Vanlı turizmciler Kapıköy'ün açılmasını istiyor

Pandemiden dolayı ülkedeki birçok sınır kapısı belli süreliğine kapatılıp, daha sonra yeniden açılırken, Van’ın sınır kapısı olan Kapıköy’ün hala kapalı kalmasının doğru olmadığı ifade ediliyor. Vanlı turizmciler de Kapıköy’ün bir an önce açılmasını istiyor.

Vanlı turizmciler Kapıköy'ün açılmasını istiyor

    Van Otelciler Derneği Başkanı Reşat Yeşilağaç, İran’dan havayolu ile İstanbul ve Ankara’ya seferlerin başladığını ve kontrollü bir şekilde Van Kapıköy Sınır Kapısı’nın da açılması gerektiğini belirtti.

    Van Otelciler Derneği Başkanı Reşat Yeşilağaç, Koronavirüsten dolayı İran ile Van sınır kapasının kapatılmasından dolayı zor günler geçiren ulaşım, konaklama ve ağırlama sektör temsilcilerinin çektiği sıkıntıya vurgu yaparak kapıların kontrollü şekilde açılması çağrısında bulundu.

    Başkan Yeşilağaç yaptığı açıklamada, “Ulaşım, konaklama ve ağırlama sektör temsilcileri başta olmak üzere ildeki tüm esnaf ekonomik olarak çok zor günler geçirmektedir. Kontrollü bir biçimde İran'dan havayolu ile yolcu taşımacılığı İstanbul, Ankara illerimize başlamıştır. Yakın bir tarihte Antalya ve Trabzon’da eklenecek” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29