Van'ın sessiz adamları Türkiye ikincisi oldu

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından 23-29 Mayıs tarihleri arasında Karabük'te düzenlenen Türkiye İşitme Engelliler Voleybol Turnuvası'nda Van İşitme Engelliler Voleybol Takımı Türkiye ikincisi oldu.

Van'ın sessiz adamları Türkiye ikincisi oldu

Gölcük İşitme Engelliler takımı, Van İşitme Engelliler Takımı'nı 3-1 mağlup ederek Türkiye şampiyonu olurken, Van İşitme Engelliler Voleybol Takımı ise Türkiye ikincisi oldu.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından 23-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Türkiye şampiyonasına Karabük ev sahipliği yaptı.

Finale yükselen Van'ın sessiz adamları Gölcük İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği ile oynadığı final müsabakasında Türkiye ikincisi oldu.

"SADECE ENGELLİLER GÜNÜNDE HATIRLANMAK DEĞİL, HER ALANDA DESTEKLENMEK İSTİYORUZ"

Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Aydin Türk yaptığı açıklamada, "Maddi ve manevi imkansızlıklara rağmen katıldığı Türkiye şampiyonasında başarıya ulaşan bütün sporcularıma ve antrenörüme teşekkür ediyorum. Tüm sporcularımı engelleri birer birer aşarak "Biz de varız! Duymuyoruz konuşamıyoruz, ama ellerimizle konuşup gözlerimizle duyarak sporda da hayata katılıyoruz" dedikleri ve kendi güçlerine inandıkları için yürekten kutluyorum. Biz engel tanımayan 14 sessiz adamla Van'a döndük. Başarımızı kucaklayan herkese teşekkür ederiz. Biz sadece engelliler gününde hatırlanmak değil, her alanda desteklenmek istiyoruz. Sevgi her engeli aşar derler; ama öyle değil işte. Asıl olan güçlendirmek, cana can katmaktır, candan can koparmak değil" ifadelerine yer verdi.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER