Vangölü Spor Kulübü, sezon hazırlıklarına başladı

Bölgesel Amatör Lig'de bu sezon Van'ı ilk kez temsil edecek olan Vangölü Sportif Faaliyet Kulübü, sezon hazırlıklarına başladı. Antrenman öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen kulüp yöneticileri hedefleri hakkında bilgiler verdiler.

Vangölü Spor Kulübü, sezon hazırlıklarına başladı

   17-18 Nisan'da başlayacak olan Bölgesel Amatör Lig'ine iddialı bir şekilde hazırlanan Vangölü Sportif Faaliyet Kulübü, ilk antrenmanına çıktı. Antrenman öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen ve kulüp hakkında bilgiler veren yöneticiler, Vanlı gençlere sahip çıkmak için yola çıktıklarını vurguladı.

  Van Elite Word Otel'de yapılan tanıtım toplantısına teknik Direktörü Yavuz Oruç, yardımcıları Ayhan Erçiçek ve Ferhat Yıldırım Çakar, kulüp yöneticilerinden Sportif Direktör Kadir Tunçdemir, Kulüp Menajeri Osman Yıldırgan, Kulüp avukatı Rohat Kurt ve takım kaptanı Ali Kurt ve Kulüp Basın Sözcüsü Rıdvan Can katıldı.

  Nejmettin Özdemir başkanlığında bu sezon ilk kez Van'ı Bölgesel Amatör Lig'de temsil edecek olan Vangölü Sportif Faaliyet Kulübü ilk antrenmanını 75'nci Yıl Futbol Sahası'nda gerçekleştirdi.

   "VAN'DA YENİ BİR HAVA  YARATMAK İSTEDİK"

  Toplantında ilk sözü alan Vangölü Sportif Faaliyetler Kulübü Sportif Direktörü Kadir Tunçdemir, "Bugün sezonun ilk antrenmanını yapıyoruz. Kulüp yöneticilerimiz, sporcularımız ve hocalarımızla birlikte bugün buradayız. Van'da yeni bir hava yaratmak istedik. Yavuz Oruç hocamızla anlaştık. Bildiğiniz gibi daha önce Vanspor'da ve farklı kulüplerde top oynamış ve hocalık yapmış kendisi. Kulübümüz 2013 yılından beri faaliyet gösteriyor. O yıldan bu yana birçok sporcu yetiştirdi. Ankaragücü'nde şuanda profesyonel olacak bir sporcumuz var. Boluspor'da bu yıl profesyonel olacak sporcumuz var. Adana Demir'de var. Bu kulüplere Vangölü Sportif Faaliyetleri'nin gönderdiği 4-5 tane sporcu var. Bunun yanında kadın futbol takımımız bu yıl 3. Lig'e çıktı. Bu kulüp kurulduğu günden bu yana sporcu yetiştirip, üst takımlara veriyor. Vanspor'a da vermiş olduğumuz alt yapı çocukları oldu" dedi.

  "VAN'IN FUTBOLUNU GELİŞTİRMEMİZ LAZIM"

  Vangölü Sportif Faaliyetler Kulübü Teknik Direktörü Yavuz Oruç, Van'ın gençlerine sahip çıkmak için bu yola çıktıklarını belirterek, "Hayırlısıyla bugün anlaşmış bulunmaktayız ve tek amacımız var. Van'ın gençlerine sahip çıkmak, kahve köşelerinden kurtarıp, spora yönlendirmek tek hedefimizdir. Bu şehrin çocuklarına yardımcı olmak için bu yola çıktı. Kulüp içerisinde daha önce futbol oynamış insanlar yer alıyor. Vanlı gençlerimize nasıl yardımcı olabiliriz, onları nasıl daha üst seviyelere çıkarabiliriz diye çalışmalar yapacağız. Van'da sporun içerisinde olup da bize katılmak isteyen herkese kapımız açık. Bu anlamda Sayın Valimizden, işadamlarından destek bekliyoruz. Biz Van'ın takımıyız. Bunu herkes böyle bilsin. Başarılı olmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bir hedefimiz var. Haziran ayı gibi herkes bu hedefimizi görmüş olacak. Van'da amatör sporu gerçekten hiç gelişmemiş diyebiliriz. Van'da çok yetenekli çocuklar var. Bunları çalışarak, daha üst seviyelere çıkarabiliriz. Gençlerimize bir ekmek kapısı açmak istiyoruz. Van'ın futbolunu geliştirmemiz lazım. Van hakikaten bunu hak ediyor. Maalesef bu zamana kadar gerek tesisleşme açısından, gerek sporcu yetiştirme anlamında biraz geri kaldık. Ben inanıyorum bugün bunun başlangıcı olacak. Tek amacımız Van'ın gençlerine sahip çıkmak ve onları bir yere getirebilmek. Kaptan Ali'de yine bizim oynayacak ve 3-4 yıl bu gençlere tecrübe katacak. Her iki tarafa hayırlı olsun diyorum. İnşallah başarılı günler bizi bekliyor" diye konuştu.

  "BİZİM TEK AMACIMIZ VANLI GENÇLERİ KAHVE KÖŞELERİNDEN NASIL KURTARABİLİRİZ"

  Vanlı gençleri yetiştirmek için çabalayacaklarını belirten Oruç, "Futbol çok ciddi para gerektiren bir spor dalı, biz şuanda eski futbolculardan kurulu bir takımız. Çok fazla bir maddi gücümüz yok. Bunun için şehrin büyüklerinden destek bekliyoruz. Bunu kendimiz için istemiyoruz. Bu destekleri gelip kendileri bu çocuklara versinler. Çünkü bu takım Van'ın takımı. Vanlı gençler oynuyorlar. Vanlı gençleri yetiştireceğiz. Bu anlamda desteğe ihtiyacımız var. Deplasmana gideceğiz, deplasman için para lazım. Kamp yapılacak, kamp gideri lazım. İyi bir destek olursa, daha çok genç yetiştirebilme şansımız olur. Biz kendimiz için bir şey istemiyoruz. Gönüllü olarak bu işe sahip çıktık. Bizim tek amacımız Vanlı gençleri kahve köşelerinden nasıl kurtarabiliriz. Vanspor'a buradan nasıl futbolcu verebiliriz diye çalışacağız. Vanspor neden gidip dışarıdan 300-400 bin liraya futbol getirsin? Biz Vanspor'un pilot takımı da olabiliriz. Vangölü Spor Van'ın takımıdır ve Van'ın büyüklerinin de bu takıma sahip çıkması gerekiyor. Maddi olmasa da manevi anlamda sporun içerisinde olan herkesi yanımızda görmek istiyoruz. 14-15 yıl dışarıda futbol oynadım. Son iki yılımda ise Vanspor'da oynadım. Maalesef bizim burada birileri bir yere geldiği zaman hemen onu oradan nasıl indirebilirim diye bir kültür var. Biz bunu istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

  "ÇOK YETENEKLİ GENÇLERİMİZ VAR"

  Herkesin bu oluşumun içerisinde olmasını istediklerini vurgulayan Oruç, "Kimseyi dışlamıyoruz. Başarı birlik ve beraberlikten gelir diye düşünüyorum. Herkesin bu takıma sahip çıkmasını istiyorum. Vanlı gençler için bunu istiyoruz. O kadar yetenekli gençlerimiz var ki, ben bunu bizzat yaşadım. Vanspor alt yapısında 3 ay çalıştım. Çok yetenekli gençlerimiz var. Buradan çok fazla futbolcu yetiştirebiliriz. Ama maalesef hocalarımızın yetersizliği, tesisleşmenin yetersizliği yüzünden Van'da son 10 yıldır futbol yetişmiyor. Biz nasıl futbolcu yetiştirebiliriz, bunlara nasıl yardımcı olabiliriz, bunun derdindeyiz. Burada bir menfaatimiz yok. Hiçbir kuruş istemeden burada çalışmaya geldim. Hiçbir bir beklentim yok. Tek hedefimiz bu kulübü başarıya taşımak. Bizim tek amacımız budur. Çalışmalarımızı stadyumun arkasında 75. Yıl sahasında yapıyoruz. Sağolsun Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Nevzat Bey haftada 4-5 gün bize orayı tahsis etti. Çalışmalarımızı orada yapıp, maçlarımızı orada oynayacağız. Kendi gücümüzle götüre bildiğimiz yere kadar götüreceğiz. Bu işler para olmadan olmuyor. İnşallah çok iyi futbolcular yetiştireceğiz. En büyük amacımız budur. İlimizin tek profesyonel takımı olan Vanspor şuanda play-off potasında, inşallah onlarda şampiyon olurlar. Vanspor bu şehrin takımı, herkesin Vanspor'a destek olması lazım. Gençlerimizin çok önemli potansiyelleri var. Ama maalesef ilimizde tesisleşme ve daha iyi hocalarla çalışılabilir. Biz alt yapıya destek vermiyoruz. Biz sadece günü kurtarmanın peşindeyiz. Yarını düşünmüyoruz. Yarını düşünmediğimiz zaman da bu yıl 10 milyon, ondan sonraki yıl 20 milyon harcıyoruz. Biz üretemiyoruz, sürekli tüketiyoruz. Bizim buraya geliş amacımız da buradaki gençleri üretmek. Allah'ın izniyle Vanspor'a da, dışarıya da futbolcu göndereceğiz. İlk hedefimiz Vanspor'a her yıl 5-6 tane futbolcu kazandırmak. Vanspor'a oynayabilecek futbolcular kazandırmak istiyoruz. Bu kulübü imkansızlıklara rağmen, iyi bir noktaya getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

  "VAN'DA SPORA YENİ BİR SOLUK GETİRME NİYETİNDEYİZ"

  Kulüp Avukatı Rohat Kurt ise güzel bir başarı yakalayacaklarını belirterek, "Vangölü Spor Kulübü olarak Yavuz hocamızla anlaşmış bulunmaktayız. Biz yeni dönemde teknik ekibimizle, futbolcularımızla çok güzel bir başarı yakalayacağımıza inanıyoruz. Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki; Van'da özellikle futbol ama özelde spora yeni bir soluk getirme niyetindeyiz ve bunu da başaracağımıza inanıyoruz. Şimdiden teknik heyetimize, futbolcu kardeşlerimize başarılar diliyorum. Van halkından da desteklerini bekliyoruz" diye konuştu.

  "İKİNCİ BİR PROFESYONEL TAKIMIMIZ OLSUN İSTİYORUZ"

  Takım kaptanı ve eski Vansporlu Ali Kurt ise, Van'a yeni bir profesyonel takım kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, "Bende bildiğiniz gibi yıllarca Vanspor'da takım kaptanlığı yaptım. Vanspor'da en fazla süre alan futbolculardan biriyim. Burada olmamızın nedeni, tekrar yeni bir profesyonel takım buraya kazandırmaktır. Bu amaçla buradayız. Tabi bu anlama şuan top oynayan Vanlı futbolcu kardeşlerimizde bize ciddi destekler veriyorlar. Muammer Yıldırım, Emrah Tacir, Medeni Bingöl, Baran Basut bu anlamda bize ciddi malzeme desteği sundular. Onlara da teşekkür ediyorum. Kim elini taşın altına koyarsa ve yanımızda yer alırsa çok mutlu oluruz. Çünkü gerçekten şehre yeni bir hava katmak istiyoruz. Çok iyi şehreler yapacağımıza inanıyorum. İnşallah çok iyi sporcular yetiştirip, Vanspor'a veririz ve dışarıdan futbolcu almalarına gerek kalmaz. İkinci bir profesyonel takımımız olsun istiyoruz" ifadelerini kullandı.

  "VANLI GENÇLERE UMUT OLMAK İSTİYORUZ"

  Son olarak söz alan Kulüp Menajeri Osman Yıldırgan ise, "Öncelikle Yavuz hocama hayırlı olmasını diliyorum. Biz futbolcu iken Yavuz hoca ağabeyliğimizi yapıyordu. Daha sonra hocalığımızı yaptı. Şimdide hoca-yönetim ilişkimiz var. Bizler Van'ın temelinden, çekirdeğinden yetişmiş insanlarız. Van'ın ne eksiğinin olduğunu, futbol anlamında neye ihtiyacının olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili bir adım atmak istedik. Bugünü bunun başlangıcı olarak kabul ediyoruz. Hocamızın 15-20 yıl profesyonel futbol geçmişi var. Ali ağabeyin keza öyle, benim 13-14 yıl geçmişim var. Van gençliğinin neye ihtiyacının olduğunu biliyoruz. Başarıyı nasıl yakalayacağını da iyi biliyoruz. Buna yönelik çalışmalar yapacağız. Buna göre hedeflerimiz var. Bir tane 2. Lig'de profesyonel takımımız var. Bu takımımıza bir pilot takım kazandırma hedefindeyiz. 1,5 milyona yakın nüfusumuz var ve çok genç bir nüfusumuz var. 2-3 tane profesyonel takım sayısını kaldırabilecek bir şehiriz. Bizim amaçlarımız, hedeflerimiz bu yönde. İnşallah bu doğrultuda da şuan uzun vadede konuşmak istemiyoruz ama kısa vadede çok güzel işler başaracağımıza inanıyorum. Van'ımıza, Van futboluna yetenekli gençler kazandıracağımıza inanıyoruz. Zaten kulübümüzün futbol yapısı zaten %70-80 Vanlı futbolcu kardeşlerimizden olacak. Her kulüpte olduğu gibi bizde de maddi sıkıntı var. 2005 yılında Vanspor 3. Lig'e çıktığı zaman futbolcuların %99'u Vanlıydı. Biz sadece belediyeden maaş alarak bu takımı şampiyon yaptık. 2007-2008 yılında da ikinci lige çıktı ve dönemde de oyuncuların %70 yine Vanlı futbolculardı. Biz bunu Vanlı sporcularla başardığımız için buradayız. Şartlar ne olursa olsun Vanlı kardeşlerimize güvenmek istiyoruz. Onlara bu imkanı, fırsatı vermek istiyoruz. Vanspor'da ve diğer kulüplere de futbolcu vermek istiyoruz. Vanlı gençlere umut olmak istiyoruz. Vanlı gençlerin bir hedefi olsun istiyoruz. Direk Vanspor'da oynayamayan kardeşlerimiz en azından bizim takımda oynayabilirler. Onlara bir gelecek sunabilirsek ne mutlu bize. Yeni sezonun hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

  Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29