Vanspor'da İzsiz dönemi başladı

Yeni sezonda TFF 2. Futbol Ligi Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Vanspor, yaptığı son olağanüstü kongre ile yeni yönetimini oluşturdu. Kırmızı siyahlı kulüpte Seyithan İzsiz dönemi başladı.

Vanspor'da İzsiz dönemi başladı

Bu sezon adı sık sık olağanüstü kongrelerle anılan Vanspor, nihayet yeni ve güçlü bir yönetim oluşturdu.

Yeni yönetimde Van dışında yaşayan Vanlı işadamları da yer aldı. Önceki Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ise daha önce kulübe harcadığı tüm alacaklarından vazgeçtiğini duyurdu.

Geçtiğimiz hafta yapılan olağanüstü kongre çoğunluk sağlanmasına rağmen, yeni yönetim kurulu listesi verilmediği için bu haftaya ertelenmişti.

Son kongreye çok yoğun bir katılım olduğu gözlenirken, Vanlı İşadamı Seyithan İzsiz salona girerken, bazı üye taraftarlar 'Büyük Başkan' sloganları attı.

Kırmızı siyahlı kulübün olağanüstü kongresi Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı.

Kongreye Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, Vanspor önceki Başkanı Servet Yenitürk, eski ve yeni yöneticiler, işadamları, STK temsilcileri ve üyeler katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından divan heyeti oluşturuldu. Divan başkanlığına Yalçın Özdemir, üyeliklere ise Deniz Gül ve Batuhan Özaltun seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden genel kurul, yönetim kurulu ve mali raporun okunması ve ibrasıyla sürdü.

Daha sonra yönetim ve denetim kurulu seçimlerine geçildi. Divan heyetine tek liste sunuldu.

Seyithan İzsiz başkanlığında yeni yönetim, denetim ve disiplin kurulu asil ve yedek üyeleri tek liste halinde seçildi.

YÖNETİMDE KİMLER VAR?

Listede şu isimler yer aldı: Seyithan İzsiz, Servet Yenitürk, Mehmet Avcı, Veysel Ürüm, Abdulkadir Çetin, Mehmet Akın Dinçer, Adnan Bayram, Mehmet Can Yağar, Oktay Ukay, Osman Halitoğulları, Özcan Kara, Çetiner Çetin, Mehmet Yasin Ertürk, Av. Serdar Kartal, Müjdat Çelik, Av. Orhan Yıldırım, Levent Cankurtaran, Hasan Aydinç, Dikmen Kaya, Yavuz Kuşan ve Feyat Kıyak.

Yedek listede ise İsmail Ayaz, Bülent Çelik, Mehmet Kızıloğlu, Nurullah Abukan, Vedat Dursun, Murat Deniz, Selami Ertana, Fikret Aygün, Bülent Bardak, Sami Avcı, Murat Özden, Ümit Teymur, Mehmet Fatih Sarp, Harun Çakı, Yunus Emre Aykaç, Faruk Karçık, Murat Atmaca, Nevzat Aslan, Ömer Dengiz, İkram Çakar ve Halis Güngör yer aldı.

Denetim Kurulu asil listesinde Cafer Kanpolat, İbrahim Tektaş, Mehmet Selim Öğünmez yer alırken, yedek listede ise Kubilay Önay, Soner Halişoğlu ve Baran Ermin yer aldı.

Disiplin kurulu asil listesinde ise Özer Polater, Mehmet Kenan Bekleyen ve Osman Çiçekel yer alırken, yedek listede ise Ercan Dülger, Batuhan Özaltun ve Kadir Pilge yer aldı.

Dilek ve denetim bölümünde söz alan Önceki Başkan ve yeni yönetim kurulu üyesi Servet Yenitürk, iki dönemde yaptıkları çalışmaları anlattı.

"TÜM ALACAKLARIMDAN FERAGAT EDİYORUM"

Pandemi sürecinde önceki sezon altıncı sırada inen maçların iptal edildiğini, geçen sezon ise takıma play-off oynatmayı başardıklarını belirten Yenitürk, bu sezon ise ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Son iki süreçte özellikle ekonomik anlamda büyük sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Başkan Yenitürk, bu yıl istifa ettiklerini, yaklaşık üç hafta önce ise kulübün fesh olmaması için aday olduklarını belirtti.

Bu arada kulübün menfaati doğrultusunda çok sayıda görüşmeler yaptıklarını, siyasiler, Vanspor sevdalıları ve işadamları ile görüştüklerini ifade eden Yenitürk, güçlü yönetim oluşturmak için çabaladıklarını dile getirdi.

Vanspor'un kentte ve il dışında yaşayan tüm Vanlıların olduğunu söyleyen Yenitürk, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, önceki Milletvekili Burhan Kayatürk, mevcut milletvekili Osman Nuri Gülaçar, İşadamları Fettah Tamince, Fettah Yıldırım, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Türkerler Holding, Van TSO ve çok sayıda kişi ve kurum olmak üzere, takıma destek olan herkese teşekkür etti.

Yenitürk, başladığı gün gösterdiği samimiyeti bundan sonra da göstereceğini belirterek, tüm alacaklarından feragat ettiğini söyledi.

Yenitürk'ün bu sözü büyük alkış aldı.

Yenitürk'ten sonra söz alan Vanspor'un Yeni Başkanı Seyithan İzsiz, herkesin hizmetkârı olduğunu belirterek, Vanspor'un başarısı için bir yol haritası çizmeye çalışacaklarını dile getirdi.

İzsiz, bir yıl önce Servet Yenitürk'ün kendisini ziyaret ettiğini, o dönemde ekonomik sıkıntılar dolayısıyla yönetime girmediklerini belirterek, yeni süreçte ise bu şehrin takımının başarısı için kolları sıvadıklarını belirtti.

"GİRDAPTA OLAN BİR KULÜP VAR"

Yönetim asil ve yedekte 42 Van sevdalısının bulunduğunu anlatan Seyithan İzsiz, "İnşallah beklentileri karşılarız. Girdapta olan bir kulüp var. Ligin başlamasına iki hafta var, henüz hazır olmayan bir takım söz konusu. Eğer biz memleketimizle ilişkimizi koparmış olsaydık bugün burada olmazdık. Yönetimde bulunan arkadaşlarımızı 'Vanspor Vefa Grubu' olarak adlandırdık" dedi.

"AMACIMIZ YAKIN BİR ZAMANDA BU KULÜBÜ BORÇSUZ BİR DURUMA GETİRMEK"

Vanspor'un borç yüküne dikkat çeken İzsiz, "20 milyon bir borcun yanı sıra, yeni sezonda yaklaşık 10-15 milyon bir borç yükü olacak. Çeşitli gelirlerimizi de hesaba katarsak, yine borç yükünün ağırlığı ortada. Amacımız yakın bir zamanda bu kulübü borçsuz bir duruma getirmek. Ayrıca alt yapıya büyük bir önem vermeyi planlıyoruz. Tesislerimiz yetersiz. Bu sezon takımımız kamplara 1,5 ay gecikmeli başladı. Hemen teknik heyetle bir araya gelip, bize sunacakları raporlar neticesinde yeni adımlar atmaya gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

100 bin forma bastıracaklarını anlatan Seyithan İzsiz, bu formaların basılmasında emeği geçen İşadamı Abdulnasır Çetin'e teşekkür etti.

İzsiz, hizmetten başka hiçbir amaçlarının olmadığını ifade ederek, çalışmaları tek başına değil, birçok kesimle yapmayı düşündüklerini dile getirdi.

Kulübe sağlanacak tüm katkıları şeffaf şekilde ortaya koyacaklarını belirten İşadamı Seyithan İzsiz, basın mensupları ile en az ayda bir kez, bir araya gelmeye gayret edeceklerini söyledi.

Taraftarlardan da isteklerini dile getiren İzsiz, takımın yanında olmalarını arzuladıklarını belirtti.

İzsiz, olağan üstü genel kurula katılanlara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Olağan üstü genel kurul, seçilenlerin tebrik edilmesiyle sona erdi.

Başkan İzsiz, genel kurulun ardından basın mensupları ile bir araya geldi.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş- Salih Deniz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29