Kahramanmaraşspor'u 2-0 yenen Somaspor ise 14 puanla onuncu sıraya yükseldi.

Gruptaki diğer maçlarda ise Ergene Velimeşe deplasmanda Niğde Anadolu FK'yı 2-1'le geçerken, Diyarbekirspor ise deplasmanda Adıyaman FK'yı aynı skorla mağlup etmeyi başardı.

Vanspor'un grubunda son sıralarda 10 puanlı Diyarbekirspor on dördüncü sırada, aynı puana sahip Sarıyer on beşinci, 7 puanlı Ergene Velimeşespor on altıncı ve 6 puanlı Turgutluspor ise on yedinci sırada bulunuyor.

Grubun son üç sırasında ise 4 puanlı Niğde Anadolu, 3 puanlı Adıyaman FK ve henüz puanı bulunmayan Kahramanmaraşspor yer alıyor.

Vanspor, Ziraat Türkiye Kupası maçında yarın evinde Zonguldak Kömürspor ile karşılaşırken, hafta sonu ise Bayburt Özel İdarespor deplasmanına gidecek.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş- Salih Deniz

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2021, 17:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER