VANSPOR BORÇ BATAĞINDA

TFF 2. Lig'de mücadele eden Vanspor'da olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Tek liste halinde gidilen seçimde Feyat Kıyak yeniden başkan seçilirken, 2022-2023 futbol sezonunda Vanspor'un toplam gelirinin 33 milyondan fazla olmasına rağmen, borcunun 30 milyona yakın olduğu belirtildi. Vanspor'u yaklaşık olarak 12 milyon TL borçla alan mevcut yönetim, 2022-2023 futbol sezonundaki harcamalarla birlikte borcu 29 milyon 242 bin 955 TL'ye çıkardı.

VANSPOR BORÇ BATAĞINDA

Kongrede 2022-2023 futbol sezonunda Belvan tarafından Vanspor'a 3 milyon 500 bin TL, Exanpay tarafından 1 milyon 78 bin 390 TL sponsorluk bedeli, TFF ve Spor Toto'dan 1 milyon 771 bin 228 TL, yönetici ve üçüncü şahıslar tarafından 9 milyon 848 bin 860 TL, Van Valisi Ozan Balcı'nın girişimleri ile yönetici ve iş adamları tarafından 11 milyon 867 bin 510 TL, yayın, bilet ve maç hasılatından 4 milyon 644 bin 341 TL, store mağazasından ise 350 bin 476 TL ile toplam 33 milyon 63 bin 347 TL gelir elde edildiği açıklandı.

2022-2023 futbol sezonunda 242 bin 649 TL SGK ve vergi ödemeleri, 275 bin 720 TL spor malzemesi, 753 bin TL gıda ödemeleri, 2 milyon 923 bin 85 TL seyahat ve konaklama giderleri, 19 milyon 382 bin 750 TL transfer, maaş, avans ve prim giderleri, 2 milyon 10 bin 929 TL mahkeme, noter işlemleri ve icra dosyaları giderleri, 455 bin 599 TL diğer çeşitli giderler, 555 bin güvenlik hizmetleri giderleri, 216 bin 200 TL sağlık hizmetleri, 203 bin 169 TL lige katılma ve lisans işlemleri, 3 bin 267 TL EFT ve havale işlemleri, 89 bin 500 TL alt yapı giderleri, 5 milyon 550 bin 450 TL borç iade, 113 bin 620 TL taraftar grubu deplasman giderleri, 246 bin 880 TL tutanak altına alınan elden piyasa ödemeleri yapılırken, 41 bin 529 bin TL ise banka hesabında bulunan miktar olduğu açıklandı.

Kongrede toplam gelir 33 milyon 63 bin 346 TL olarak açıklanırken, toplam giderin ise aynı rakamda olduğu görüldü.

VANSPOR'UN TOPLAM BORCU 30 MİLYONA DAYANDI

Kongrede gelir gider raporları okunurken, Vanspor'un borcu ise okunmadı. Kongrede ekrana yansıyan tabloda Vanspor'un borcunun 29 milyon 242 bin 955 TL olduğu görüldü. Vanspor'un geçmiş ve cari dönem futbolcu alacakları 9 milyon 416 bin 185 TL, piyasa borçları 3 milyon 284 bin 509 TL, personel alacakları 877 bin 83 TL, SGK geçmiş dönem yapılandırılmış borç 4 milyon 320 bin 82 TL, SGK cari dönem borcu 829 bin 701 bin 59 TL, SGK idari para cezaları mahkemesi devam eden 2 milyon 361 bin 697 TL, vergi ve yapılandırma 905 bin 287 TL, 12.06.2013 tarihi itibariyle kulübe 7 milyon 248 bin 410 TL ise borç para verildiği görüldü.

Feyat Kıyak ve yönetimi 33 milyon 63 bin 346 TL nakit para harcamanın yanı sıra, 2022-2023 futbol sezonunda kulübü 14 milyon 691 bin 144 TL borçlandırdığı görüldü.

2022-2023 futbol sezonunda ligi 74 puanla beşinci sırada tamamlayan Vanspor'da olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Elit World Otelde saat 18.00'de yapılması planlanan fakat bir saat gecikmeli başlayan kongrede Vanspor'un yeni yönetimi belli oldu.

Elite World Otelde gerçekleşen Vanspor olağan genel kongresine Kongreye Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı İmadettin Çiçek, Vanspor Kulüp üyeleri, taraftarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

DİVAN BAŞKANI İSTANBUL'DAN…

Kongre İstanbul'dan getirilen Tuncer Dağ başkanlığında divan heyetinin belirlenmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam edildi. Kongrede yönetim kurulu raporu, mali rapor, denetim kurulu raporları okunurken, iktisadi işletme açılması, kulüp adına gayrimenkul alımı ve federasyonlar konusunda üyelikle ilgili yeni yönetime oy birliği ile yetki verildi.

