Vanlı turizmciler, Kuzey Irak’taki fuara katılacak

Van’da bulunan birçok otel yetkilisi ve turizmci, 26-29 Eylül tarihlerinde Irak’ın Duhok kentinde düzenlenecek olan turizm fuarına katılacak.

Vanlı turizmciler, Kuzey Irak’taki fuara katılacak

Vanlı turizmciler Irak’ın Duhok şehrinde yarın başlayacak olan turizm fuarında Van’ın tanıtımını yapacak.

Bugün Kuzey Irak’a hareket edeceklerini söyleyen Van Gölü Havzası Turizm Derneği Başkanı Abdullah Tunçdemir, aynı gün Hakkari’de öğle yemeği yedikten sonra Üzümlü Sınır Kapısı’ndan Irak’a giriş yapacaklarını söyledi.

Tunçdemir, Akşama doğru Dohuk kentinde olacaklarını ve otele yerleşeceklerini söyleyerek, akşam yemeği ve konaklamanın ardından Salı günü Dohuk’taki fuar açılışına katılacaklarını, fuarda kendilerine tahsis edilen stantta etkinlik gerçekleştireceklerini belirtti.

Fuar çıkışı Dohuk kent merkezini gezeceklerini söyleyen Abdullah Tunçdemir, üçüncü gün yine fuar gezisi, Duhok Turizm Müdürlüğü ve Ticaret Odası ziyaretlerinin olacağını, öğleden sonra ise turizm acentelerinin ziyaret edileceğini dile getirdi. Perşembe günü Zaho Panoramik Şehri gezisinin yapılacağını, alışveriş yapacaklarını anlatan Tunçdemir, daha sonra Üzümlü Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapacaklarını, Çukurca Kaymakamlığı’nın ziyaret edileceğini, öğleden sonra ise Hakkari Valiliği ve ticaret odasının ziyaret edileceğini vurguladı.

Hakkari şehir gezisi ve akşam yemeğinin ardından Van’a döneceklerini söyleyen Tunçdemir, gezilerinin güzel geçmesini umduklarını dile getirdi.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2022, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER