Vanlı atletler şampiyonlukla döndü

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından İstanbul Ataköy Spor Salonu’nda gerçekleşen Türkiye U20 Salon Şampiyonası ve Balkan Seçmelerinde Van’ı temsil eden, Nevin İnce U20, 400 metre kategorisinde Türkiye Şampiyonu olarak Milli Takıma seçilirken, Van’ı farklı kategorilerde temsil eden bir diğer sporcu Edibe Yağız ise U18 kadınlar 3000 metrede Türkiye Şampiyonu, U18 kadınlar 1500 metrede Türkiye İkincisi ve U20 kadınlar 3000 metrede ise Türkiye üçüncüsü olarak önemli bir başarıya imza attı.

Vanlı atletler şampiyonlukla döndü

02-03 Şubat 2002 tarihleri arasında İstanbul’da yapılan Türkiye U20 Salon Şampiyonası ve Balkan seçmeleri 400mt kategorisinde ilimizi temsil eden; Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm sporcularımızdan Nevin İnce yarışmayı birincilik ile tamamlayarak U20 Balkan Şampiyonası öncesinde milli takıma seçilirken, 04-06 Şubat 2022 tarihlerinde U18 kategorisi 3000 metre kadınlarda Van’ı temsil eden bir diğer atletizm sporcusu Edibe Yağız ise kazanmış olduğu 1 Türkiye Şampiyonluğu ve U20 kategorisi 3000 metrede Türkiye Üçüncülüğü ile rakipleri arasında en iyi dereceye sahip olarak büyük bir başarıya imza attı.

İstanbul Ataköy Spor Salonunda 600’den fazla atletin katılımıyla gerçekleştirilen yarışların ikinci gününde ise U18 kategorisinde Van’ı temsil eden atlet Edibe Yağız bu kez 1500 metre kadınlar kategorisinde yeni bir başarıya daha imza atarak Türkiye İkincisi oldu.

51 ilden 268 takım ve 600 sporcunun katılımı ile farklı kategorilerde gerçekleştirilen Türkiye U20 Salon Şampiyonası ve Balkan seçmelerinde büyük bir başarıya imza atan; Vanlı atletizmcilerden Nevin İnce 400 metre kategorisinde kazandığı birincilik ile milli takıma seçilirken, zorlu ve çekişmeli geçen yarışmaların U18 kadınlar kategorisinde Van’ı temsil eden bir diğer atletizm sporcusu Edibe Yağız ise 3000 metrede Türkiye Şampiyonu, 1500 metre kategorisinde Türkiye İkincisi ve U20 3000 metre kategorisinde ise Türkiye Üçüncüsü olmayı başardı.

Atletizm Antrenörü Münir Akkoyun, aldıkları başarıların kendileri için oldukça önemli olduğunu belirterek, “İlimiz adına ferdi kategoride kazanmış olduğumuz 1 Türkiye Şampiyonluğu, 1 Türkiye ikinciliği, 1 Türkiye Üçüncülüğü ile birlikte sporcumuz Nevin İnce’nin de kendi kategorisindeki başarısı ile milli takıma seçilip Balkan Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek olması oldukça önemli bir başarı olup ayrıca federasyon başkanımız Sayın Fatih Çintimar ve yönetim kurulu yetkililerimiz tarafından da takdir topladı. Yarışmaların tamamında çok iyi bir performans sergileyen sporcularımızın her biri elinden geleni fazlası ile yaparak farklı kategorilerde başarılar elde etti. Bu mutluluğu bizlere yaşatan tüm sporcu kardeşlerimi ve benimle birlikte sporcularımızın bu başarılara imza atmasında emeği çok olan diğer antrenör arkadaşlarımızı da yürekten kutluyoruz. İlimiz adına gelecek vaat eden sporcularımızın her biri katıldıkları il, bölge ve Türkiye şampiyonalarında aldıkları dereceler gelecek adına bizleri daha da umutlandırıyor. Bundan sonra ki hedefimiz ileriki tarihlerde katılacağımız Balkan Şampiyonasında ülkemize ve ilimize şampiyonluk kazandırmak, ilimizin atletizm branşındaki başarısını ve iddiasını sürdürmek olacaktır. İlimizde atletizm branşına vermiş olduğu desteklerden dolayı Van Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2022, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER