Vanlılar, bu 'Millet Bahçesi' ile nefes alacak

Van halkı, kentin göbeği olarak tarif edilen eski devlet hastanesinin yerleşkesine yapılacak olan 'Millet Bahçesi' sayesinde adeta nefes alacak. Yeşil alanların fazla olmadığı kentte, yapımı süren Millet Bahçesi'nin yıl sonunda tamamlanması bekleniyor.

Vanlılar, bu 'Millet Bahçesi' ile nefes alacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışa çıkarılan ve daha sonra Van Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen eski devlet hastanesi alanında yapılacak olan Van 'Millet Bahçesi'nde çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Van'ın çehresine yeni bir değer katacak olan Van 'Millet Bahçesi'nde çalışmalar devam ediyor. 20 bin metre karelik Eski Devlet Hastanesi'nin yerinde yapılan Millet Bahçesi yaklaşık olarak 15 milyon TL'ye mal olacak.

Van Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) ortak çalışması ile 20 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek olan projede 104 araçlık otopark, millet kıraathanesi, çay evi, 12 adet dükkan yer alıyor.

Ekim ayında tamamlanması hedeflenen Millet Bahçesi, yeşil alan ve sosyal donatılarla Van'a renk katacak. Millet bahçesi, şehrin stresini üzerinden atarak, sağlıklı ve nitelikli vakit geçirmek isteyenlerin vazgeçilmez adresi olması beklenirken, Van'a önemli bir değer katması bekleniyor.

Proje alanında ayrıca bin metrekarelik biyolojik gölet, çocuk oyun alanları, kültür fizik (fitness), bisiklet parkuru, koşu parkuru ve yürüyüş yolları gibi doğa ile iç içe yeşil bir alan oluşturuluyor. Van kent merkezinin çehresini değiştirecek olan projenin bu yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor.

20 bin metre kare büyüklüğündeki alanda tamamen yeşil alan ve peyzaj ile sosyal donatılarla dizayn edilecek şekilde projelendirilirken, bölgenin en büyük millet bahçesi olması hedefleniyor.

Toplam 20 bin metrekare alana sahip olan millet bahçesi, çocuk oyun alanı, bisiklet ve yürüyüş yolları, amfi tiyatro, kafeterya ve gençlik merkeziyle her yaştan insanın keyifli ve huzurlu vakit geçirebileceği gözde mekanların başında gelecek.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER