Vanlı Emircan, Kick Boks müsabakasında Türkiye ikincisi…

Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından Ordu'da düzenlenen Kick Boks Turnuvası'na ilk kez katılan 9 yaşındaki Vanlı sporcu Emircan Artim, Türkiye ikincisi olarak önemli bir başarı elde etti.

Vanlı Emircan, Kick Boks müsabakasında Türkiye ikincisi…

Kick Boks Federasyonu tarafından 18- 27 Ocak tarihleri arasında Ordu'da düzenlenen ve 76 ilden 4 bin 300 sporcunun katıldığı Türkiye Kick Boks Turnuvasına Van'dan da 20'nin üzerinden sporcu katıldı.

Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu'nda yapılan şampiyonaya ilk kez katılan Vanlı sporcu Emircan Artim, rakiplerini mağlup ederek, gümüş madalyanın sahibi oldu.

Zorlu rakiplerini tek tek mağlup eden Artim, Mayıs ayından Avrupa'da düzenlenecek olan yarışmada ülkemizi ve ilimizi temsil etme hakkı elde etti. Avrupa'da düzenlenecek yarışmaya sıkı bir şekilde hazırlanan Vanlı sporcu Emircan Artim, buradan başarılarla döneceğine inandığını söyledi.

"ÜLKEMİZİ VE VAN'IMIZI AVRUPA'DA TEMSİL EDECEĞİM"

Vanlı Kick Bokscu Emircan Artim, katıldığı ilk Kick Boks Turnuvası'nda Türkiye ikincisi olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Bu turnuvada Türkiye ikincisi olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Bu yarışmaya ilk kez katıldım. Hocalarımın bana verdiği destekle, bu yarışmada güzel bir sonuç elde ettim. Van'ımızı en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yaptım. Finale kadar gelme başarısı gösterdim. Finalde rakibine mağlup olunca Türkiye ikincisi oldum. Gönül isterdi ki Van'a Türkiye birincisi olarak dönmek. Nasip olmadı. İnşallah önümüzdeki yarışmalara daha iyi hazırlanıp, bu gururu da yaşamak istiyorum. 3 ay sonra ülkemizi ve Van'ımızı Avrupa'da temsil edeceğim. Şuanda hocalarımızın desteğiyle, bu yarışmaya sıkı bir şekilde hazırlanıyorum. Mayıs ayında yapılacak olan yarışmada rakibimi yeneceğim. Bunun için sıkı bir şekilde çalışmalarımı sürüyorum" dedi.

"YARIŞMAYA İLK GİDİŞİNDE TÜRKİYE İKİNCİSİ OLMASINI BİLDİ"

Emircan Artim'in hocası Serkan Saki gazetemize yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 20 yıldır Kick Boks yapıyorum. Bunun yanında Emircan gibi kardeşlerimizin gelişimi için çaba sarf ediyorum. Kickboks ve mai thai antrenörüyüm. Emircan yaklaşık olarak 5 yıldır bizimle birlikte çalışıyor. Emircan'ın babası da aynı zamanda yardımcı antrenörlüğümü yapıyor. Emircan'ı küçük yaşta keşfettik. Evde değişik yetenekleri olduğunu gören babası, yanımıza getirmeye başladı. Bizlerde Emircan'ın yetişmesi için çaba sarf ettik. Emircan'ın Türkiye şampiyonasına hazırladık. Gittiği ilk Türkiye şampiyonasında Türkiye ikinciliğini elde etti. 3 ay sonra Avrupa şampiyonası var. Milli Takım bazında Avrupa şampiyonasına gidip, ülkemizi ve ilimizi temsil edecek. Emircan 9 yaşındaki minik sporcularla mücadele ediyor. Minikler yarışmasında Türkiye ikincisi olma başarısı gösterdi. Yarışmaya ilk gidişinde Türkiye ikincisi olmasını bildi. Son final karşılaşması yaptığı rakibi kointfat diye bir dövüş kategorisi var ve Emircan bunu bilmediğin için birinci olamadı. Bundan sonra Emircan'ı daha da geliştireceğiz. Matematik dersi gibi eğitimler veriyoruz. İnşallah güzel başarılar elde edecek. Tabi Van'da maddi anlamda zaman zaman ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bu tür sporculara sahip çıkmamız gerekiyor. Bu genç kardeşimize destek verirlerse seviniriz" diye konuştu.

Milli sporcu Emircan Artim'in babası Celal Artim ise, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç'a Mustafa Necati İlköğretim Okulu Müdürü Adnan İçgüleç'e, sponsorları Ervan Yiğit'e, Altınpalas ve Beyaz Düğün Salonları sahibi Bayram Bayramoğlu'na, İşadamı Hüsnü Artim'e, Bakgörhalı Dünyası sahibi Mehmet Salih Aksoy'a, Servet Saki'ye, Mec Sport Spor Merkezi'ne, basın mensuplarına, Van İl Temsilcisi Zeydin Dalkılıç'a verdikleri desteklerden ötürü teşekkür etti.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29