KIYAK: "BU KULÜBÜ SAHİPSİZ BIRAKIP KAÇMADIK"

Kongre öncesi ve sonrası açıklamalarda bulunan Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak, "Bizler 10 ay önce Vanspor'u boş salonlarda devraldık. Fakat bugün dolu bir salonda sizlerin önüne çıkmaktan onur ve şeref duyuyoruz. Bizlerin bu camiayı 10 ay önce ne şartlar altında alıp, bu yükü sırtlayıp, bugün bu şehre play-off'u nasıl yaşattığımızı herkes çok iyi biliyor. Bizler bu süreçleri yaşarken, bu şehre play-off'u yaşatırken, bu yönetimde bizimle yer alan ve emek veren, bu şehre katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan Vali Ozan Balcı'ya, Zahir Kandaşoğlu'na teşekkür ediyorum. Kongre kararı alırken, bazı kişiler bizi eleştirmeye başladı. Biz her zaman eleştiriye açığız. Eleştiriye açık olmalıyız ki, başarılı olabilelim. Ama sizler bizleri eleştirirken, elinizi vicdanınıza koymalısınız. Bu kulübü sahipsiz bırakıp kaçmadık ve bu şehre play-off'u yaşattık. Herkes bizi sevmek zorunda değil. Bu şehrin birliği için, bu şehrin gençleri için, bu şehrin camiası için gelin birlik ve beraberlik içinde olalım. Birbirimizi sevmeyebiliriz ama bu armayı sevelim, Vanspor'u sevelim. Bu camia neyi hak ediyorsa, birlik ve beraberlik içerisinde bu şehre bunu yaşatalım. Bu kulübe ciddi destekleri olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

"NASIL BİR SORUMLULUK ALDIĞIMIZIN FARKINDAYIZ"

Veysel Ürüm'ün yönetimde yer almamasının başka yerlere çekilmesini doğru bulmadığını belirten Kıyak, "Veysel Ürüm ile kardeşlik hukukumuz devam ediyor. Onun dünkü Van sevdası neyse, bugün de odur. Birilerinin Veysel Ürüm'ün yönetimde yer almamasını başka yerlere çekmesini doğru bulmuyorum. Bu kulübü devralırken, doğalgaz parasıyla eleştirildik. Kaçıp gideceğimizi, siyaset için geldiğimizi, reklam için geldiğimizi söylediler. Bugün yine buradayız. Bugün yine bu kulübe aslanlar gibi sahip çıkıyoruz. Yeni bir transfer sezonuna girdik. Basın mensupları bu ilin aynasıdır. Sizler bu camianın aynasısınız. Bizleri eleştirin. Yönetimi eleştirin ama bu kulübü eleştirmeyin. Çünkü sizler bu kulübü eleştirdiğiniz sürece, ahkâm kestiğiniz sürece o ayna buharlaşıyor, biz transfer yapamıyoruz. Bunlar doğru değil. Bu 10 aylık süreç içerisinde kimi üzdüysek, kırdıysak bu şehir için, bu takım için kırdık ve üzdük. Bugün bu göreve yeniden layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum. Bu alınan karar özelde Van'ımıza, genelde de spor camiamıza hayırlı, uğurlu olsun. Ne zaman zora girsek bir bahanemiz oluyordu. Liglerin başlamasına 20 gün kalmıştı, takımı yeni devir almıştık, paramız yoktu gibi ciddi sorunlar vardı. Bu sezon bunu yaşamamak adına kongremizi bu yıl erken yaptık. Nasıl bir sorumluluk aldığımızın farkındayız. Bu camianın, bu şehrin bir üst lig beklentisinin olduğunun da farkındayız. Kendimize inancımız tamdır. Bu ilin yetkililerinden umudumu kesmedim. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte birlik ve beraberlik içerisinde tek hedefimiz olan bir üst ligdir " diye konuştu.

"ALAGÖZ VANSPOR OLARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

Alagöz Firmasıyla isim sponsorluğu konusunda anlaşma sağladıklarını belirten Kıyak, "Bu şehrin fitnesi, fesadı olmadık. Oy kullandığımız partiyi de hiçbir zaman inkâr etmedik. Buradaki hiçbir insanı kandırmadık. Bu şehre gelirken futbolu iyi bilen bir kulüp başkanı değilim ama AK Parti seçmeniyim dedim. Beni sevecekseniz böyle sevin. Öyle de sevdiniz. Benim de sizden tek isteğim bizi bu memleketin fitnesi, fesadı yapmayın. Bilindiği gibi seçim sürecinden önce Sayın Cumhurbaşkanımız Van'a gelmişti. Bu şehrin bir stadyuma ihtiyacının olduğunu kendilerine ilettim. Kendiside üç defa söz vererek Vanspor'a bu yıl bir stadyum yapacaklarını söylediler. Bundan sonraki süreçte yeni seçilen milletvekillerimizle birlikte stadyum çalışması yapacağız. Bunun yanında son birkaç gündür Alagöz Firmasıyla sponsorlukla alakalı konuşulan bir durum var. Iğdır Kulüp Başkanımız ve Iğdır Milletvekilimiz Sayın Cangöz Alagöz'ün Van'a ve Vanspor'a olan sevdasını biliyorum. Bundan sonraki süreçte nasip olursa bizler Bitexen Vanspor olarak değil, Alagöz Vanspor olarak yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

KANDAŞOĞLU: "VANSPOR VAN'IN GELECEĞİDİR"

Son olarak kongrede söz alan Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, "Yeni seçilen yönetime başarılar diliyorum. Vanspor'a değer verdikleri için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bin yıllık tarihi olan, birçok medeniyete başkentlik yapmış bir ilin, bölgenin cazibe merkezi olan Van bugün bunu hak etmemiş, Vanspor Van'ın önemli değerlerindendir ama maalesef bir milyondan fazla nüfusu olan Van bugün Vanspor'a sahip çıkmamıştır. Gönül isterdi bugün burada en az 4 liste yarışsaydı. Herkes Z kuşağına şans verin, gençlerin önünü açın diyorlar. Kardeşim onların elinden tutan mı var? Bugün kongreye gelip 3 tane ayrı ayrı listeyle yarışıp Vanspor'a sahip çıksaydılar. Vanspor'u neden seviyorum biliyor musunuz? Bakın Vanspor'u şahıslar için sevmiyorum. Ben Vanspor'u Van'ın kimliği olduğu için, Van'ın bir değeri olduğu için seviyorum. Her zaman Vanspor'un yanındayım. Vanspor'u gönülden seviyorum. Rahatsızlığımdan dolayı rahat konuşamıyorum. Hepinizden özür dilerim. Bakın bugün Feyat Kıyak'tan başka aday çıkmadı. Soruyorum, neden Vanspor'a sahip çıkmıyorsunuz? Van'dan onlarca kişi gidip siyasi partilerde milletvekili aday adayı olup 50 bin lira verdiler. Bu ilin geleceği için aday adayı olmadınız mı? Milletvekili aday adayları nerdesiniz? Konu Vanspor olunca neden görmemezlikten geliyorsunuz. Kimse Vanspor üzerinden siyaset, milliyetçilik yapamaz. Vanspor Van'ın geleceğidir. Allah rızası için hepimiz Vanspor'a sahip çıkalım. Tabi ki yanlışların karşısında duracağız. Yanlış yapılan işlere izin vermeyeceğiz ama herkesten ricam Vanspor için hep birlikte elimizi değil gövdemizi taşın altına koyalım" dedi.

YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU

Tek liste ile gidilen seçimde, Feyat Kıyak yeniden başkan olurken, Erol Temel, İsmail Ayaz, Nazım Akyüz, Halil Pektaş, Nizamettin Kutur, Gökhan Durmaz, Bülent Çiftçi, Onur Yıldırım, Mehmet Naci Çiftçi, Gökhan Bayramoğlu, Bahattin Kıyak, Gökhan Hanoğlu, Vedat Dursun, Fehim Güney, Murat Antika ve Uğur Tunçdemir ise yönetim kurulunda yer alan isimler olurken, yedek yönetim kurulunda ise Necatin Demir, Orhan Tolga, Zahit Bulut, Fikret Beler, Adil Kıyak, Nihat Kartal, Fuat Özdağ, Semih Tan, Ruknettin Bildirici, Ersin Temel, İlyas Işıkçı, Murat Tuncay, Metin Tunçdemir, Emre Kaçmaz, Kenan Fidan yer aldı.

Denetim kurulu asil üyeleri Mehmet Yıldız, Yılmaz Kılıç, Kurtuluş Ayaz olurken, denetim kurulu yedek üyeleri ise Emrah Dağ, Mustafa Kaya, İbrahim Enterili oldu.

Disiplin kurulu asil üyeleri Gürgin Kant, Ömer Faruk Hanoğlu, Sadık Haşimoğlu olarak seçilirken, disiplin kurulu yedek üyeleri Fatih Tuncer, Gökhan Ergenç, Celal Yavuzer'den oluştu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2023, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER