Van’ın Geleceği Çalıştayı tamamlandı

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, iki gün boyunca devam eden Van’ın Geleceği Çalıştayı’nın katılımcıları ile bir araya geldi.

Van’ın Geleceği Çalıştayı tamamlandı

Van’ın sorunlarının istişare edilip tartışıldığı ve çözüm önerilerinin ortaya koyulacağı Van’ın Geleceği Çalıştayı tamamlandı.

Çalıştayda Eğitim, Ulaşım ve Altyapı, Tarım, Sanayi ve Teknoloji, Kırsal Kalkınma, Ekonomi ve İstihdam, Asayiş ve Güvenlik, Kültür Turizm ve Sanat, Göç, Sağlık, Kamu Hizmetlerinin Etkin ve Verimli Sunumu, Gençlik ve Spor, Aile ve Sosyal Politikalar, Diyanet Hizmetleri ve Çevre İmar ve Kentsel Dirençlilik gibi konular masaya yatırıldı.

Vali Dr. Ozan Balcı, katılımcılarla bir araya gelerek çalıştayın Van için önemine dikkat çekti.

“BU KENTE ÇOK BÜYÜK DEĞER KATTINIZ”

Vali Dr. Ozan Balcı, “Devlet millet namına, ahlaka hukuka uygun, Vanlı hemşerilerimizin her işini yaparım, yaptırırım. Van asaletli bir şehir insanları soylu ve yüksek karakterli. Yaptığımız işlerle Allah rızasını kazanıp milletimizin hayır duasını aldığımız zaman amacımıza ulaşmış olacağız. Hayırlı güzel işleri hep beraber yapmış oluyoruz. Hepiniz benim için önemlisiniz. Ürettiğiniz değerler açısından da önemlisiniz. Bu kente çok büyük değer kattınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Çalıştay sonrası bütün sonuçları alacağız. Yol haritamızı belirleyeceğiz. Bu benim ev ödevim olacak. Çalışmalara başlayıp sorunları kısa, orta ve uzun vadede çözeceğiz. Çalıştayı gençler de dahil her kesimden katılımcı bir şekilde yaptık. Çağdaş anlamda kamu yönetiminin amacı da budur” dedi.

Daha sonra eğitim masasına oturan Vali Dr. Ozan Balcı, eğitimin kendisi için bir numara olduğunu belirterek, önerilerini ve yapacaklarını raporlara yazdırdı.

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen ‘Van’ın Geleceği Çalıştayı’nda, halkın ve kurumların talep ve önerileri yuvarlak masa etrafında tartışıldı.

Van’ın sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerinin tartışılması üzerine fikir teatisinde bulunarak raporlandırmaların kaydedildiği ve iki gün süren çalıştayın, sonuç raporu ise 6 Temmuz 2022 Çarşamba günü kamuoyu ile paylaşılacak.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER