Vanspor, Ankaraspor maçının detayları…

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, ligin güçlü takımlarından Ankaraspor'la Van'da karşılaştı. Hamza ve Furkan'ın golleriyle iki kez öne geçen Vanspor, Recep ve Murat'ın gollerine engel olamayarak sahada 2-2 beraberlikle ayrıldı. Kırmızı siyahlı ekip 26 puanla onuncu sırada yer aldı.

Vanspor, Ankaraspor maçının detayları…

Son haftalarda istediği sonucu elde edemeyen Vanspor, ligin on altıncı hafta maçında Ankaraspor ile karşı karşıya geldi.

Van ekibi, Ankaraspor karşısında iki kez üstünlük golü bulmasına rağmen, konuk takımın gollerine engel olamayarak sahadan 1 puanla ayrıldı.

Önceki hafta lig mücadelesinde deplasmanda Somaspor'a 2-0 mağlup olan, hafta içerisinde ise Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme turu maçında Süper Lig takımı İttifak Holding Konyaspor'a 3-1 yenilen Vanspor, ligin on altıncı hafta maçında sahasında konuk ettiği Başkent temsilcisi Ankaraspor ile 2-2 berabere kaldı.

Son haftalarda puan kayıpları ile ciddi kan kaybı yaşayan Vanspor, aldığı bu beraberlikle puanını 26'ya çıkardı ve onuncu sıradaki yerinde kaldı. Rakip Ankaraspor da puanını 26'ya çıkardı ve sekizinci sıradaki yerini korudu.

Vanspor, Turgay Karatekin teknik sorumluluğunda sahaya; Aydın Bağ, İlyas Ekiz, Barış Gök, Mete Yıldız, İsmet Kavuştu, Oktay Aydin, Furkan Polat, Fatih Somuncu, Kubilay Akyüz, Emrah Tacir ve Hamza Küçükköylü onbiri ile çıktı.

Ankaraspor ise Özcan Kızıltan teknik sorumluluğunda sahaya; Metin Erol, Gökhan Kurumuş, Recep Yemişçi, Kadir Yazıcı, Alaettin Batuhan Tur, Oğuzhan Efe Yılmaz, Furkan Çil, Erdal Öztürk, Şahin Fıstıkçı, Erdem Çetinkaya ve Murat Yılmaz onbiri ile çıktı.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda saat 13.00'te başlayan mücadeleyi Enes Kanpara, Yunus Doğan, Bedirhan Soydemir ve Metin Ateş hakem dörtlüsü yönetti.

İLK YARIDA KARŞILIKLI GOLLER…

Karşılaşmaya konuk takım başladı.

İlk haftalardaki maçlara oranla, taraftar sayısının az olduğu görüldü.

Vanspor 8. dakikada öne geçti.

Oktay'ın pası ile bir anda savunma arkasına sarkan Hamza Küçükköylü, ayak içi ile kalecinin solundan topu ağlara yolladı:1-0

Vanspor'un golü ile taraftarlar da desteğini artırdı.

15. dakikada gelişen Ankaraspor atağı faulle durduruldu. Hakem serbest vuruş kararı verdi. Kullanılan serbest vuruşunda savunma oyuncuları topu uzaklaştırdı.

20. dakikada Vanspor Furkan ile serbest vuruş kullandı. Kaleciye faul olduğu gerekçesiyle hakem atağın gelişmesini önledi.

27. dakikada Ankaraspor atağında Murat Yılmaz ceza alanı içinde dönerek vurdu, kaleci Aydın gole izin vermedi.

35. dakikada Vanspor'un geliştirdiği atakta, Hamza, Emrah'ı kaçırmak istedi, savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

36. dakikada Ankaraspor'un kullandığı köşe vuruşunda, karabolde kalan topu Hamza bir kez daha kornere çeldi.

37. dakikada Ankaraspor eşitliği sağladı. Kullanılan korner atışında ceza sahası içinde savunma topu uzaklaştıramadı, Recep karambolde kalan topu ağlara yolladı:1-1

41. dakikada konuk takımın atağında Şahin sırtı dönük şekilde yarım vole bir vuruş denedi, top üstten auta gitti.

45. dakikada konuk takım net bir golden yararlanamadı. Erdal sağdan ortaladı, Murat ceza sahası içinde uygun pozisyonda vuruşunu yaptı, Aydın son anda golü önledi.

Hakem ilk yarının bitimi için iki dakika uzatma gösterdi.

Maçın ilk yarısı, iki takımın attığı birer gol ile berabere sona erdi.

VANSPOR ATTI ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KORUYAMADI

İkinci yarıya Vanspor değişiklikle başladı. İlyas yerini Kerem'e bıraktı.

48. dakikada Oğuzhan uzaktan kaleyi yokladı, top üstten auta gitti.

58. dakikada Vanspor'da, Emrah Tacir ve Fatih Somuncu oyundan alındı. Sedat Komi ve Selim Kayacı oyuna dahil oldu.

59. dakikada Vanspor ikinci golü buldu.

Gelişen atakta Hamza ceza alanı dışında vuruşunu yaptı, dönen topu takip eden Furkan Polat fileleri havalandırdı:2-1

64. dakikada konuk takımdan Erdal yerini eski Vanspor'lu Sedat Cengiz'e bırakırken, Oğuzhan ise yerini Barış Zeren'e bıraktı.

63. dakikada konuk takımdan Erdem sarı kart gördü.

67. dakikada Ankaraspor'da Furkan sarı kart gördü.

68. dakikada Ankaraspor atağında hakem serbest vuruş kararı verdi. Serbest vuruşu Sedat Cengiz kullandı. Savunma topu uzaklaştırdı.

72. dakikada Ankaraspor eşitliği sağladı.

Sedat Cengiz korneri kullandı, savunma uzaklaştıramadı, top kafalardan sekti, uzak kale dibinde Murat kafa ile dokundu ve takımına beraberliği getiren golü attı: 2-2

76. Dakikada Ankaraspor atağında Vanspor kalecisi Aydın net bir gol çıkardı. Sedat Cengiz pasını çıkardı, Erdal ortaladı, Erdem kaleci ile karşı karşıya kaldı, ama kaleci Aydın son anda golü önledi.

77. dakikada Ankaraspor'da Erdem yerini Mert Sinan Pekesen'e bıraktı.

79. dakikada konuk takımdan Recep sarı kart gördü.

80. dakikada kırmızı siyahlı takımda Kubilay ve Furkan Polat oyundan alındı, yerlerine Baran ve Şirin Soydan oyuna dahil oldu.

85. dakikada Vanspor Teknik Direktörü Turgay Karatekin, kendine ayrılan alanı geçtiği ve itirazlarını sürdürdüğü için, dördüncü hakemin de uyarısı ile kırmızı kart gördü.

87. dakikada konuk takımdan Furkan yerini Semih'e bıraktı.

90. dakikada Vanspor'da Oktay sarı kart gördü.

Hakem maçın bitimi için 5 dakika uzatma gösterdi.

İkinci uzatma dakikası Ankaraspor Sedat Cengiz ile serbest vuruş kullandı. Sedat orta açtı, hakem ofsayt düdüğü çaldı.

Son uzatma dakikasında Vanspor'da Mete ve Hakan sarı kart gördü.

Tartışma ve gerginlik uzatınca hakem Ankaraspor'dan Recep ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Aynı dakikada Vanspor'lu İsmet de sarı kart gördü.

Maçta başka pozisyon olmadı ve iki takım da sahadan 2-2 eşitlikle ayrıldı.

Maç bitiminde, taraftarlar Hamza ve Barış'a sevgi gösterisinde bulunurken, maçın ardından polis mensuplarının bir taraftarı gözaltına alması sırasında, kısa süreli gerginlik yaşandı.

SAKARYASPOR, MAÇ EKSİĞİNE RAĞMEN LİDER…

Bugün deplasmanda Turgutluspor ile karşılaşacak olan Sakaryaspor maç eksiğine rağmen 35 puanla liderlik koltuğunu bırakmadı. Deplasmanda Bodrumspor ile 1-1 berabere kalan ve puanını 34'e çıkaran Hekimoğlu Trabzonspor ise 34 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.

3-0 öne geçtiği maçta Afjet Afyonspor'a 4-3 mağlup olan Sivas Belediyespor, 30 puan ve +19 averajla üçüncü sıradaki yerinde kalırken, Bayburt Özel İdarespor ise sahasında konuk ettiği Adıyaman FK'yı 2-1 mağlup ederek 30 puan ve +8 averajla dördüncü sıraya yükseldi.

Sahasında Sivas Belediyespor'u 4-3 mağlup eden ve puanını 28 çıkaran Afjet Afyonspor 28 puan ve +15 averajla beşinci sıraya yükselirken, deplasmanda İnegölspor'a 1-0 mağlup olan Çorum FK ise 28 puan ve +13 averajla altıncı sıraya geriledi.

Sahasında Hekimoğlu Trabzonspor ise 1-1 berabere kalan Bodrumspor 27 puanla yedinci sıraya gerilerken, Vanspor ile 2-2 berabere kalan Ankaraspor ise 26 puan ve +10 averajla sekizinci sıradaki yerini korudu.

Deplasmanda karşılaştığı Etimesgut Belediyespor ile 2-2 berabere kalan ve puanını 26 çıkaran Somaspor +5 averajla dokuzuncu sıradaki yerinde kalırken, Ankaraspor ile 2-2 berabere kalan Vanspor ise 26 puan ve 0 averajla onuncu sıradaki yerinde kaldı.

Deplasmanda Çorum FK'yı 1-0 mağlup eden ve puanını 24'e çıkaran İnegölspor on birinci sıradaki yerini korurken, sahasında konuk ettiği Ergene Velimeşespor'u 3-0 mağlup eden Serik Belediyespor ise 23 puanla on ikinci sıradaki yerinde kaldı.

Sahasında Somaspor ile 2-2 berabere kalan Etimesgut Belediyespor 20 puanla on üçüncü sıradaki yerinde kalırken, deplasmanda karşılaştığı Kahramanmaraşspor'a 4-0 mağlup olan Diyarbekirspor ise 18 puanla on dördüncü sıradaki yerinde kaldı.

17 puanla on beşinci sırada yer alan Turgutluspor bugün sahasında Sakaryaspor'u konuk ederken, sahasında konuk ettiği Niğde Anadolu FK'yı 2-0 mağlup eden Sarıyer ise 15 puanla on altıncı sıradaki yerinde kaldı.

Deplasmanda Serik Belediyespor'a 3-0 mağlup olan Ergene Velişemespor 11 puanla on yedinci sıradaki yerinde kalırken, Bayburt'a 2-1 mağlup olan Adıyaman FK ise 10 puanla on sekizinci sırada yer aldı.

Ligde ikinci kez galip ve sahasında konuk ettiği Diyarbekirspor'u 4-0'la geçen Kahramanmaraşspor 6 puanla on dokuzuncu sıraya yükselirken, Sarıyer'e 2-0 mağlup olan Niğde Anadolu ise 5 puanda kalarak, grubun son sırasına geriledi.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş- Salih Deniz

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2021, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER