Vanlı turizmciler Duhok'ta...

Vangölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) üyesi turizmciler, dün Kuzey Irak'a gitti. VAHATUDER Başkanı Abdullah Tunçdemir, bugün açılacak olan Duhok'taki turizm fuarında Van ve bölgenin tanıtımını yapacaklarını dile getirdi.

Vanlı turizmciler Duhok'ta...

VAHATUDER Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, Kuzey Irak'ın Duhok kentinde 26-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Turizm fuarına katılarak, oradaki pazardan daha iyi faydalanmak için tanıtımlar yapılacağını vurguladı.

Kuzey Irak pazarını bölgeye kazandırmak, söz konusu pazardan daha çok yararlanmak ve pay almak istediklerini söyleyen Abdullah Tunçdemir, kendi imkanları ile bu etkinliği düzenlediklerini ifade etti.

Karşılıklı diyalogun artması için gayret göstereceklerini dile getiren Tunçdemir, "Onlar da Van Gölü havzasını yeterince bilmiyorlar. Karşılıklı diyalogları geliştirerek onları ilimize davet edeceğiz. Bölgemizi tanıtma çalışmalarımız sürecek" dedi.

Dün Çukurca'daki Üzümlü Sınır Kapısı'ndan giriş yaptıklarını belirten Tunçdemir, bugün açılacak olan fuara geçerek, kendilerine tahsis edilen bölümde tanıtım etkinliğine katılacaklarını vurguladı. Tunçdemir, 29 Eylül Çarşamba günü ise Van'a döneceklerini söyledi.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29