Van'ın yöresel yemeği tescil belgesi aldı

Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Türk Patent ve Marka Kurumu'na yapılan başvuru sonucu, kentin yöresel lezzetlerinden sengeser, 'Coğrafi İşaret Tescil Belgesi' aldı.

Van'ın yöresel yemeği tescil belgesi aldı

Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 26 Şubat 2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu'na yapılan başvuru sonuçlanarak, yöresel yemek Van Sengeseri'ne 'Coğrafi İşaret ve Marka Belgesi' verildi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde tescil belgesi alan Van Kilimi, Murtuğa, Van Gül Reçeli, Van Kahvaltısı, Van Kavutu, Van Keledoşu, Van Otlu Peyniri, Van Savatlı Gümüş İşletmeciliği ve Van Pastası'nın ardından sengeser yemeğine de 'Coğrafi İşaret Tescil Belgesi' verildi.

Van'ın değerlerine sahip çıkmaya devam eden Van Ticaret ve Sanayi Odası, sengeser yemeğine de 'Coğrafi İşaret Tescil Belgesi' almanın mutluluğunu yaşıyor.

Van TSO öncülüğünde başlatılan çalışmalarla Van ile özdeşleşen ürünler tescil belgesi almaya devam ediyor.

Van'a özgü ürünlerin coğrafi işaret tescillerini yapmak üzere çalışma başlatan Van TSO, birçok ürünün tescillenmesini sağladı. Bu kapsamda Türk Patent ve Marka Kurumu'na yapılan başvuru sonucu, kentin kadim lezzetlerinden sengesere "Coğrafi İşaret Tescil Belgesi" verildi.

SENGESER YEMEĞİ

Van mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan sengeser, ana yemek olarak sunulur. İsteğe göre sosa çevrilerek et yemeklerinin yanında da servis edilir. Sengeser, dana bonfileye çok yakışan yemeklerden biridir. Et ve yeşil mercimeğin bir arada kullanıldığı yemek yörenin en sevilen et yemekleri arasında yer alıyor. Kurut adı verilen ve bölgede koyun sütünden yapılan kurutulmuş yoğurt ile servis yapılması da yemeği farklı ve özel kılan bir başka özellik.

İlk olarak eti ve mercimekleri ayrı tencerelerde haşlayın. Halka şeklinde doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun. Salça ve baharatları da ekleyin. Haşlanan et ve mercimekleri de ilave edip pişirin. Pişen yemeği kâseye alın. Son olarak çökeleği hafif su içinde ezin ve üzerine ekleyin.

Öte yandan sosyal medyada, vatandaşlar da Van'ın yöresel yemeğinin tescil belgesi almasının sevindirici olduğu yorumlarını yaptı.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2021, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER