Vanspor 7 maçta son saniyelerde güldü

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, Pazar günü deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştü maçta 90+3. dakikada Sinan Kurumuş, 90+6. dakikada ise Metincan Cici'nin ayağından bulduğu golle rakibini 2-1 mağlup etti. Van temsilcisi bu sezon oynadığı maçların yedisinde uzatma dakikalarında bulduğu gollerle rakiplerinden puan ve puanlar kopardı.

Vanspor 7 maçta son saniyelerde güldü

Bu sezon oynadığı maçlarda özellikle uzatma dakikalarında goller bulan Vanspor, bu şansını Zonguldak Kömürspor karşısında da sürdürdü. Herkes maçın Zonguldak Kömürspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona ereceğini beklerken, 90+3. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Sinan Kurumuş, takımının beraberlik golünü kaydetti.

Uzatma dakikalarının son saniyelerinde sahneye çıkan Metincan Cici ise rakiplerini tek tek çalımlayarak topu Berke'nin önüne bıraktı. Berke'nin vuruşunda savunmadan dönen top Metincan'ın önünde kaldı. Metincan gelişine güzel bir vuruşla fileleri havalandırdı ve takımına galibiyeti getiren golü kaydetti.

Metican Cici'nin kaydettiği gole sonrası, Zonguldak Kömürspor futbolcuları yıkılırken, Vanspor'lu futbolcular ise büyük bir sevinç yaşadı. Kırmızı- Siyahlı takım, Zonguldak Kömürspor maçıyla birlikte bu sezon 7 maçta uzatmalarda puan kopardı.

İkinci devrenin ilk maçında sahasında konuk ettiği Bucaspor 1928'i mağlup ederek lige galibiyetle başlayan Vanspor, akabinde oynadığı Adıyaman FK ve Serik Belediyespor maçlarından da galibiyetle ayrılarak 3'te 3 yapmayı başarmıştı.

23. Haftada deplasmanda karşılaştığı ve 2-0 geriye düştüğü maçta 90+3 ve 90+7. dakikalarda bulduğu gollerle Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 2-2 berabere kalan Ümit Bozkurt'un öğrencileri, 24. Hafta maçında ise sahasında konuk ettiği Kırklarelispor'u ise Harun Kavaklıdere ve Sinan Kurumuş'un ayağından bulduğu gollerle 2-0 mağlup etmesini bilmişti.

Ligin 25. Hafta maçında deplasmanda Zonguldak Kömürspor ile karşı karşıya gelen ve 1-0 geriye düştüğü maçta, oyunu elden bırakmayan Vanspor, yine uzatma dakikalarında bulduğu gollerle sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

Bu sezon ligin 6. Haftasında sahasında karşılaştığı Zonguldak Kömürspor'u yine 90+6. Dakikada Furkan Saki'nin ayağından bulduğu golle 1-0 mağlup eden Van temsilcisi, ikinci devrinin ikinci maçında da uzatma dakikalarında Sinan ve Metican ile bulduğu gollerle galip geldi.

Ligin 10. Haftasında karşılaştığı Diyarbekirspor karşısında 67. dakikada Bertuğ'un golüyle 1-0 öne geçen Vanspor, 87. dakikada kalesinde beraberlik golünü gördü. Bu golden sonra ataklarını sıklaştıran Van temsilcisinde, Muhammed Ali Doğan, 90+1. dakikada takımına galibiyeti getiren golü kaydetmişti.

14. hafta maçında Ankaraspor ile karşı karşıya gelen ve 63. dakikada Muhammed Ali Doğan'ın kaydettiği golle 1-0 öne geçen Vanspor, 77 ve 87. dakikalarda kalesinde gördüğü gollerle 2-1 yenik duruma düştü. Herkes maçın bu skorla biteceğini beklerken, yine 90+7. dakikada sahneye çıkan Hasan Bilal takımına 1 puanı getiren golü kaydetti.

15. hafta maçında Van'da oynana karşılaşmada 66. dakikada Hasan Bilal'in golüyle 1-0 öne geçen Kırmızı- Siyahlı takım, 80. dakikada kalesinde beraberlik golünü gördü. Yine 90+2. dakikada Mehmet Can Davarcıoğlu'nun golüyle 2-1 öne geçen Van temsilcisi, bu kez 90+6. dakikada kalesinde gördüğü beraberlik golüyle sahadan 1 puanla ayrıldı.

Ligin 20. Haftasında sahasında konuk ettiği Bucaspor karşısında pozisyon bulmakta sıkıntılar yaşayan Vanspor, 89. dakikada Harun Kavaklıdere'ni kaydettiği golle sahadan 1-0 galip ayrılan taraf oldu.

23. Hafta maçında deplasmanda karşılaştığı ve 2-0 geriye düştü maçta, Sinan Kurumuş'un 90+3, Furkan Saki'nin ise 90+7. Dakikada kaydettiği golle 2-2 berabere kalan Van temsilcisi, bu deplasmandan da 1 puanı son saniyelerde kurtardı.

Son olarak Pazar günü deplasmanda Zonguldak Kömürspor ile karşı karşıya gelen Vanspor, 1-0 geriye düştüğü maçta, 90+3. dakikada Sinan Kurumuş, 90+6. dakikada ise Metincan Cici'nin kaydettiği golle rakibini 2-1 mağlup etti.

Van temsilcisi böylelikle bu sezon oynadığı 24 maçın yedisinde son saniyelerde bulduğu gollerle sahadan puan veya puanlarla ayrıldı.

LİDER EROKSPOR ÇIKIŞINI SÜRDÜRDÜ

Vanspor'un grubunda oynanan diğer maçlarda, sahasında konuk ettiği Afyonspor Kulübü'nü 4-0 mağlup eden Esenler Erokspor, 56 puanla liderliğini sürdürürken, 3 puanı son saniyelerde koparan Vanspor ise, 50 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.

Konuk ettiği Diyarbekirspor'u 3-1 mağlup eden 1461 Trabzon FK, 48 puanla üçüncü sıradaki yerinde kalırken, deplasmanda karşılaştığı Kırklarelispor'a 1-0 mağlup olan Yeni Mersin İdmanyurdu ise, 46 puanla dördüncü sıradaki yerinde kaldı.

Konuk ettiği Altınordu'yu 1-0 mağlup eden Bucaspor, 45 puanla beşinci sıraya yükselirken, deplasmanda Serik Belediyespor 3-2 mağlup olan Ankaraspor ise, 44 puanla altıncı sıraya geriledi.

Haftayı mağlubiyetle kapatan Diyarbekirspor, 36 puanla yedinci sıradaki yerinde kalırken, haftayı BAY geçen Ankara Demirspor ise, 33 puanla sekizinci sıradaki yerinde kaldı.

Deplasmanda Kırşehir Futbol Spor Kulübü'nü 1-0 mağlup eden Karacabey Belediyespor, 32 puanla dokuzuncu sıradaki yerinde kalırken, deplasmanda Adıyaman FK ile 1-1 berabere kalan Nazilli Belediyespor ise, 30 puanla onuncu sıraya yükseldi.

Afyonspor Kulübü, 29 puanla on birinci sıraya gerilerken, deplasmanda Bursaspor ile 1-1 berabere kalan Beyoğlu Yeni Çarşı ise 28 puan -2 averajla on ikinci sıradaki yerinde kaldı.

Haftayı galibiyetle kapatan Kırklarelispor, 28 puan -10 averajla on üçüncü sıradaki yerini korurken, Serik Belediyespor ise 23 puanla on dördüncü sıraya yükseldi.

Altınordu, 20 puanla on beşinci sırada gerilerken, Kırşehir Futbol Spor Kulübü ise 17 puanla on altıncı sıradaki yerinde kaldı.

Zonguldak Kömürspor, 15 puanla on yedinci sırada yer alırken, Adıyaman FK ise 14 puanla on sekizinci sırada yer aldı.

Grupta 13 puanı bulunan Bursaspor ise son sırada yer aldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2024, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER