Van’da vaka sayılarında artış…

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van’da vaka sayılarında artış olduğunu belirterek, herkesi aşı olmaya davet etti.

Van’da vaka sayılarında artış…

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van’da 100 bin kişide görülen Kovid-19 sayısının 60 civarında olduğunu belirterek, Van’da aşı oranının istenilen seviyede olmadığını söyledi.

Herkesi aşı olmaya davet eden Vali Bilmez, aşıda herhangi bir sınırlamanın olmadığını ifade ederek, bir daha içeri girmemek, kapanmamak, hastaneleri tıklım tıklım doldurmamak için aşı olunması gerektiğini vurguladı.

“AŞI ORANIMIZ İSTEDİĞİMİZ DÜZEYDE DEĞİL”

Vali Bilmez, çarşıda, parkalarda, köylerde gezgin ekiplerinin bulunduğunu ifade ederek, “Pandemide sağlık çalışanlarımızın sayesinde uzun bir süre Türkiye’de en iyi illerden birisi olduk. Ama şunda vakalarımızda maalesef bir artış var. Şuan 100 binde 60 civarında bir vakamız var. Bunun da tek çaresi aşı olmak. Aşı oranımız istediğimiz düzeyde değil. Çarşıda, parkalarda, köylerde gezgin ekiplerimiz var. Ne olur, çevremizde aşı olmamış, aile bireylerimizi, komşularımızı, dostlarımızı aşı olmaya davet edelim. Onları aşı olmaya götürelim. Aşıda herhangi bir sınırlamamız yok. Gezgin aşı ekiplerinden randevu almaya da gerek yok. Kimliğiyle giden herkes aşı olabilmektedir. Esnafımız çok zor bir dönem geçirdi. Bir daha içeri girmemek, kapanmamak, hastanelerimizi tıklım tıklım doldurmamak için aşı olmalıyız. Bütün halkımızı aşı olmaya davet ediyorum. Van halkı pandemi süresince bütün Türkiye’de örnek bir davranış sergiledi. İnşallah bundan sonrada bir süre, düğün, taziyelerde azami mesafe ve maskeye dikkat edelim. Aşımızı ihmal etmeyelim ki hayatımız biran önce normale dönsün” ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2021, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER