Vanspor'da, Feyat Kıyak dönemi…

Yeni sezonda TFF 2. Futbol Ligi Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Vanspor, yaptığı son olağanüstü kongre ile yeni yönetimini oluşturdu. Kırmızı siyahlı kulüpte Feyat Kıyak dönemi başladı.

Vanspor'da, Feyat Kıyak dönemi…

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye, Vanspor geçici Kulüp Başkanı Yavuz Kuşan, Vanspor Başkan Adayı Feyat Kıyak, VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Van Dernekler Federasyonu eski Başkanı Fevzi Donat, eski Asbaşkan Akın Dinçer, Vanlı sanatçı ve eski Vanspor temsilcisi Faruk Tuncel, delegeler ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından divan heyeti oluşturuldu. Divan heyet başkanlığına Fuat Yaşar Atan seçilirken, üyeliklere ise Servet Aktaş ve Emrah Borazan oy birliği ile seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden genel kurul, yönetim kurulu ve mali raporun okunması ve ibrasıyla sürdü. Bazı üyeler gelir gider ve denetim kurulu raporlarına itirazda bulundu.

KUŞAN: "VANSPOR'UN BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE YÖNETİLECEĞİNE İNANIYORUM"

Ardından kürsüye çıkan Vanspor geçici Kulüp Başkanı Yavuz Kuşan, "Biz göreve geçici olarak geldik ve nihayetinde buraya kadar geldik. Takımımız topladık ve gerekli çalışmaları yaptık. İnanıyorum ki yeni başkanımız yalnız kalmayacak. Önceki dönemde görev alan herkese de teşekkür ediyorum. Bundan böyle Vanspor'un birlik ve beraberlik içerisinde yönetileceğine inanıyorum. Kimse kimseyi karalamasın. Herkese bir birini kucaklasın. Bu saatten sonra Vanspor'luların yapacağı tek şey birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesidir. Her başlangıcın bir sonu vardır. Her yeninin mutlaka bir eskimesi vardır" dedi.

KANDAŞOĞLU: "VAN BUNU HAK ETMİYOR"

Daha sonra kürsüye çıkan VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu, "7 bin yıllık tarihi olan, 1 milyon 500 bine nüfus sahip olan Van'ın, tek profesyonel takımı olan Vanspor'da böyle bir kongrenin yapılmasını üzüntüyle karşılıyorum. Van bunu hak etmiyor. Bin ilin, bir firmanın, bir ailenin mutlaka bir patronu olmalıdır. Olmasa o firma, o aile de en kısa sürede dağılır. Vanspor'a yıllardır büyük emekler verdik. Herkes buna şahittir. 4-5 aydır Vanspor'un sorunu uluslararası bir soruna dönüştü. Vanlı iş adamları olarak Vanspor'un bu duruma düşmesine müsaade etmemeliyiz. Herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Vanspor'un bu sorunun böyle sürüncemede kalmasını kabullenemiyorum. Vanspor yönetimi kimseye danışmadan çekip gitti. Bu ekibin dağılmaması gerekiyordu. Van'ın bu haline çok üzülüyorum. Bugün İstanbul'dan çıkıp gelen, ekibini kuran ve Vanspor'a başkanlık olan Feyat Beyi ve ekibini kutluyorum. Ben konuşursam Van'da deprem olur. Vanspor'u seviyorum. Hiçbir beklentim yok. Bugüne kadar kazancımın %30'unu Vanspor'a harcadım. Vanspor için gerekirse dilenelim ama sahipsiz bırakmayalım" diye konuştu.

Kandaşoğlu'nun konuşması salondakiler tarafından büyük alkış aldı. Daha sonra yönetim ve denetim kurulu seçimlerine geçildi. Divan heyetine tek liste sunuldu.

Feyat Kıyak başkanlığında yeni yönetim, denetim ve disiplin kurulu asil ve yedek üyeleri tek liste halinde seçildi.

TUNCEL: VANSPOR SİYASET ÜSTÜ BİR KURUMDUR

Ardından Vanlı sanatçı ve eski Vanspor temsilcisi Faruk Tuncel çıktı. Vanspor'un geçmiş başarısı hakkında bilgi paylaştı. Vanspor'un siyaset üstü bir kurum olduğunu belirten Tuncel, Vanspor'un birleştirici güç olduğunu vurguladı.

DONAT: HERKES VANSPOR'A SAHİP ÇIKMAK ZORUNDADIR

Van Dernekler Federasyonu eski Başkanı Fevzi Donat ise, Vanspor'un herkesin ortak değeri olduğunu vurgulayarak, herkesin kırmızı-siyahlı takıma sahip çıkma mecburiyetinin olduğunu ifade etti. Herkesin bu topraklara vefa borcunun olduğunu söyleyen Donat, Vanspor'un son dönemlerde çok sancılı dönemler geçirdiğini sözlerine ekledi.

KIYAK: "VANSPOR ÇOK KÖKLÜ BİR KULÜPTÜR"

Son olarak kürsüye çıkan Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak ise, "Vanspor çok köklü bir kulüp. Bu kulüpte görev yapanlara, top koşturan futbolculara, mutfağında çalışan herkese teşekkür ediyorum. Kongremizin ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Bir iki dönemdir Vanspor'umuzun ciddi sıkıntıları var. Birbirimizin siyasi görüşüne saygı göstermediğimiz için bu sıkıntılar yaşanmıştır. Vanspor bizim için kıymetlidir. Bu kulübün asıl başkanları, bu memleketin iş adamları, bu ilin belediye başkanları, bu ilin kaymakamları, Van Ticaret ve Sanayi, Van Ticaret Borsası'dır. Buraya gelmeden Zahir Başkanla görüştüm ve destek talebinde bulundum. Oda bana 'sen olursun veya başkası olur bilemem ama ben Vanspor'a bu dönem için 500 bin TL destek veriyorum' dedi. Huzurunuzda kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Kongremize katılan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Feyat Kıyak'ın asil yönetiminde Özkan Kara, Veysel Ürüm, İsmail Ayaz, Fatih Sarp, Mehmet Kızıloğlu, Şahin Özant, Yasin Ertürk, Okan Çiftçi, Çetin Ebinç, Erol Temel, Harun Şevgin, Abdulcabbar Horoz, Vedat Dursun, Fatih Kaya, Mert Altaylı, Yalçın Laçin, Ahmet Hüseyin Koyuncu, Sıracettin Ünlü, Özgür İreç İlhan, Gökhan Hanoğlu yer aldı.

Yedek yönetimde ise, Hasan Kara, Vedat Dursun, Orhan Kızıloğlu, Zahit Bulut, Seyfettin Bayram, Ümit Teymur, Nihat Kartal, Sadrettin Köseoğlu, Nizamettin Kutul, İlyas Işıkçı, Yavuz Sağdinç, Serdar Kaya, Mazlum Sürme, Orhan Tolga, Bülent Kara, Ferit Şata, Musa Kaya, Metin Doğrul, Nurhan Dayan, Zeki Güneş ve Ergin Çiftçi yer aldı.

Denetim kurul asil Yılmaz Kılıç, Mehmet Yıldız ve Kurtuluş Ayaz'dan oluşurken, denetim kurulu yedekte ise Eray Çelik, Mehmet Naci Çiftçi ve Mert Öngün yer aldı.

Disiplin kurul asil Fırat Keskin, Sinan Taş ve Rıdvan Akman'dan oluşurken, yedek disiplin kurulunda ise Murat Kartal, Yunus Akman ve Serdar Selçuk yer aldı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz- Fehmi Tekdur

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2022, 08:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER