Vanspor'da adımlar şimdiden atılmalı

Temsilcimiz Vanspor geride kalan 13 haftalık maratonda umduğunu bulamadı. Şimdi yapılması gereken kalan son 6 haftayı az kayıpla atlatmak, ikinci devrenin çalışmalarına başlamaktır.

Vanspor'da adımlar şimdiden atılmalı

Ligin ikinci devresinde daha güçlü bir Vanspor için adımlar şimdiden atılmalı, yapılacak transferler banko oynayacak nokta transferler olmalıdır. Çünkü ligin ikinci devresinde oynanacak hiç bir maçın telafisi olmaz. O yüzden dikkatli olunmalı hatalı boş transferler yapılmamalı.

Ligde 13. Hafta karşılaşmaları geride kalırken, grupta lider bir kez daha değişti. Geçtiğimiz hafta yeniden liderlik koltuğuna oturan İskenderunspor bu hafta yaşadığı puan kaybıyla liderlik koltuğunu, haftayı galibiyetle kapatan Kocaelispor'a devretti.

Geride kalan 13 haftalık maratonda grupta lider 3 kez değişti. Önce İskenderun, ardından Karacabey ve son olarak da Kocaelispor liderlik koltuğuna oturan takımlar oldu.

İlk devre için kalan son 6 haftalık maratona baktığımızda puanların birbirine çok yakın olması nedeniyle liderlik yarışı devam edecek ve koltuk yeniden el değişecek gibi görünüyor.

Son 6 hafta liderlik yarışı gibi, play-off ve potada son sıralarda yer alan takımların maçları çetin mücadelelere sahne olacak gibi görünüyor. Takımlar fazla kayıp yaşamadan devreyi kapatmanın hesaplarını inceden inceye yapıyor.

Temsilcimiz Vanspor'un cephesine baktığımızda ne İstanbul'daki destek gecesinde ne de Kocaelispor maçında umduğunu bulamadan döndü. İstanbul'da yapılan destek gecesi sönük geçerken, bu kez gözler Kocaelispor maçına çevrilmişti. Bu maça umutlu giden takımımız Kocaelispor maçında iyi mücadele etmesine rağmen, sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Ligin 11. ve 12. Haftalarını galibiyetle kapatan ekibimiz Kocaelispor mağlubiyetiyle 8. sıradan 11. sıraya kadar geriledi. Geride kalan 13 haftalık maratonda 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan ekibimiz, 22 puan kaybı yaşarken, hanesine 17 puan yazdırabildi.

13 haftalık maratonda alınan 17 puan yeterli mi? Tabi ki yeterli değil. Çünkü şampiyonluğa oynayan bir takımdık. Gelinen nokta itibariyle lider ve play-off potasındaki takımlarla aradaki puan farkı açılmış, orta sıralarda bir aşağı, bir yukarı gidip geliyoruz.

Sezon başından bu yana bir türlü istikrar yakalanamadı. Artık tek beklenti kalan son 6 haftalık maratonu az kayıpla atlatmak, devre arasında yapılacak transferlerle yeniden şaha kalmaktır. Temennimiz ligin ilk devresinde yapılan hatalı ve yanlış transferlerin 2. transfer döneminde tekrarlanmamasıdır.

Yönetimin bu çerçevede şimdiden bu çalışmaları başlatması, takımda banko oynayacak nokta transferlere yoğunlaşması önemlidir. Çünkü ligin ikinci devresinde oynanacak hiç bir maçın telafisi olmayacağı için, liderlik, play-off'a ve kümede kalma mücadeleleri daha zorlu ve kıran kırana geçecektir.

O açıdan bunu göz önünde bulundurarak şimdiden atılacak adımlar takıma fayda sağlar. Grupta 17 puanla 11. sırada yer alan ekibimiz, ligin 14. Haftasında 12 puanlı Kırşehirspor'u konuk edecek.

3 puana şiddetle ihtiyacı olan 2 takımın mücadelesinde takımımızın 3 puanla sahadan ayrılacağına inanıyor, takımımıza başarılar diliyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER