Van’ın turizmi masaya yatırıldı

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın katılımıyla ‘Sürdürülebilirlik Turizm Eğitim Programı’ yapıldı. Programda konuşan Vali Balcı, Van’ın tarih, doğa, kültür ve insan malzemesi açısından yüksek bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, Van’ın Turizm Master planını Türkiye'nin turizm kalkınma planıyla paralel bir şekilde yaptıklarını ifade etti.

Van’ın turizmi masaya yatırıldı

Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu ve turizm sektöründe hizmet veren işletme sahiplerinin katıldığı programda, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar Turizm, Master Planı'nı anlattı.

Van Valisi Ozan Balcı, turizmin Van’ın geleceği ve gelişmesi için önemine dikkat çekerek, turizm master planının da buna büyük bir katkı sunacağını ifade etti.

Vali Balcı, Van’ın ufku, önünün çok açık olduğunu belirterek, “Turizm master planı geçmişi ve bugünü analiz etmek, geleceğe ilişkin yapılması gerekenleri belirlemek açısından çok kıymetli bir çalışma. Van büyüyor, gelişiyor. Tarih, doğa, kültür ve insan malzemesi açısından yüksek bir potansiyele sahip. Van’ın Turizm Master planını Türkiye'nin turizm kalkınma planıyla paralel bir şekilde yapıyoruz. Bunu, katılımcı bir anlayışla yapıyoruz. Master planı üzerindeki çalışmalar 1 aya kadar son şeklini alacak. Bilimsel, aynı zamanda da sahadaki bilgilerin derli toplu olduğu bir master planı olacak. Master Planının hazırlanmasında emeği geçenlere ve şehrimize değer katan turizmcilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2023, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER