Vanspor, 2 puanı Sivas'ta bıraktı

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, Pazar günü deplasmanda karşılaştığı Sivas Belediyespor ile 2-2 berabere kalarak, 2-0 öne geçtiği maçta 2 puan kaybetti.

Vanspor, 2 puanı Sivas'ta bıraktı

Sivas temsilcisi karşısında üstün bir futbol ortaya koyan Vanspor, 2-0 öne geçtiği maçta son dakikalarda kalesinde gördüğü gollerle 2-2 berabere kalarak, maçtan 1 puanla ayrıldı. Özellikle hakemin maç genelinde verdiği yanlış kararlardan olumsuz etkilenen Van temsilcisi, zorlu deplasmandan 1 puanla ayrıldı.

Hakemin maçta verdiği yanlış kararlar, birçok kesim tarafından büyük tepki toplarken, Vanspor'un birçok önemli atağı hakem tarafından kesildi. Özellikle ilk yarıda ofsayt olmayan pozisyona bayrak kaldırılması büyük bir tepkiye neden olurken, rakibine üstünlük kuran Van temsilcisi, hakemi geçemedi.

Sivas Belediyespor ile 2-2 berabere kalan Van temsilcisi, puanını 49'a çıkardı ve beşinci sıradaki yerinde kaldı.

BAŞKAN AVCI'DAN HAKEME TEPKİ…

Sivas maçı sonrası hakeme sert tepki gösteren Vanspor Kulüp Başkanı Mehmet Avcı, "Rakibimizi yendik ama maçın hakemiyle mücadele edemedik! Bu gerici zihniyette olanlara yazıklar olsun. Başarılarımız size dert olmaya devam edecek" ifadelerine yer verdi.

İNEGÖL ATTI, LİDER YAKALADI

Lider Sakaryaspor, sahasında konuk ettiği ve 2-0 geriye düştü maçta İnegölspor ile 2-2 berabere kalarak, 59 puanla liderliğini sürdürürken, deplasmanda Turgutluspor'la karşılaşan ve 1-0 mağlup olan 1461 Trabzon FK ise önemli 3 puan kaybetti.

Trabzon temsilcisi bu mağlubiyetle 55 puanla ikinci sıradaki yerinde kalırken, deplasmanda Bayburt Özel İdarespor'a konuk olan Bodrumspor ise rakibini 2-0'la geçerek, puanını 53'e çıkardı ve üçüncü sıradaki yerini korudu.

2-2 berabere kalan Sivasspor ve Vanspor, 49'ar puanla dördüncü ve beşinci sırayı paylaşırken, Bodrumspor'a 2-0 mağlup olan Bayburt Özel İdarespor ise 46 puanla altıncı sıradaki yerinde kaldı.

Deplasmanda Etimesgut Belediyespor'a 2-0 mağlup olan Afjet Afyonspor 44 puan ve +19 averajla sekizinci sıradaki yerinde kalırken, deplasmanda Sarıyer ile 1-1 berabere kalan Çorum FK ise 44 puan +16 averajla dokuzuncu sıradaki yerinde kaldı.

Liderle 2-2 berabere kalan İnegölspor 38 puanla onuncu sıradaki yerinde kalırken, deplasmanda Serik Belediyespor ile 2-2 berabere kalan Ankaraspor ise 37 puanla on birinci sıradaki yerinde kaldı.

Etimesgut Belediyespor, 36 puanla on ikinci sırada yer alırken, Serik Belediyespor ise 31 puanla on üçüncü sırada bulunuyor.

Diyarbekispor 29 puan -5 averajla on dördüncü sırada yer alırken, Adıyaman FK ise 29 puan -14 averajla on beşinci sırada yer aldı.

Sarıyer 28 puan -9 averajla on altıncı sırada yer alırken, 28 puan -18 averajlı Turgutluspor ise on yedinci sırada yer aldı.

Grubun son üç sırasında ise 18 puan -32 averajla Ergene Velimeşe, 16 puanla Kahramanmaraşspor ve  son sırada 14 puanlı Niğde Anadolu FK bulunuyor.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER