Vanlı öğrenciler Bartın’ın acısını paylaştı

Bartın’ın Amasra ilçesinde yaşanan maden ocağı patlamasında şehit olan 41 vatandaşın acısını paylaşan Van Pratik Yöntem Koleji öğrencileri, yaptıkları basın açıklaması ile üzüntülerini dile getirdiler.

Vanlı öğrenciler Bartın’ın acısını paylaştı

Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde yaşanan patlama, tüm Türkiye’yi yasa boğarken, Vanlı öğrenciler de bu elim acıyı paylaşarak bir açıklama yaptılar.

Van Pratik Yöntem Koleji öğrencileri, okul bahçesinde okul yönetimi, öğretmenler, okul personeli ve velilerin de katıldığı basın açıklamasında, Bartın’da yaşanan maden kazasının üzüntüsünü en derin şekilde hissettiklerini belirterek, söz konusu acıya ortak olduklarını, acıyı en derinden paylaştıklarını, bu üzücü hadiselerin ülkemizde bir daha yaşanmaması temennisinde bulunduklarını dile getirdiler.

Öğrenciler, hayatını kaybeden madencilerin ailelerine başsağlığı dileklerini yazacakları mektuplarla ulaştıracaklarını ifade ettiler.

“BARTIN’IN ACISI BİZİM ACIMIZDIR”

Öğrenciler adına ortak açıklamayı okuyan okul öğrencilerinden Utku Dağ, Bartın da yaşanan maden kazasının yarattığı acıyı ilk günden bu yana üzüntü ile yaşadıklarını belirterek, “Van Pratik Yöntem koleji yönetimi, öğretmenleri, personeli, öğrencileri ve tüm öğrenci aileleri olarak, Bartın ilinde yaşanan maden kazasını üzüntüyle yaşıyoruz. Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında bir grizu patlaması meydana geldi. Meydana gelen grizu patlamasında maalesef birçok vatandaşımızı kaybettik. Ülke olarak bu acıyı derinden yaşıyoruz. Hepimizi yasa boğan acı olayda hayatını kaybeden madencilerimize Allah’tan rahmet başta kederli aileleri olmak üzere tüm Türkiye’ye baş sağlığı diliyoruz. Kalbimiz Bartın’da arama kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerle hep attı. Göçük altında kurtarılmayı bekleyen madencilerimize dualarımızla yanlarında olduk. Geçen sürede sabırla bekleyen ailelerine sağlıkla kavuşmuş olmaları içimize su serpmiştir. Bu kaza sonucunda yaralanan madencilerimizin de en kısa zamanda sağlıklarına ve ailelerine kavuşmalarını temenni ediyoruz. Yöntem koleji ailesi olarak, Bartın’da hayatını kaybeden madencilerimizin ailelerine başsağlığı dileklerimizi yazdığımız mektuplarımızla ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER