Vanspor'a galibiyet serisi şart

Ligin 11. Haftasında Kastamonuspor deplasmanına giden Vanspor, zor da olsa 1 golle altın değerinde 3 puanı alarak Van'a döndü. Kastamonuspor deplasmanından alınan 3 puanla haftalar sonra galibiyetle tanışan ekibimiz, puanını 14'e çıkartarak 10. sıraya çıkmış oldu.

Vanspor'a galibiyet serisi şart

Biz de bu galibiyetten dolayı takımımızı tebrik ediyoruz. Temennimiz bu galibiyetin güzel bir çıkışın başlangıcı olmasıdır. Zaten hedefe gitmenin yolu da bir galibiyet serisinin yakalanmasına bağlıdır.

Ligde 11. haftayı geride bırakırken, ligin ilk devresinin bitimine ise 8 haftalık bir maraton kaldı. 11. hafta maçları sonunda lider yine değişmedi. Geçen hafta liderlik koltuğu devralan Karacabeyspor, bu haftayı da galibiyetle kapatarak liderliğini averajla sürdürdü.

Grubumuzda üst sıralara baktığımızda çok da kopma yok. Bunun da ligin ilk devresinin sonuna kadar devam edeceği görülmektedir. Çünkü geride 11 hafta kalmasına rağmen kopma yok puanlar birbirine çok yakın.

Özellikle zirvede yer alan takımlar, zirveden kopmamak ve ellerindeki avantajı ilk devrenin sonuna kadar sürdürebilmek için maçlarını kazanmaya devam ediyorlar. Bir de kopmanın olmaması sayesinde ise taraftarlar da daha heyecanlı maçları izleme imkanı buluyor.

Temsilcimiz Vanspor'un cephesine baktığımızda Kastamonuspor deplasmanından alınan galibiyetin sevinci var. Haftalardır galibiyet yüzü görmeyen son olarak da Ziraat Türkiye Kupası'na veda eden ekibimizin gidişatı çok eleştiriliyordu.

Kastamonu'da alınan galibiyet az da olsa eleştirilerin önüne geçmiş oldu. Bu galibiyet ayrıca yeni teknik kadronun da ilk galibiyeti oldu. Bu galibiyetle puanını 14'de çıkaran ekibimiz 13. sıradan yukarıya çıkarak 10. sıraya yerleşmiş oldu.

Liderle aramızda 11 puanlık bir fark bulunurken, play-off potasındaki takımlarla ise aradaki fark bunun yarısı gibi görünüyor. 3 puanlık sistemde bu farklar kapanmayacak farklar değil. Yeter ki tutarlı ve istikrarlı bir çıkış elde edilsin.

Temennimiz Kastamonuspor galibiyeti istikrarlı bir çıkışın başlangıcı olmasıdır. Şimdi önümüzde zorlu Ankara Demirspor karşılaşma var. Gerçekten de zor bir maç. Ekibimizin bu maçı galibiyetle tamamlaması demek yeni bir sayfanın yeni bir kapının ve istikrarın başlanması demektir.

Takımın özellikle bu maça iyi hazırlanması ve adapte olması önemlidir. Çünkü rakip zorlu bir rakiptir. Ama rakip zorlu da olsa taraftarlarımızın da desteğiyle bu maçı da galibiyetle kapatıp, yolumuza devam edeceğimize inanıyorum. O açıdan böylesi zorlu süreci ve böylesi kritik maçı başarıyla atlatmanın yolu birlik ve beraberlikten geçer.

Bu süreçte yapılması gereken, geride kalan 11 haftalık maratonu bir tarafa bırakarak kenetlenmeli, takıma moral vermeli ve takıma sahip çıkılmalıdır. Belki kaybedilmemesi gereken çok puanlar kaybettik. Ama hiçbir şeyde bitmiş değil.

İlk devre için kalan 8 haftalık maratonda ve 3 puanlık sistemle dengeleri değiştirebiliriz. Şimdiden Pazar günü oynayacağımız Ankara Demirspor maçında takımımıza başarılar diliyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER