Vanspor- Etimesgut Belediyespor maçının detayları…

Son haftalarda bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamayan Vanspor, ligin 10. Hafta maçında sahasında konuk ettiği Etimesgut Belediyespor ile 1-1 berabere kalarak, kötü gidişatına engel olamadı. Maçın ilk yarısı golsüz sona ererken, ikinci yarının hemen başında konuk takım öne geçti. Vanspor ise uzatmalarda Yaser ile eşitliği sağladı.

Vanspor- Etimesgut Belediyespor maçının detayları…

TFF 2. Futbol Ligi Kırmızı Grup'ta mücadele eden Van temsilcisi, Başkent temsilcisi ile 1-1 berabere kalarak, 11 puanla 13. sıraya geriledi.

Maçtaki bazı taraftarlar futbolculara yönelik küfürlü tezahüratlarda bulunurken, kulüp Başkanı Feyat Kıyak'a ise destek sloganlarında bulundu. Maçın bitiminde bazı futbolcuların da taraftarlara yönelik küçük çaplı tepkisi oldu.

Vanspor Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda sahaya; Haydar Yılmaz, Miraç Acer, Uğur Adem Gezer, Alihan Kubalas, Umut Sözen, Barış Sağır, Muhammed Ali Doğan, Sedat Komi, Emrah Tacir, Uğur Can ve Batuhan Karadeniz onbiri ile çıktı.

Etimesgut Belediyespor ise, Enver Bozbay teknik sorumluluğunda sahaya; Murat Can Yıldız, İsmail Güner, Berk Akgönül, Eren Kınalı, Reşo Akın, Mehmet Sıddık İstemi, Sezer Özmen, Semih Üstün, Aykut Civelek, Turan Yılmaz ve Atamer Bilgin onbiri ile çıktı.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda saat 13.00'te başlayan karşılaşmayı, Necati Selçuk, Furkan Ulu, Haydar Avcı ve Taner Tuncer hakem dörtlüsü yönetti.

Maçı az sayıda taraftar izlerken, protokolde ise Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Gençlik ve Spor Müdürü Arif Özsoy, Kulüp Başkanı Feyat Kıyak, yöneticiler ve akredite olanlar izledi.

Maç öncesi Bartın'da maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden madenciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşı okundu.

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

Maça konuk takım başladı.

4. dakikada gelişen kırmızı siyahlı takımın atağında M. Ali Doğan kaleyi yokladı, top auta gitti

14. dakikada Vanspor taraftarlarını heyecanlandıran pozisyonda Miraç ortaladı, ceza sahası içinde Batuhan Karadeniz pasını verdi, Uğur Can kaleci ile karşı karşıya kaldı, ama kaleci erken davrandı ve topu kornere yolladı.

23. dakikada gelişen konuk takımın atağında, daha önce Vanspor forması da giyen Sıddık İstemi ceza sahası içinde yerde kaldı. Hakem devam dedi.

28. dakikada konuk takım net bir atak geliştirdi. Eren Kınalı bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı, vurusunda kaleci Haydar topu uzaklaştırdı. Devamında gelişen pozisyonda Berk topu auta yolladı. Hakem de pozisyon sonunda ofsayt düdüğünü çaldı.

31. dakikada Vanspor takımında Umut Sözen sarı kart gördü.

36. dakikada Etimesgut Belediyespor fileleri havalandırdı. Vanspor savunmasındaki hata sonrası M. Sıddık İstemi  kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda top kaleciden döndü. Eren dönen topu ağlara yolladı, ama öncesinde ofsayt vardı.

43. dakikada Vanspor penaltı bekledi. Sağdan gelişen atakta Miraç ceza sahası içinde topla buluştu. Rakibini geçtiği esnada top rakibin eline çarptı. Vanspor cenahı penaltı bekledi, ama hakem devam dedi.

45. dakikada Vanspor atağında ceza sahası önünde sağ çaprazda Emrah yerde kaldı, hakem serbest vuruş kararı verdi. Umut Batuhan ile paslaştı, Batuhan iyi vuramadı.

Hakem ilk yarının bitimi için en az 3 dakika uzatma gösterdi.

Maçın ilk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlandı.

KONUK TAKIM İKİNCİ YARININ İLK DAKİKASINDA GOLÜ BULDU

İkinci yarıya ev sahibi ekip başladı.

46. dakikada konuk takım golü buldu. Savunmada yapılan hata sonucu bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan Turan Yılmaz güzel bir vuruşla fileleri havalandırdı:0-1

Atılan gol Vanspor tribünlerinde şok etkisi yaptı.

52.dakikada kırmızı siyahlı takım net bir gol kaçırdı. Sol çaprazdan gelişen atakta Uğur Can kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda top üstten auta gitti.

60. dakikada Vanspor'da Batuhan yerini Yaser'e bıraktı.

61. dakikada konuk takımdan Semih yerini Talha'ya bıraktı.

62. dakikada Vanspor serbest vuruş kazandı. Umut sert ve düzgün vurdu, kaleci uzaklaştırdı. Dönen pozisyonda Uğur ortaladı, penaltı noktasında Yaser kafa ile dokundu, kaleci gole izin vermedi.

72. dakikada Konuk takımdan Turan ve Reşo sarı kart gördü.

75. dakikada Vanspor atağında Emrah ceza sahası dışından kaleyi yokladı, ama top üstten auta gitti.

76. dakikada Vanspor'dan Uğur ve M.Ali yerlerini Hasan ve Muhsin'e bıraktı

Aynı dakikada konuk takımdan Turan ve Eren yerlerini Yağız ve Rüstem'e bıraktı.

Bu dakikalarda taraftarların futbolculara yönelik küfürlü tezahüratları dikkat çekti. Aynı taraftarların Başkan Kıyak'ı alkışladığı ve sevgi gösterisinde bulunduğu gözlendi.

86. dakikada Etimesgut Belediyespor'dan Berk ve Sıddık yerlerini Furkan Polat ve Abdulcebrail'e bırakırken, Vanspor'da ise Umut yerini Ömer Faruk'a bıraktı.

Maçın hakemi tarafından en az 6 dakika uzatma gösterildi.

Üçüncü uzatma dakikasında konuk takımdan Abdulcebrail  ve Yağız sarı kart gördü.

5. Uzatma dakikasında Vanspor golü buldu. Hasan Bilal soldan ortaladı, Yaser kafa ile dokundu ve eşitliği getiren golü kaydetti:1-1

Son dakikalar nefes kesti, ama başka gol olmadı ve Vanspor'un kötü gidişatı sürdü.

Alınan bu sonuçla Vanspor puanını 11'e yükseltirken, konuk takım da puanını 13 yaptı.

Öte yandan bazı taraftarların küfürlü tezahüratına karşılık, bazı futbolcuların da küçük çaplı tepkisi olduğu görüldü. Güvenlik güçleri olayların büyümemesi için önlem alırken, bazı sağduyulu taraftarların da sinirlerin yatışması için çaba gösterdiği gözlendi.

VANSPOR'UN GRUBUNDA LİDER DEĞİŞTİ

Vanspor’un grubunda uzun süredir liderlik koltuğunda oturan İskenderunspor, evinde Karacabey Belediyespor’a 1-0 yenilerek liderliğini kaybetti.

Karacabey Belediyespor aldığı galibiyetle puanını 22 yaparak, +10 averajla liderlik koltuğuna otururken, İskenderunspor 22 puan, +7 averajla ikinci sıraya geriledi.

1461 Trabzon FK’ya deplasmanda 3-0 mağlup olan Kocaelispor21 puanla üçüncü sırada yer alırken, deplasmanda Uşakspor’u 2-1 yenen Bucaspor 19 puan +8 averajla dördüncü sıradaki yerini korumuş oldu.

Deplasmanda grubun son sırasındaki Pazarspor’u 2-0 ile geçen Serik Belediyespor 19 puan +4 averajla beşinci sırada yer alırken, haftayı 3-0’lık Kocaelispor galibiyetiyle kapatan 1461 Trabzon FK ise 17 puan +5 averajla altıncı sırada tamamladı.

Evinde Kastamonuspor’u 1-0 yenen Zonguldak Kömürspor 17 puan +2 averajla yedinci, Adıyaman FK’ya 2-1 mağlup olan Ankara Demirspor ise 16 puan +5 averajla sekizinci sırada bulunuyor.

Evinde Diyarbekirspor’u 2-1 yenmeyi başaran Kırklarelispor haftayı; 16 puan +1 averajla dokuzuncu, Van’dan puanla dönen Etimesgut Belediyespor ise 13 puan +5 averajla haftayı onuncu sırada bitirdi.

Evinde Kırşehir Futbol Kulübü’nü 3-2 Fethiyespor 13 puan -2 averajla on birinci sıraya yükselirken, deplasmanda Balıkesirspor ile 1-1 berabere kalan Sarıyer ise on ikinci sıradaki yerini korudu.

Vanspor FK evinde kaybettiği iki pundan dolayı 11 puanla on üçüncü sıraya gerilerken, haftayı mağlubiyetle kapatan Kastamonuspor da 11 puan -1 averajla on dördüncü sırada yer aldı.

Adıyaman Futbol Kulübü 10 puanla on beşinci, Kırşehir Futbol Spor Kulübü 8 puan -3 averajla on altıncı, Balıkesirspor 8 puan-8 puanla on yedinci sırada yer aldı.

Grubun son üç sırasında ise 6 puanlı Diyarbekirspor, 3 puanlı Uşakspor ve 2 puanlı Pazarspor bulunuyor.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER