Vanlı baharatçının özel kış çayına yoğun ilgi…

Van'da 7 yıldır baharatçı dükkânı işleten Erkan Filiz, zencefil, tarçın, papatya, ıhlamur, narçiçeği gibi 18 üründen oluşan özel karışımlı kış çayı satıyor. Filiz, sattıkları özel kış çayına kış mevsiminde yoğun bir ilgi olduğunu belirtti.

Vanlı baharatçının özel kış çayına yoğun ilgi…

Erkan Filiz, “26 yaşındayım. İskele Caddesi, Van TSO karşısındaki Filiz Aktar-Baharat İşletmesi'nin sahibiyim. Yaklaşık yedi yıldır bu işi yapıyoruz. İşimizi severek yapıyoruz. İşi, ilminden öğrenerek yapmaya gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.

ÖZEL KIŞ ÇAYINDA HANGİ ÜRÜNLER VAR?

Yaptıkları özel kış çayından söz eden Erkan Filiz, "Biz burada 3-4 yıldır özel kış çayı hazırlıyoruz. Piyasadaki kış çayında 7-8 çeşit ürün bulunuyor. Bizim yaptığımız kış çayında ise 18 çeşit ürün bulunuyor. Özel kış çayının içinde, tarçın, zencefil, ıhlamur, ada çayı, papatya, narçiçeği gibi ürünleri makinada öğütüp toz haline getiriyoruz. Yine İzmir'den getirdiğimiz bilye kekik de içine katıyoruz. İleriki süreçte bu kış çayını daha da güçlendirmeyi planlıyoruz. Özellikle kışın, nezle, grip, nefes darlığı, öksürük gibi şikâyetleri olanlar bu kış çayımızı alıp kullanıyorlar. Bize dönüşleri de gerçekten iyi oluyor" dedi.

Kış çayını kullanmanın oldukça basit olduğunu ifade eden Erkan Filiz, "Kış çayını toz haline getirip satıyoruz. Vatandaşlar bunu alıp evlerine götürdükten sonra, bir çay kaşığı veya bir tatlı kaşığı kadar bardağa atıyorlar. Daha sonra kaynar suyu bardağa boşaltıyorlar. Şeker veya hakiki bal ile tatlandırdıktan sonra üç-beş dakika demlenmesini bekledikten sonra içiyorlar. Soğuk algınlığı, grip, nezle, akciğer temizleme ve balgam söktürücü gibi özelliklere sahip bu kış çayımıza büyük ilgi olması bizleri de mutlu ediyor. Bu ürünümüzün yüz gramını 18 liraya satıyoruz" ifadelerini kullandı.

KURUTULMUŞ SEBZELERE DE YOĞUN İLGİ

Kış mevsiminde kurutulmuş sebzelerin de iyi satıldığını belirten Erkan Filiz, "Vatandaşlarımız kışın manavlarda sera ürünü veya organik olmayan sebzeleri almak yerine, yazın toplanıp kurutulmuş ürünleri almayı tercih ediyor. Bizde de kurutulmuş sebzeler bulunuyor. Bu kurutulmuş sebzeler kışın oldukça iyi satılıyor. Genelde Gaziantep'in ürünlerini satıyoruz. Kurutulmuş patlıcan, biber, acur, kabak, kapya biber ürünlerimize yoğun bir talep var" dedi.

İş yerinde bağışıklığı güçlendirici ürünlerin de ilgi gördüğünü anlatan Filiz, "İnsanların hastalıklardan korunması için beslenme çok önemlidir. Bizde hakiki ballar bulunuyor. Kestane balı, meşe balı, çam balı, çiçek balı var. Keçiboynuzu pekmezi iyi satılıyor. Ceviz, fındık, fıstık gibi ürünler de vücut direncini koruyor. Bana göre hastaneler teşhis merkezidir. Şifa yeri de baharatçılardır" diyerek sözlerini noktaladı.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ferhat D
Ferhat D - 2 yıl Önce

Çayı içtim gerçekten muhteşem kış Çayı var

Abdulvahap gezgin
Abdulvahap gezgin - 2 yıl Önce

MaşAllah bu özel çaydan bende içtim Erkan Filiz beyin yaptığı bu karışım çok çok iyi geldi teşekkürler.

Furkan gültepe
Furkan gültepe - 2 yıl Önce

MaşAllah Başarıların Daim Olsun inşAllah

Ferhat D
Ferhat D - 2 yıl Önce

Çayı içtim gerçekten muhteşem kış Çayı var

Muhammed Ensar FİLİZ
Muhammed Ensar FİLİZ - 2 yıl Önce

Kalitenin tek adresi.

Tahır filiz
Tahır filiz - 2 yıl Önce

İki senedir kış çayı tükettiyorum çok faydalıdir herkese tavsiye ediyorum vesselam.

Müslüm Yasak
Müslüm Yasak - 2 yıl Önce

Kalitenin tek adresi

SIRADAKİ HABER